Катастрофа на магистралата

Снимка: БГНЕС
Тежка катастрофа между два ТИР-а е станала в района на 366 км на АМ "Хемус" в платното посока Варна-Шумен. На мястото на инцидента в момента има няколко полицейски екипа, разминаването там е невъзможно, а преминаването покрай камионите е затруднено, предаде репортер на Радио Шумен. Шофирайте със съобразена скорост и спазвайте нужната дистанция. По пътното платно има разпилян товар. Временно е ограничено движението в активната лента по АМ "Хемус" в посока Шумен край бензиностанция ШЕЛ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Занятие по истински модел

Тренировъчно занятие се проведе в общинската администрация във Велики Преслав. То демонстрира истинския модел на задълженията на всеки един от служителите и ръководния състав при извънредна ситуация. Събитието наблюдава началникът на Военното окръжие в Шумен подполковник Георги Георгиев. В тренировъчния процес участваха представители на останалите..

публикувано на 19.06.19 в 16:23

Патронажна грижа за възрастни

Община Шумен започна реализацията на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Подписаният с Министерството на труда и социалната политика договор в края на месец май е за предоставяне на 482 528 лв. безвъзмездна финансова помощ. В рамките на проекта ще бъдат осигурени..

публикувано на 19.06.19 в 16:22

Пълнят тръбите по план

Ремонтът на водопровода от язовир "Тича" до Шумен върви по график, заяви за Радио Шумен началникът на експлоатационен район Шумен във ВиК инж. Галин Ганчев. 3 от 6-те проблемни зони са вече ремонтирани. Водопроводът е силно увреден, каза той. "Стоманата е изгнила. Водопроводът е правен в края на 70-те години на миналия век. Това е поредната авария,..

публикувано на 19.06.19 в 15:14

Пожар изпепели каравана

Сигнал за пожар в каравана до Шуменското езеро е бил приет в 09:48 ч. вчера в Областната дирекция на МВР. Към мястото на инцидента бил насочен противопожарен екип. По данни на собственика, малко преди той да излезе, съпругата му готвила на газов котлон в караваната. Предполага се, че пламъците са тръгнали след небрежност при боравене с открит..

публикувано на 19.06.19 в 11:44

Хулиган посегна на полицай

Двама шуменци са задържани за хулиганство, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Сигналът за нарушаване на обществения ред е бил получен малко преди 22 ч. снощи. Съобщено било, че в двора на училище в кв. "Тракия" се чуват силни викове от две момчета и момиче. На място бил изпратен полицейски екип. При опит за установяване..

публикувано на 19.06.19 в 11:26

Горски урок с многоточие

Продължават летните занимания с деца, организирани от експерти на Североизточното държавно предприятие и Природен парк „Шуменско плато“. Малчугани от най-голямата забавачка „Многоточие“ в Шумен гостуваха на горските педагози, за да научат повече за гората и нейните обитатели. Децата вече разпознават габър, бук, клен, глог, д рян. Знаят как да пазят..

публикувано на 19.06.19 в 11:13

Промяна в движението

Спират движението в двете посоки по АМ „Хемус“ в участъка от п. в. „Белокопитово“ до кръстовището при с. Панайот Волово утре от   23:00 ч. до 24:00 ч., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината е монтаж на рамка за тол системата. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта ще се монтира рамката, която е с дължина 32 м,..

обновено на 19.06.19 в 09:26