70 000 лв. за спортните клубове в Търговище

70 000 лв. за стимулиране на спортните клубове отделя Община Търговище. Ззаложените средства са с 10 000 лв. повече от миналата година. Заявленията за финансово подпомагане се приемат от днес до 15 февруари включително в Центъра за административно обслужване. Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, ще извърши разпределението на парите в срок до 31 март.

Средствата ще се разпределят съгласно новата Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове, приета вчера от Общинския съвет. Подпомагането ще се дава на база получени точки, в зависимост от спортните постижения на състезателите/ отборите, и вида на състезанията, в които са участвали. Клубовете, които приемат домакинство на спортни форуми, ще получават по 100 точки допълнително. Финансирането за един клуб не може да превишава 18% от общия размер на средствата, които Община Търговище отделя за подпомагане. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Детска олимпиада по безопасност на движението

„Темата за безопасността на движението е основополагаща в нашата образователна система още от най-ранна детска възраст”, каза в Търговище заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на втората Детска олимпиада по безопасност на движението „Уча, играейки – живея, знаейки”. Според Михайлова това, което се случва в..

публикувано на 19.04.19 в 16:34

Ученици писаха писма до себе си

Дванайсетокласничката Петранка Желева от 12 клас в Средното училище „Васил Левски“ в Опака беше отличена с грамота за отлично представяне в Националния литературен конкурс „Писма до себе си”. Темата е свързана с начина, по който младите хора възприемат себе си и мястото си в обкръжаващия ги свят. Н ад 100 младежи от училища, литературни клубове и..

публикувано на 19.04.19 в 15:26

Събират стари дивани

Продължава кампанията за почистване на Търговище. Още три дни ще се извозват стари мебели, домакинско стъкло и други отпадъци по заявка. Заради повишения интерес и запитвания се обявяват още две дати тази седмица за извозване на стари мебели, това са 18 и 19 април. Последната дата за тази безплатна услуга, организирана от Община Търговище, е 22 април...

публикувано на 17.04.19 в 15:57

Дебнат нарушители на пътя

1003 електронни фиша за нарушения по пътищата са издадени през миналата седмица в сектор „Пътна полиция“ на Областната дирекция на МВР - Търговище. Със стационарна камера са засечени 110 превишения на скоростта, а след допълнителна проверка е установено, че два от автомобилите се управляват, без да имат сключена задължителна застраховка „Гражданска..

публикувано на 16.04.19 в 13:38

Земеделците декларират доходи

Търговищкият офис на Националната агенция за приходите очаква близо 2600 земеделски стопани да декларират получените субсидии и доходи от 2018 година, информира БТА. Срокът за това е 30 април. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася както за регистрираните, така и за нерегистрираните производители, уточняват от приходната..

публикувано на 16.04.19 в 13:06

Незаконна сеч в гората

Извършители на незаконна сеч са разкрити при обход на горски стражари в обхвата на Държавното горско стопанство "Омуртаг". Задържани са близо 7 кубика нерегламентирано добити дърва за огрев, съобщават от Североизточното държавно предприятие. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите, като информацията по случая е предадена на..

публикувано на 16.04.19 в 11:29

Нов дом за нашите деца

С водосвет и официална церемония обновената детска ясла №1 „Първи юни“ в Търговище беше открита днес. Детското заведение е изцяло с нов облик, модернизирано по Оперативната програма „Региони в растеж”. Ремонтът е на стойност близо 890 000 лева.

публикувано на 15.04.19 в 14:52