Протестно шествие в Силистра

Протестно автошествие и митинг пред общината в Силистра направиха група граждани от неформалната гражданска група „Протест Силистра”. „Всичко започна от непосилните, високи цени на горивата и „гражданската отговорност”, но бързо се обърна срещу  всеобщата несправедливост”. Така в листовка участниците в шествието припомнят историята на протестните действия. Призовава се за „протест всенароден и незабавен”. На последния протест в Силистра в началото на февруари бе разпространена жалба до Здравно-осигурителната каса и омбудсмана на Република България във връзка с достъпа до медицински услуги в Силистра. Протестиращите днес изразиха недоволство от отговор на Силистренската община на подадено от протестиращите заявление по Закона за достъп до обществена информация за изразходване на общински средства за озеленяване. Някои от протестиращите съобщиха, че в началото на проявата е имало опити за провокация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Младежи срещу насилието

За седма поредна година в Силистра ще бъдат финансирани ученически проекти на тема „Младежта срещу насилието и наркотиците“. За това съобщават от общинската администрация. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинският съвет по наркотични вещества обявиха началото на конкурсната сесия, в..

публикувано на 19.09.19 в 11:51

Без ток в Североизтока днес

Спирания на електрозахранването заради ремонти, профилактика и обслужване на съоръженията ще има и днес в Североизточна България. В Силистра от 8,30 ч. до 17 ч. без ток ще са абонатите в района около Областната управа, градската поликлиника, закрития пазар, Търговския дом, по булевард „Македония“ и по част от улиците „Черно море“, „Никола Вапцаров“,..

публикувано на 19.09.19 в 06:14

Приемат молби за трапезарията

Община Силистра подновява от днес приема на заявления за ползване на услугата Обществена трапезария. Това се налага след изчерпването на списъка с резерви. Заявленията се получават от гише „Социална политика“ в Информационния център на Община Силистра или в стая 301 на местната администрация. Обществената трапезария е разкрита по оперативната..

публикувано на 18.09.19 в 17:02

Запалено стърнище затвори път

Затворен за движение е пътят от Силистра за Алфатар поради задимяване от пожари в стърнища и сухи треви, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Движението се регулира от полицейски служители. Отклонено е по околовръстния път на Силистра през селата Богорово и Войново за Алфатар. Пожарите са локализирани, но гасенето продължава...

публикувано на 18.09.19 в 15:25

Намаление на престъпленията

С над 28,5% е намалял броят на престъпленията в Силистренска област през август спрямо същия месец на миналата година. Регистрирани са 80 престъпни деяния – с 32 по-малко от предходния период. През изминалия месец няма регистрирани убийства, грабежи и палежи, кражбите са 13, има и 1 измама. От началото на годината на територията на Областната..

публикувано на 18.09.19 в 11:20

Спасиха ниви и гори

Огнеборци в Силистренско са спасили от опожаряване 500 декара царевица до село Долно Ряхово, 130 дка овощни градини и 300 дка царевица край село Нова Черна, широколистна гора край село Богорово и 100 дка царевица край село Калипетрово през вчерашния ден. В близост до тях горели сухи треви, но огнеборците успели да предотвратят пожарите да се..

публикувано на 18.09.19 в 10:00

Разбиха мрежа за трафик на жени

Неутрализирана е организирана престъпна група, занимавала се с трафик на жени за сексуална експлоатация. Операцията е проведена от служители на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура. Информацията е от Областната дирекция на МВР в Силистра по материали от сайта на МВР.  На четирима души са повдигнати обвинения за участие в..

публикувано на 17.09.19 в 16:50