Пешеходка загина на пътя

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пешеходка загина тази сутрин в русенското село Басарбово, след като била блъсната от микробус. На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

По първоначално подадената информация, 56-годишната жена се подхлъзнала на заледения тротоар и паднала на пътното платно. След това била ударена от идващия товарен микробус. Той бил шофиран от 34-годишен мъж. При удара жената е починала на място.


ВИЖТЕ ОЩЕ

65 дни мръсен въздух

В 65 дни от миналата година във въздуха в Русе е отчетено по-високо от допустимото съдържание на фини прахови частици. Тези данни съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите. Оттам допълват, че спрямо 2017 година се отбелязва спад със 7 дни. Най-много превишения - 57, са регистрирани през отоплителния сезон на миналата година...

публикувано на 18.01.19 в 17:09

Питат русенци за околната среда

15 200 души са подкрепили идеята в Русе да бъде проведен референдум, резултатите от който да задължат местната администрация да набележи мерки за опазване на чистотата на въздуха и околната среда. Бойко Никифоров от инициативния комитет за провеждане на допитването уточни, че хората ще трябва да отговорят дали искат Общинският съвет да приеме..

публикувано на 18.01.19 в 16:29

Визита от Силезийския университет

Ректорът на Силезийския технологичен университет в Полша проф. Аркадиуш Мезик посети днес Русенския университет. По време на визитата беше подписан двустранен рамков договор за сътрудничество. Обсъдени бяха възможностите за съвместна работа по изследователски проекти, студентски и академичен обмен и съвместни програми за обучение. Връзките между..

публикувано на 18.01.19 в 16:19

Изпит в библиотеката

На 21 януари 2019 г. от 10.00 ч. в Обучителния център на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще се проведе изпит по антична и западноевропейска литература. Иновативният начин на изпитване е заимстван от Сорбоната. Целта е студентите от II курс, специалност "Български език и история" към   Русенския университет "Ангел Кънчев" да интерпретират..

публикувано на 18.01.19 в 13:38

Събират дрехи и обувки за бездомници

Кампания за събиране на зимни мъжки дрехи и обувки започнаха в Комплексния онкологичен център в Русе. Акцията ще продължи до края на месеца. Събраните дарения ще бъдат предоставени на бездомните хора, които посещават Кризисната трапезария на Българския червен кръст. Всеки, който желае да помогне, може да остави запазени мъжки дрехи и обувки в..

публикувано на 18.01.19 в 13:17

Възрастен мъж загина при пожар

Възрастен мъж е загинал при пожар тази нощ в жилищен блок в Русе, съобщават от полицията. Сигналът за инцидента е подаден около 2,40 ч. Огънят тръгнал от покрива на четириетажна кооперация на улица "Петко Каравелов". На място били изпратени четири екипа на противопожарната служба. От сградата били евакуирани петима души. При гасенето на пожара в..

публикувано на 18.01.19 в 12:03

Референдум за чиста околна среда

Събрани са необходимия брой подписи за задължително провеждане на референдум за чиста околна среда в Община Русе. Това съобщиха от инициативния комитет. За провеждане на референдум са се подписали 15 000 жители на Общината. Това е повече от необходимите 10% от избирателите. Съгласно избирателните списъци от последните местни избори, броят на..

публикувано на 18.01.19 в 09:04