Ръсят със солнички пред Общината

Снимка: Радио Шумен

Силистренци се готвят да изразят недоволството си от недобре почистените от снега и леда улици в града. Част от организаторите на протестите от инициативата "Системата ни убива" сега призовават гражданите да се съберат в 17.00 ч. пред сградата на Общината.

Идеята е всички да носят пълни солнички, с които да поръсят пространството пред общинската администрация. Жителите на Силистра твърдят, че градът не се почиства качествено и сутрин и вечер, когато температурите са по-ниски, придвижването по улиците заради заледяване е невъзможно.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Улеснение за читателите в Силистра

Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра е първата у нас, която въведе т.нар. жанрови определители. Специалните стикери, които се поставят върху книгите, са взаимствани от холандския опит на обществените библиотеки там. Според Даниела Недялкова, директор на културния институт, тази практика е възприета в много европейски държави, и..

публикувано на 19.01.19 в 09:40

Баба Надежда чукна 102 лета

102-и рожден ден празнува дуловчанката Надежда Петкова. С поздравителен адрес, букет и финансов подарък кметът на общината д-р Юксел Ахмед заедно със заместник-кмета Доротея Тотева, близки и познати поздравиха баба Надежда. С чувство за хумор баба Надя изпя за гостите си няколко песни и заръча: „Да не забравите да дойдете! Ще ви чакам и догодина!“..

публикувано на 18.01.19 в 16:11

Заловиха две коли с крадени дърва

Двама са заловени да превозват дърва с неясен произход, съобщиха от полицията в Силистра. Вчера около 16.30 ч. в района на село Зафирово полицейски автопатрул засякъл товарен автомобил, превозващ 3.6 пространствени кубически метра дърва за огрев, за които 35-годишният водач не притежавал редовно писмено позволително. Два часа по-късно по ул...

публикувано на 18.01.19 в 11:06

Повече пари за образование

Над 14.1 млн. лева е макрорамката на проектобюджета на община Тутракан за 2019 година. Днес се проведе публичното обсъждане на финансовия документ. Заложените средства за държавните дейности са 7 585 960 лв., а за местните - 5 951 439 лв. Прогнозната рамка на бюджета за тази година надхвърля с почти 2 милиона лева миналогодишната, като..

публикувано на 17.01.19 в 16:21

Общинският съвет се отчита

198 докладни записки са разглеждани през 2018 година в Общинския съвет в Силистра, съобщи неговият председател д-р Мария Димитрова. По думите й, един от най-тежките проблеми пред местния законодателен орган е свързан с обжалванията на взети решения. "Основно нашите наредби, които се обжалват, е заради това, че преди 2007 г. е нямало изискване..

публикувано на 17.01.19 в 12:34

Откриха тялото на издирван мъж

На 16 януари в района на Орехова гора е открит трупът на обявения за издирване 81-годишен мъж от село Калипетрово, съобщиха от силистренската полиция. При извършения първоначален оглед не са установени данни за насилствена смърт. Назначена е аутопсия, разследването на случая продължава. Радио Шумен припомня, че 81-годишният Вълю Бонев Вълев от..

публикувано на 17.01.19 в 11:32

Пускат в грипна училища в Силистренско

Основно училище „Христо Ботев“ в Алфтар и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Вапцаров“ в силистренското село Средище преустановяват учебните занятия, заради увеличена заболеваемост на учениците. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Занятията се преустановяват на 17 и 18 януари със..

публикувано на 16.01.19 в 19:08