Решетки вместо условна присъда

Снимка: ЕПА/БГНЕС

23-годишен мъж получи 8 години затвор от Варненския апелативен съд, който отмени условна присъда на Окръжния съд в Силистра. Наказанието е заради опита на младия мъж да убие свой приятел от с. Айдемир.

Според съда, деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие и тежка обида. Втората съдебна инстанция потвърди присъдата на ОС – Силистра в останалата й част. С нея подсъдимият Георги е осъден да заплати на пострадалия Милен 5000 лв. обезщетение за причинените му имуществени вреди и 40 000 лв. обезщетение за причинените неимуществени вреди.

Радио Шумен припомня, че двамата младежи били приятели от 3-4 години и често споделяли свободното си време. Във фаталния ден скандалът между тях избухнал заради неспазено от Георги обещание. Приятели се намесили, за да ги разтърват при сблъсъка, след който Георги бил повален на земята. Напрежението ескалирало. Георги взел метална тръба, ударил с нея приятеля си в главата, а след това се качил на автомобила си и напуснал мястото. Благодарение на бързата и адекватна лекарска намеса първо в МБАЛ-Силистра, а по-късно и в МБАЛ „Св.Анна“ във Варна и след неврохирургична интервенция животът на Милен бил спасен.

Както пред първата съдебна инстанция, така и със жалбата си пред Варненския апелативен съд позицията на подсъдимия бе, че той не е искал да причини смъртта на пострадалия, а деянието му следвало да се квалифицира като причиняване на телесна повреда, а не като опит за убийство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Флашмоб в Силистра

Пиратски флашмоб и ателие за рисуване с пастели ще има в този час на Фестивала на уличните изкуства в Силистра. Включена е и програма с демонстрации на зумба и хип-хоп танци, бийтбокс изпълнения, диджейски сет. Участва и центърът за музика и изкуства "Мегатон". Проявата се организира на лятната сцена в Дунавския парк на Силистра от..

публикувано на 26.06.19 в 18:07

Хванаха двама автоджамбази

Служители на сектор „Криминална полиция“ при Районното управление в Силистра разкриха двама 19-годишни младежи от селата Айдемир и Калипетрово, извършили множество кражби на скъпи части и вещи от моторни превозни средства. Двамата действали от средата на май на територията на Силистра и село Айдемир, като до момента налице са доказателства за 18..

публикувано на 26.06.19 в 17:03

Откриха тялото на изчезналото в Дунав момче

Тялото на 16-годишното момче, което потъна във водите на Дунав при Силистра на 18 юни, е било открито на около 30 километра по течението на реката на територията на румънския остров Сетещи в канал Борча. Това съобщиха от Гранична полиция и поясниха, че семейството е уведомено и е разпознало тялото. Радио Шумен припомня, че инцидентът стана около..

публикувано на 26.06.19 в 16:59

Войната с комарите продължава

Допълнителни средства за борба с комарите гласуваха днес общинските съветници в Силистра. От резервния фонд на общината се осигуряват 20 000 лева. Снощи в Силистра имаше протест на граждани срещу неефективната работа на общината за борба с комарите. Хората носеха клонки като символ на принудата да използват подръчни средства срещу насекомите...

публикувано на 26.06.19 в 14:03
Кметството в Чеханов

Дружба с полския Чеханов

Съгласие за побратимяване на Силистра и полския град Чеханов дадоха днес силистренските общински съветници на редовно заседание на Общинския съвет. Те смятат „за съществено да бъдат установени трайни приятелски връзки в областта на туризма, културния обмен, спорта и икономиката между двете общини”. Според общинските съветници,  побратимяването ще..

публикувано на 26.06.19 в 13:30

Протест край Дунав

Група граждани протестираха с клонки тази вечер в Силистра заради неефективната работа на общината за борба с комарите. Клонките, които носеха гражданите, са символ на  принудата гражданите да използват подръчни средства за борба с насекомите. Протестът бе организиран чрез социалната мрежа. Там се появи и съобщение за общински съветник, поставил на..

публикувано на 25.06.19 в 18:00

Протест заради нашествие на комари

Силистренци излизат на протест срещу бездействието на местната администрация по отношение на комарите. Днес в 16.30 ч. те ще съберат пред общината, за да настояват за по-адекватни мерки срещу жилещите насекоми, които тормозят хората от дунавския град. Също днес от Община Силистра разпространиха информация, че борбата с комарите е   з апочнала още..

публикувано на 25.06.19 в 15:11