Ръсят със солнички пред Общината

Снимка: Радио Шумен

Силистренци се готвят да изразят недоволството си от недобре почистените от снега и леда улици в града. Част от организаторите на протестите от инициативата "Системата ни убива" сега призовават гражданите да се съберат в 17.00 ч. пред сградата на Общината.

Идеята е всички да носят пълни солнички, с които да поръсят пространството пред общинската администрация. Жителите на Силистра твърдят, че градът не се почиства качествено и сутрин и вечер, когато температурите са по-ниски, придвижването по улиците заради заледяване е невъзможно.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Флашмоб в Силистра

Пиратски флашмоб и ателие за рисуване с пастели ще има в този час на Фестивала на уличните изкуства в Силистра. Включена е и програма с демонстрации на зумба и хип-хоп танци, бийтбокс изпълнения, диджейски сет. Участва и центърът за музика и изкуства "Мегатон". Проявата се организира на лятната сцена в Дунавския парк на Силистра от..

публикувано на 26.06.19 в 18:07

Хванаха двама автоджамбази

Служители на сектор „Криминална полиция“ при Районното управление в Силистра разкриха двама 19-годишни младежи от селата Айдемир и Калипетрово, извършили множество кражби на скъпи части и вещи от моторни превозни средства. Двамата действали от средата на май на територията на Силистра и село Айдемир, като до момента налице са доказателства за 18..

публикувано на 26.06.19 в 17:03

Откриха тялото на изчезналото в Дунав момче

Тялото на 16-годишното момче, което потъна във водите на Дунав при Силистра на 18 юни, е било открито на около 30 километра по течението на реката на територията на румънския остров Сетещи в канал Борча. Това съобщиха от Гранична полиция и поясниха, че семейството е уведомено и е разпознало тялото. Радио Шумен припомня, че инцидентът стана около..

публикувано на 26.06.19 в 16:59

Войната с комарите продължава

Допълнителни средства за борба с комарите гласуваха днес общинските съветници в Силистра. От резервния фонд на общината се осигуряват 20 000 лева. Снощи в Силистра имаше протест на граждани срещу неефективната работа на общината за борба с комарите. Хората носеха клонки като символ на принудата да използват подръчни средства срещу насекомите...

публикувано на 26.06.19 в 14:03
Кметството в Чеханов

Дружба с полския Чеханов

Съгласие за побратимяване на Силистра и полския град Чеханов дадоха днес силистренските общински съветници на редовно заседание на Общинския съвет. Те смятат „за съществено да бъдат установени трайни приятелски връзки в областта на туризма, културния обмен, спорта и икономиката между двете общини”. Според общинските съветници,  побратимяването ще..

публикувано на 26.06.19 в 13:30

Протест край Дунав

Група граждани протестираха с клонки тази вечер в Силистра заради неефективната работа на общината за борба с комарите. Клонките, които носеха гражданите, са символ на  принудата гражданите да използват подръчни средства за борба с насекомите. Протестът бе организиран чрез социалната мрежа. Там се появи и съобщение за общински съветник, поставил на..

публикувано на 25.06.19 в 18:00

Протест заради нашествие на комари

Силистренци излизат на протест срещу бездействието на местната администрация по отношение на комарите. Днес в 16.30 ч. те ще съберат пред общината, за да настояват за по-адекватни мерки срещу жилещите насекоми, които тормозят хората от дунавския град. Също днес от Община Силистра разпространиха информация, че борбата с комарите е   з апочнала още..

публикувано на 25.06.19 в 15:11