Година условно за фалшив ТЕЛК

Снимка: БГНЕС

На една година лишаване от свобода с тригодишен срок на изпитание бе осъдена лекарката от Търговище, която преди две седмици взе подкуп от 200 лева от пациент.

Делото се гледа при  условията на съкратената процедура, понеже лекарката е признала, че като член на ТЕЛК е взела пари от пациент, за да му  даде документ за трайно увреждане на здравето. Според решението на съда, тя ще плати и глоба от 1000 лева, няма да може да  е член на ТЕЛК в продължение на една година и да заема отговорни ръководни държавни постове за 3 години.

Присъдата подлежи на обжалванe пред Апелативния съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пасища под наем

680 дка пасища   в землищата на 15 села са обявени за отдаване под наем от Община Търговище. Търгът с тайно наддаване ще се проведе на 30 юли, от 09:00 часа, в зала 74 в Общината. Земите ще се отдават за срок от една стопанска година. Право на участие в търга имат собственици на регистрирани пасищни селскостопански животни,   които поемат..

публикувано на 23.07.19 в 12:22

Гасиха огън с 4000 л вода

100 квадратни метра покривна конструкция и домакинско имущество са унищожени при пожар в село Голямо Градище, Община Опака. Опушени са 100 квадратни метра стени. За гасенето на огъня са използвани 4000 л вода. По предварителни данни причината за пожара е късо съединение в ел. инсталацията на къщата, до която били складирани ненужни леснозапалими..

публикувано на 23.07.19 в 11:49

Зад решетките за укрити данъци

3 години и 6 месеца лишаване от свобода за укрити данъци получи 61-годишен жител на Търговище. Подсъдимият е с две висши образования, влиза в затвора за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Окръжната прокуратура в Търговище е предала на съда мъжа, за това че в периода от 31 март 2012 г. до 1 април..

публикувано на 22.07.19 в 16:26

Катастрофа с деца

Катастрофа с автобус, който превозва деца, е станала днес малко слез 13 ч. на главния път София-Варна край търговищкото село Пробуда. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Автобус се е блъснал с предна дясна част в намиращ се в същата лента за движение аварирал товарен автомобил с полуремарке. По предварителна информация, в инцидента..

публикувано на 22.07.19 в 14:56

Нови електронни услуги

16 нови унифицирани образци на едни от най-често заявяваните административни услуги са публикувани в сайта на Община Търговище. Сред новите заявления са тези за издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние, за издаване на скици за недвижими имоти и разрешения за строеж, за одобряване на подробен устройствен план, за издаване на..

публикувано на 22.07.19 в 14:20

Укрепват срутена подпорна стена

Капиталовата програма на Община Търговище да бъде актуализирана с 270 000 лв. Средствата да бъдат вложени в авариен ремонт на подпорната стена на бул. „Митрополит Андрей“. Тя пропадна вследствие на проливен дъжд на 17 юни тази година. Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров. С ремонта ще бъде изградена нова..

публикувано на 22.07.19 в 11:05
Снимката е от Интернет

Ще спасяват старинен мост край с.Стеврек

Търсят се варианти за спасяване на Римския мост край антоновското с. Стеврек. Това съобщи за РШ директорът на Историческия музей в Омуртаг Мирослав Тошев. Мостът е увреден от придошлите води на реката в резултат на проливните дъждове тази пролет. В началото на месеца е направен оглед на съоръжението, което е едно изключително инженерно..

публикувано на 21.07.19 в 13:39