Книги за университета

Снимка: Личен архив

Силистренският педагог и общественик Красимир Коев е дарил в навечерието на студентския празник над 1100 книги за студентската учебно-изследователска лаборатория „Културно-историческо наследство“ към Силистренския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Това съобщава в профила си във Фейсбук доц. д-р Румяна Лебедова – ръководител на лабораторията.

Дарението е от личната библиотека на Коев. Той е завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализирал е литературен анализ и теория на литературата в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В Силистра работи от 1973 година в областта на образованието и заема различни ръководни длъжности. Работил е и в Министерството на образованието и издателство „Просвета”. Бил е общински съветник.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренци пак се вдигнаха на протест

Против промените в Избирателния кодекс и партийните назначения се обявиха граждани на Силистра, които днес излязоха на протест. Гражданският акт на недоволство се организира от неформалната група „Протест Силистра“. Участниците се вдигнаха срещу повишаване на данъците и таксите. Протестиращите разпространяваха листовки с призиви за достоен..

публикувано на 17.02.19 в 15:49

Петима пешеходци "изгоряха"

Петима пешеходци са санкционирани за неспазване на правилата за движение в Силистренска област през миналата седмица. Нарушенията са установени от екипи на „Пътна полиция“ в рамките на специализирана полицейска операция. Според Закона за движение по пътищата, пешеходците са длъжни да пресичат само на обозначените за целта места и да се движат само..

публикувано на 14.02.19 в 14:27

Хилядарки на оградата

Поредна жертва на телефонна измама. На 82-годишна жена от Тутракан се е обадил мъж, който се представил за полицай. По време на разговора тя се съгласила да участва в акция за залавяне на измамници и според дадените ѝ указания окачила на оградата на дома си торбичка с 6500 лв. Два дни по-късно жената подала сигнал за случая в РУ-Тутракан...

публикувано на 14.02.19 в 09:47

Събират пари за селски храм

Започна кампанията за събиране на средства за обновяване на църквата „Успение Богородично“ в дуловското село Грънчарово. Храмът е построен през 2008 г., но от 10 години не е правен ремонт и започва да се руши. Това каза за Радио Шумен кметът на населеното място Петър Иванов. Покривът тече, външната мазилка на сградата се рони, а настилката пред..

публикувано на 13.02.19 в 15:56

Мъж загина при катастрофа

53-годишен мъж е загинал при тежко пътнотранспортно произшествие, станало днес около 12.40 ч. в района на село Калипетрово. На кръстовището между околовръстното шосе и пътя Силистра – Алфатар са се сблъскали товарен автомобил „МАН“, управляван от 53-годишен водач, и товарен автомобил „Рено“, шофиран от 35-годишен мъж. При произшествието на място е..

публикувано на 13.02.19 в 15:37

Соларни лампи в Алфатар

Общинските съветници приеха бюджета на Община Алфатар за 2019 г. Макрорамката е малко над 4 040 000 лева. В капиталовата програма са заложени близо 1 085 000 лева. Предвижда се ремонт на улици в Алфатар и селата Бистра и Чуковец. Система за видеонаблюдение ще бъде поставена в Центъра за настаняване от семеен тип за хора с психични разстройства...

публикувано на 13.02.19 в 13:38

Местят мартениците в Силистра

Променя се мястото на пазара за мартеници в Силистра, съобщават от общината. Смяната е заради ремонта на централната улица "Симеон Велики", където досега се провеждаше пазарът. Тази година той ще бъде на градския площад "Свобода", където ще са разположени 36 щанда. Базарът за мартеници ще бъде отворен от 22 февруари до 2 март.

публикувано на 13.02.19 в 11:17