Ръсят със солнички пред Общината

Снимка: Радио Шумен

Силистренци се готвят да изразят недоволството си от недобре почистените от снега и леда улици в града. Част от организаторите на протестите от инициативата "Системата ни убива" сега призовават гражданите да се съберат в 17.00 ч. пред сградата на Общината.

Идеята е всички да носят пълни солнички, с които да поръсят пространството пред общинската администрация. Жителите на Силистра твърдят, че градът не се почиства качествено и сутрин и вечер, когато температурите са по-ниски, придвижването по улиците заради заледяване е невъзможно.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 130 години метеорология в Силистра

Днес е Световният ден на метеорологията. По официални данни, началото на метеорологичното обслужване в Силистра е поставено през 1892 от Управлението за поддържане и проучване на река Дунав в Русе. Но според бившия преподавател в някогашния институт за подготовка на учители в Силистра Петър Моллов, метеорологични наблюдения в Силистра започват на 24..

публикувано на 23.03.19 в 12:18

Нови случаи на африканска чума

Нови случаи на африканска чума са констатирани в общините Алфатар и Тервел. За това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. От Националната референтна лаборатория в София са потвърдили, че в проби от 19 и 21 март има наличие на вируса при общо 3 животни. Това са поредните случаи на заболяването у нас за 2019 г. За периода от..

публикувано на 22.03.19 в 13:55

Партньори през Дунава

Основи за общ туристически продукт в района на Силистра и румънския град Кълъраш са поставени със съвместен проект за интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство. Общата стойност на проекта е над 927 000 евро. Водещият партньор е Силистренската община, а партньор по проекта – музей „Долен Дунав” в Кълъраш...

публикувано на 22.03.19 в 09:50
posevi

Посеви в добро състояние

Няма пропаднали площи с пшеница и ечемик в Силистренско, показва справка от Областната дирекция „Земеделие”. От отглежданите в района 489 100 декара с пшеница близо 65% са в много добро състояние, а в незадоволително състояние са около 6 на сто. Наторяване с минерални торове е извършено на 52% от площите. В района се отглеждат и 38 800 декара ечемик...

публикувано на 21.03.19 в 11:53

Нови коли за полицията

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР в Силистра дадоха днес заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев. Те бяха в дунавския град, за да анализират работата на полицаите за изминалата година. Според гл. комисар Арабаджиев, органите на реда в Силистра имат напредък в..

публикувано на 20.03.19 в 16:58

Повече туристи

Да възстановят дейността на клубовете по пешеходен и воден туризъм са решили членовете на силистренското туристическо дружество „Дочо Михайлов“. На последното отчетно-изборно събрание за председател на дружеството е избрана Виолета Атанасова. „Ще възобновим туристическите бази на дружеството и туризма в региона като цяло“, каза тя за Радио Шумен...

публикувано на 20.03.19 в 15:18

Дарение за болницата

Дарение от 5000 лева за АГ-отделението на болницата в Дулово направи Елица Тодорова. Сумата е събрана от гости и приятели на Тодор Тодоров, които заедно са чествали Тодоровден. Години наред той и неговата съпруга даряват финансови средства за определени каузи и инициативи, като по този начин събират и последователи. Сумата, която днес бе дарена,..

публикувано на 20.03.19 в 13:31