Година условно за фалшив ТЕЛК

Снимка: БГНЕС

На една година лишаване от свобода с тригодишен срок на изпитание бе осъдена лекарката от Търговище, която преди две седмици взе подкуп от 200 лева от пациент.

Делото се гледа при  условията на съкратената процедура, понеже лекарката е признала, че като член на ТЕЛК е взела пари от пациент, за да му  даде документ за трайно увреждане на здравето. Според решението на съда, тя ще плати и глоба от 1000 лева, няма да може да  е член на ТЕЛК в продължение на една година и да заема отговорни ръководни държавни постове за 3 години.

Присъдата подлежи на обжалванe пред Апелативния съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Събират стари дивани

Продължава кампанията за почистване на Търговище. Още три дни ще се извозват стари мебели, домакинско стъкло и други отпадъци по заявка. Заради повишения интерес и запитвания се обявяват още две дати тази седмица за извозване на стари мебели, това са 18 и 19 април. Последната дата за тази безплатна услуга, организирана от Община Търговище, е 22 април...

публикувано на 17.04.19 в 15:57

Дебнат нарушители на пътя

1003 електронни фиша за нарушения по пътищата са издадени през миналата седмица в сектор „Пътна полиция“ на Областната дирекция на МВР - Търговище. Със стационарна камера са засечени 110 превишения на скоростта, а след допълнителна проверка е установено, че два от автомобилите се управляват, без да имат сключена задължителна застраховка „Гражданска..

публикувано на 16.04.19 в 13:38

Земеделците декларират доходи

Търговищкият офис на Националната агенция за приходите очаква близо 2600 земеделски стопани да декларират получените субсидии и доходи от 2018 година, информира БТА. Срокът за това е 30 април. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася както за регистрираните, така и за нерегистрираните производители, уточняват от приходната..

публикувано на 16.04.19 в 13:06

Незаконна сеч в гората

Извършители на незаконна сеч са разкрити при обход на горски стражари в обхвата на Държавното горско стопанство "Омуртаг". Задържани са близо 7 кубика нерегламентирано добити дърва за огрев, съобщават от Североизточното държавно предприятие. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите, като информацията по случая е предадена на..

публикувано на 16.04.19 в 11:29

Нов дом за нашите деца

С водосвет и официална церемония обновената детска ясла №1 „Първи юни“ в Търговище беше открита днес. Детското заведение е изцяло с нов облик, модернизирано по Оперативната програма „Региони в растеж”. Ремонтът е на стойност близо 890 000 лева.

публикувано на 15.04.19 в 14:52

Откриват обновена детска ясла

Обновената детска ясла №1 „Първи юни“ в Търговище ще бъде открита днес. Детското заведение е изцяло с нов облик, модернизирано по Оперативната програма „Региони в растеж”. Ремонтът е на стойност близо 890 000 лева. На церемонията, която започва от 11:00 ч., са поканени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройство,..

публикувано на 15.04.19 в 07:53

Нови спални комплекти за детските градини в Търговище

Общо 1 740 комплекта спално бельо даряват от фирма „Мебел Стил“ на всички детски градини на територията на община Търговище. Комплектите се доставят от февруари насам и до момента дарение са получили 7 детски градини. В следващите месеци с нови спални комплекти ще бъдат снабдени и останалите 5 градини в общината. Община Търговище и..

публикувано на 13.04.19 в 08:25