Вдигат от руините Летния театър

Готов е проектът за ремонт на Летния театър в Шумен. Ремонтът ще се извърши с евросредства по ОП „Региони в растеж“. За целта са необходими 1.6 млн. лева.

Напълно ще бъдат обновени съблекалните и сервизните помещения под сцената, ще бъде изградена кафе-сладкарница, наново ще се правят и трибуните, съборени от предишния концесионер. Ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението, каза за Радио Шумен  арх. Милен Мънков, изготвил техническия проект на обекта.

"По-интересното е, че се вкара една нова концепция в самото пространство пред театъра. Между касите и основната сцена ще се развие един атриум, в който да могат да се провеждат различни изяви като литературни четения, камерни музикални и театрални изпълнения на открито. Разработват се и нови санитарни възли за посетителите, които ще бъдат увеличени до 900. Подготвят се подходи за инвалиди. Самата сцена и козирката ще бъдат направени от материали за дълготрайно ползване", посочи той.

Проектът на арх. Милен Мънков за ремонт на Летния театър е одобрен. Очаква се парите да бъдат отпуснати и да бъде обявена обществена поръчка за изпълнител на ремонта.ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма опасност от взрив

Няма изпускане на газ в района на квартал "Тракия". Това съобщиха от полицията в Шумен. Преди минути са били получени множество сигнали, че в района се носи миризма на газ. Екипи на пожарната са били там. Според тях, няма опасност от взрив и не съществува опасност за населението. По време на извършените спешни проверки било установено, че..

публикувано на 19.03.19 в 09:28

Проверка на адреса

Във връзка с въвеждането на електронната система за прием на деца в детските градини на град Шумен от днес, 19 март, на сайта на Общината е активен линк за проверка на адрес – постоянен и настоящ . Родителите, които ще кандидатстват за прием в детските градини или в яслените групи към детските градини, могат да направят проверка в Локална база..

обновено на 19.03.19 в 08:41

Слънчево ще е само до обед днес

Между 4 и 11 градуса бяха измерените в 5 ч. тази сутрин температури в Североизточна България, като най-топло беше в Русе. В Шумен бяха отчетени 4 градуса, атмосферното налягане е 1000 хектопаскала, а влажността на въздуха е 90%. До обед над региона ще е предимно слънчево, следобед ще се развива купеста облачност, като слаби превалявания се очакват..

публикувано на 19.03.19 в 07:03

Без ток в Североизтока днес

Спирания на тока са планирани и днес в Североизточна България заради неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията. В Шумен от 10 ч. до 13 ч. без захранване ще са абонати по улица „Владайско въстание“ №7 и от №19 до №25. До петък включително всеки ден от 8,30 ч. до 16,30 ч. се спира и подаването по част от улица „Новоселско шосе“. В областта от..

публикувано на 19.03.19 в 06:17
Шумен , административен съд

Съдът срещу Община Шумен

Административният съд в Шумен днес отхвърли като неоснователни жалбите на Община Шумен за наложените финансови корекции в размер на 145 717,86 лв, свързани с откритите нарушения при провеждането на обществена поръчка за извършването на основен ремонт и внедряването на енергоефективни мерки в СОУ „Панайот Волов“. Обжалваният административен акт..

публикувано на 18.03.19 в 17:47

Пролетно почистване

Пролетно почистване започна в градския парк на Велики Преслав. Работници от общинското предприятие по трудова заетост премахват с храсторези ненужната растителност върху зелените площи от двете страни на централната алея. Дробилката на общинска фирма БКС обработва растителната маса и я извозва за компостиране. Площта на градския парк е близо..

публикувано на 18.03.19 в 16:49

Кметските заплати на ревизия

Да бъде изменено част от решението на Общинския съвет в Шумен, което касае увеличението на кметските заплати. Това предлага групата съветници от ДПС. Въпросът ще бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет в Шумен, насрочено за 28 март. На предишната сесия заплатите на кметовете бяха увеличени, но съветниците гласуваха по-голямо повишение за..

публикувано на 18.03.19 в 16:07