Показаха Разград в музика и кадър

2
Снимка: Областна администрация - Разград
С открит урок маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова представиха днес проекта „Разград – музика и кадър“. Срещата се проведе в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“.
Урокът започна с припомняне на исторически данни за Освобождението на Разград, както и с изпълнения на творби на най-известния разградски композитор Димитър Ненов. След това осмокласниците видяха фотографии и видеокадри от Разград, направени от Красен Иванов през четирите сезона. 
Проектът ще бъде представен и в други училища в града по повод Деня на Освобождението му – 28 януари.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари за военни паметници

Извършените ремонти на военни паметници в Лудогорието през миналата година бяха обсъдени на заседанието на Областната  комисия „Военни паметници“ в Разград. Приети бяха и нови девет предложения за възстановяване на паметници. През настоящата година са отпуснати 1600 лева за ремонт на Мавзолея-костница и Паметника на Свети Георги на площад..

публикувано на 26.06.19 в 15:35

Свирепа глутница уби овчарка

Група кучета са нападнали и нахапали немска овчарка в двор в село Острово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът е подаден от 39-годишния собственик на пострадалото животно. Кучетата, три от които собственост на съсед – ловец, а останалите – улични, са влезли в имота на мъжа около 02.00 ч. на 24 юни. Нахапаната немска..

публикувано на 26.06.19 в 10:44

Безработицата намалява

9,1% е равнището на безработица през май за Разградска област, при 9,4% през предходния месец, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Русе. В сравнение с май 2018 г. равнището на безработица е по-ниско с 1,2 процентни пункта. Най-високо е равнището на безработица в община Самуил – 22,1% , а най-ниско – в община Разград – 4,7%...

публикувано на 26.06.19 в 09:14

Община даде два заема

Два временни безлихвени заема ще бъдат отпуснати от общинския бюджет на Кубрат. Това решиха местните общински съветници. 15 000 лева ще бъдат предоставени на Сдружението с нестопанска цел „МИГ Завет – Кубрат“ за погасяване на закъснели плащания, а 29 000 лв. ще бъдат заети на ВиК „Меден Кладенец“ за погасяване на заема към Енерго про. Общинският..

публикувано на 25.06.19 в 14:05

Таблети за шампиони

Таблети получиха като подарък момчетата и момичетата   от отбора по роботика „ QWERTY“ към ОУ “Васил Левски“- Разград. Преди дни те спечелиха националното състезание „Роботика за България 2019“. Подаръците са част от инициативата на   областния управител на Разград Гюнай Хюсмен за стимулиране на децата от Лудогорието с успехи в различни сфери...

публикувано на 25.06.19 в 13:46

Среднощна кървава свада с нож

35-годишен мъж е бил намушкан с нож в областта на корема. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Първоначалният сигнал за шумна компания до блок 27 в ж.к. „Орел“ в Разград е подаден на тел.112 в 00.55 ч. на 25 юни. Пострадалият при пиянската свада е откаран в интензивното отделение на болницата с опасност за живота с прободна рана в..

публикувано на 25.06.19 в 10:35

Тайфун в ресторанта

Клиенти потрошиха заведение в Разград. Сигналът за деянието е подаден на тел.112 около 2 ч. на 23 юни. От персонала са съобщили за пиян, който чупи инвентар в хотела на улица „Стадионна“. Пристигналите на място полицаи са установили, че 27-годишен разградчанин заплашва за саморазправа с персонала.   Мъжът е бил с компания, която е празнувала..

публикувано на 24.06.19 в 13:46