Показаха Разград в музика и кадър

2
Снимка: Областна администрация - Разград
С открит урок маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова представиха днес проекта „Разград – музика и кадър“. Срещата се проведе в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“.
Урокът започна с припомняне на исторически данни за Освобождението на Разград, както и с изпълнения на творби на най-известния разградски композитор Димитър Ненов. След това осмокласниците видяха фотографии и видеокадри от Разград, направени от Красен Иванов през четирите сезона. 
Проектът ще бъде представен и в други училища в града по повод Деня на Освобождението му – 28 януари.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Спасение има"

Фотографът Петя Радкова от Разград е победител във фотоконкурса на тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“. Той се организира от Българската асоциация по водите по повод Световния ден на водата. Снимката на победителката носи заглавието „Спасение има“. Най-добрите 60 фотографии в конкурса са експонирани в обща изложба в галерия..

публикувано на 24.03.19 в 13:29

Ученик с награда за оратория на английски

С оратория за образователната система в България десетокласникът Ивелин Събев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград спечели второ място в състезанието „Balkan Voices“. Форумът, организиран от фондация BEST, се проведе в Американския университет в Благоевград. В надпреварата участваха 100 ученици от 7 балкански страни – Албания, Македония,..

публикувано на 24.03.19 в 10:25

Благодарност за социалните работници

Почетни знаци за принос в развитието на социалните услуги в Разград бяха връчени на директорите на Домашния социален патронаж и на Центъра за обществена подкрепа в лудогорския град. На свое заседание общинските съветници присъдиха колективната награда на социалния патронаж с директор Янка Георгиева, а индивидуалната – на Росен Аврамов, директор на..

публикувано на 22.03.19 в 11:43

Доброволци за социална работа

Социалните услуги, които се предоставят в България, непрекъснато се увеличават и вече са над 1350. В същото време се усеща сериозен недостиг на специалисти.  Това заяви в Разград изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова по време на националния форум „Инвестицията в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните..

публикувано на 22.03.19 в 09:24

Роми - трудови медиатори

Договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „За по-добър живот чрез приобщаване на уязвими групи” подписа Община Кубрат в Министерството на труда и социалната политика. Разработката е на стойност малко над 709 000 лева и е за срок от 18 месеца. По проекта ще бъдат назначени 3 души от ромски произход на трудов договор на длъжност „Трудов..

публикувано на 21.03.19 в 14:55

Социалните услуги - тема в Разград

Национален форум „Инвестиции в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните услуги“ ще се проведе за пръв път в Разград. В него ще участват представители на Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националният алианс за социална отговорност, ръководители на социални институции и организации, както и..

публикувано на 21.03.19 в 08:16

Старият печат на гимназията

Печат на Разградската реална мъжка гимназия от началото на 20 век получи като дарение директорът на езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ в лудогорския град Пейчо Георгиев. „Според стари документи, с които разполагаме, печатът е един от първите на училището, но предстоят допълнителни проучвания“, каза за Радио Шумен Георгиев. Той уточни, че..

публикувано на 20.03.19 в 14:48