Книги за университета

Снимка: Личен архив

Силистренският педагог и общественик Красимир Коев е дарил в навечерието на студентския празник над 1100 книги за студентската учебно-изследователска лаборатория „Културно-историческо наследство“ към Силистренския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Това съобщава в профила си във Фейсбук доц. д-р Румяна Лебедова – ръководител на лабораторията.

Дарението е от личната библиотека на Коев. Той е завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализирал е литературен анализ и теория на литературата в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В Силистра работи от 1973 година в областта на образованието и заема различни ръководни длъжности. Работил е и в Министерството на образованието и издателство „Просвета”. Бил е общински съветник.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Добротворци в Тутракан

Кампанията "Добротворци", стартира от днес в СУ "Христо Ботев" в Тутракан. Тя включва три акции и е организирана от Ученическия съвет. Първо ще бъде организиран б лаготворителен базар „Коледно чудо“, а всеки клас от училището трябва да изработи поне един продукт за базара. Втората акция се нарича „Жълти стотинки“, а събраните средства от..

публикувано на 17.12.18 в 09:10

Коледари с награди

Шест формации участваха в 24-тото издание на Фестивала на коледарските групи в Силистра. Журито с председател етнолога д-р Йордан Касабов прецени, че и трите мъжки групи са пресъздали обичая напълно точно и автентично, заради което награди получиха всички участници, съобщи за Радио Шумен Галин Великов от общинския отдел „Култура“. При децата първото..

публикувано на 15.12.18 в 16:39

Коледарско надпяване в Силистра

Традиционният фестивал на коледарските групи „Стани нине, господине” започва в 10 ч. в салона на Община Силистра. Надсловът тази година е „Вам си пеем, Бога славим!” Ще участват шест коледарски групи от община Силистра, две от които детски. Те ще бъдат разделени в две категории – обредни и певчески групи. Председател на журито ще бъде етнологът д-р..

публикувано на 15.12.18 в 09:46

В Силистра раздават топли дрехи

Младежкото обединение и Общинският съвет на БСП в Силистра са събрали зимни дрехи за нуждаещи се в кампания „Топла Коледа ви желаем”. Това съобщиха от местната централа на БСП. Дрехите са оставени на входа на Дунавския парк на Силистра, на един от градските площади и в Кризисния център за временно настаняване. Кампанията е продължила четири дни...

публикувано на 14.12.18 в 11:45

Детски пътеводител за Коледа

Детски пътеводител с послание от кмета на Силистренската община д-р Юлиян Найденов ще получат всички деца от първи до шести клас в навечерието на коледните празници, съобщиха от Общината. Пътеводителят е отпечатан в издателство "Фабер" във Велико Търново по поръчка на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и..

публикувано на 14.12.18 в 09:54

Предколедна надпревара

Конкурс за изработване на коледна картичка на тема "Коледна магия" организира Община Главиница. В надпреварата могат да се включат деца и ученици от образователните институции в общината. Според регламента на конкурса, участниците ще бъдат разпределени в различни възрастови групи. Призовата тройка във всяка възрастова група ще получи награди...

публикувано на 13.12.18 в 17:01

Тутракан тегли 1 млн. лв. заем

Община Тутракан да поеме дългосрочен общински дълг чрез банков кредит в размер на 1 000 000 лв. с 5-годишен срок за погасяване реши Общинският съвет на крайдунавския град на проведеното днес заседание. От дебата става ясно, че при текущото изпълнение на бюджета на Община Тутракан през 2018 г. са възникнали неотложни ангажименти, които е трябвало да..

публикувано на 13.12.18 в 15:47