Акция "Чистота"

Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

Почистване на пътя към местността Тунесец организират във Велики Преслав. С помощта на Общинската администрация и кмета на Общината Александър Горчев са осигурени чувалите за събиране на отпадъците.

Поканата е  отправена към всички граждани, сдружения с нестопанска цел, спортни клубове, ловни дружинки, ученици, пенсионери, общински и държавни служители, стопани на земите и лозята в засегнатия район и всички останали, които са съпричастни. Акцията ще се проведе на 19 януари от 10 ч. до 16 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Царски фигури в 3D формат

„Петър и Мария – василевси на българите“ се казва най-новата туристическа атракция  на археологическия музей „Велики Преслав“. Тя представлява фотокът с фигурите на цар Петър и царица Мария, изработени в реални размери в 3D формат. Възстановката пресъздава момент от влизането на българските василевси в Тронната зала, преминавайки под арките на..

публикувано на 24.03.19 в 14:25

Слънчева неделя

Днес времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, по крайбрежието в следобедните часове ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в района на Шумен около 15 градуса, а по брега на морето от 10 до 13. И утре ни очаква слънчево време, температурите ще се повишат, като на..

публикувано на 24.03.19 в 08:15

Помощ за Николай Чолаков

Николай Чолаков, който в края на миналата година претърпя тежка автомобилна катастрофа, продължава да се бори за пълното си възстановяване. В началото на октомври миналата година край Девня 28-годишният ветеринар Николай Чолаков от Шумен претърпя зверска катастрофа. В следствие на инцидента младият мъж бе в медикаментозна кома, с множество..

публикувано на 23.03.19 в 16:20

Пролетно настроение в село Ивански

Близо двайсет ученици от втори, трети и четвърти клас се включиха днес в уикенд училището в село Ивански под мотото “Добре дошла пролет”. Под ръководството на своите учители Светла Мутафчийска, Пенка Йорданова, Боряна Ранкова и Светослав Маджаров в залите на новия учебен център на Обединеното училище “Христо Ботев” учениците проведоха..

публикувано на 23.03.19 в 14:24

Статистиката започва Наблюдението на домакинските бюджети

90 домакинства от Шуменска област ще участват в Наблюдението на домакинските бюджети, което Националният статистически институт започва от началото на април. Изследването е ежегодно и е най-старото извадково статистическо наблюдение в България, уточняват от Статистиката. Домакинствата попълват дневници за получените доходи и направените разходи през..

публикувано на 23.03.19 в 10:27

Децата и водата

Победителите в конкурса „Водата – извор на живот“ на ВиК-Шумен бяха наградени на специална церемония. Тя се проведе в Художествена галерия “Елена Карамихайлова” на днешния Световния ден на водата – 22 март. В надпреварата се включиха над 700 участници от цяла България, които представиха свои рисунки, макети, музикални и литературни произведения...

публикувано на 22.03.19 в 17:04

Топла храна за повече хора

Домашният социален патронаж във Велики Преслав увеличи броя на ползвателите на топлата кухня. Храна вече получават 250 души от града и селата Имренчево и Мостич. Това стана възможно със завишението на бюджета на 245 000 лв. и с приключването на ремонтите в сградата. В продължение на две години Патронажът подобрява условията за работа, поднови..

публикувано на 22.03.19 в 16:34