Нелегален пункт за метали

Снимка: Радио Шумен

Незаконен пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали е установен от полицията в село Бабук.

Проверката е била извършена вчера след подаден сигнал. В двора на частен имот били открити черни метали, кантар, както и голямо количество депонирани метални отпадъци. Към момента в извършване на търговска дейност без лиценз са заподозрени двама от обитателите на имота, но изясняването на случая продължава.

По случая е образувано досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приемат молби за трапезарията

Община Силистра подновява от днес приема на заявления за ползване на услугата Обществена трапезария. Това се налага след изчерпването на списъка с резерви. Заявленията се получават от гише „Социална политика“ в Информационния център на Община Силистра или в стая 301 на местната администрация. Обществената трапезария е разкрита по оперативната..

публикувано на 18.09.19 в 17:02

Запалено стърнище затвори път

Затворен за движение е пътят от Силистра за Алфатар поради задимяване от пожари в стърнища и сухи треви, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Движението се регулира от полицейски служители. Отклонено е по околовръстния път на Силистра през селата Богорово и Войново за Алфатар. Пожарите са локализирани, но гасенето продължава...

публикувано на 18.09.19 в 15:25

Намаление на престъпленията

С над 28,5% е намалял броят на престъпленията в Силистренска област през август спрямо същия месец на миналата година. Регистрирани са 80 престъпни деяния – с 32 по-малко от предходния период. През изминалия месец няма регистрирани убийства, грабежи и палежи, кражбите са 13, има и 1 измама. От началото на годината на територията на Областната..

публикувано на 18.09.19 в 11:20

Спасиха ниви и гори

Огнеборци в Силистренско са спасили от опожаряване 500 декара царевица до село Долно Ряхово, 130 дка овощни градини и 300 дка царевица край село Нова Черна, широколистна гора край село Богорово и 100 дка царевица край село Калипетрово през вчерашния ден. В близост до тях горели сухи треви, но огнеборците успели да предотвратят пожарите да се..

публикувано на 18.09.19 в 10:00

Разбиха мрежа за трафик на жени

Неутрализирана е организирана престъпна група, занимавала се с трафик на жени за сексуална експлоатация. Операцията е проведена от служители на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура. Информацията е от Областната дирекция на МВР в Силистра по материали от сайта на МВР.  На четирима души са повдигнати обвинения за участие в..

публикувано на 17.09.19 в 16:50

Хванаха укрити прасета

Два случая на неправомерно получаване на средства за доброволно заклани домашни прасета са установени в Силистренско. При проверка в село Калипетрово са установени два обекта, в които собствениците са отчели, че са ликвидирали животните тип „заден двор“, но в действителност прасетата не са заклани. По единия от случаите вече се работи за издаване..

публикувано на 17.09.19 в 12:42

Лозарите се обединяват

По-рано започна гроздоберът и тази година заради климатичните промени и това е една от причините за затрудненията в кампанията в Силистренско. Това съобщи ръководителят на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев, който заедно със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов имаше среща с производители на грозде..

публикувано на 17.09.19 в 10:13