Роман за Белене в Шумен

Добромир Байчев ще представи в Шумен дебютния си роман „Глиненият цар“. В него той се спира на концлагера в Белене. Книгата е носител на наградата „Развитие“, присъдена от жури в състав проф. Ивайло Знеполски, Георги Господинов, Бойко Пенчев. Срещата с Добромир Байчев е от 15 часа на 26.01.2019 г., в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Входът е свободен. Още за романа можете да чуете от разговора с автора му - Добромир Байчев.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рисуват "Сребърна"

Първи международен пленер за български и румънски художници се провежда от днес в биосферния парк „Сребърна“. Участват десет автори – петима от България и петима от северната ни съседка, които до 1 септември ще творят на тема „Река Дунав“. Изложба със създадените по време на пленера картини ще бъде подредена на 2 септември в Художествената галерия..

публикувано на 26.08.19 в 10:29

Ловци на съкровища

Развлекателно-образователна програма започва от днес в Регионалния исторически музей в Силистра. Заниманията ще се провеждат до петък включително в археологическата експозиция, като могат да участват деца от 8 до 11 години. В играта „Ловци на съкровища” малчуганите ще търсят експонати, като отговарят на въпроси за техния произход, предназначение,..

публикувано на 26.08.19 в 09:32
Моника Угренова в Танзания

С децата на Танзания

Моника Угренова, актьор и режисьор от Куклен театър - Търговище, се завърна от участието си като доброволец по проект в Африка по програма "Еразъм +". Там тя работи с деца в предградие на столицата на Танзания.  Моника бе организатор и участник е един от музикалните фестивали на страната, с няколко хиляди участници на сцената. Участието бе по покана на..

публикувано на 23.08.19 в 14:52

"Шарено герданче" с голямата награда

Голямата награда   "Гласът на Фолклорен извор", 8 златни и 1 сребърен медал спечелиха вокалните изпълнители на Детския фолклорен ансамбъл "Шарено герданче" в Търговище. Изпълнителите имаха девет участия и получиха 11 отличия. Специалните и големите награди бяха раздадени на официална церемония в с. Царевец, община Свищов. В индивидуалното..

публикувано на 23.08.19 в 11:30

Музикално пътешествие през Европа

Концерт на открито на площада пред паметника на Майстор Манол в Разград ще изнесе тази вечер Ник Ненов. В свеобразното музикалното пътешествие през Европа, което ще предложи на публиката, се включват песни, свързани с Москва, с германския град Росток, с Берлин, Виена и Париж, с Испания, Гърция и Сърбия. Евъргрийни, електронна музика, естрада и..

публикувано на 23.08.19 в 10:14

Цветната песен на Ралица

Талантливата 12-годишна Ралица Ганева от Попово има нова авторска песен "Цветно". През 2018 г. момичето участва в Националния конкурс ''Децата на България пеят, танцуват, рисуват'' в Шумен и спечели награда в раздела за авторска песен. Община Попово застана зад проекта и песента вече е с видео. Ралица, вокалния й педагог Десислава Станкова и..

публикувано на 22.08.19 в 15:47

Традиционно общество на здравия разум

„Изследването на социологическа агенция „Gallup International“, очертава образа на българското общество като традиционно ориентирано общество на здравия разум“, заяви за Радио Шумен политологът и изпълнителен директор на „Gallup International“ Първан Симеонов. Той анализира резултатите от актуалното допитването, публикувано тази седмица, което изследва..

публикувано на 22.08.19 в 12:56