Обновяват Търговище с 6.6 млн. лв.

Снимка: Община Търговище

6.6 милиона лева е капиталовата програма за обновяване на Община Търговище за 2019 година, съобщи кметът д-р Дарин Димитров.

Предвидени са над 270 000 лева за ремонти на улиците „Драва“ и „Възраждане“ в Търговище, „Пирин планина“ в село Съединение и „Баба Тонка“ в квартал "Въбел". Продължава и обновяването на тротоарите на четири улици. Около 40% от улиците в града и 75 % от тротоарите са в лошо техническо състояние.

За тази година е предвидена и рехабилитация за 430 500 лв. на отсечка от близо 3 км общински път по направлението Пайдушко - Божурка до границата с община Омуртаг.

Екипи на БКС и контрольорите на Общината правят обход в града и набелязват най-компрометираните участъци от уличната и тротоарна мрежа, които да бъдат предвидени за кърпеж и рехабилитация. Продължават ремонтите на детски градини и ясли, училища, пенсионерски клубове и читалища. Ще бъдат обновени 7 детски и учебни заведения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов асфалт в Попово

Над 1.2 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонт на три улици в Попово. През март ще започнат строително-монтажните работи, съобщиха от общинската администрация. Дейностите са част от текущите ремонти на уличната мрежа в града. Ремонт ще бъде извършен на ул. "Дряновска", а стойността му е 843 176 лв. Предстои изграждане на подпорни стени,..

публикувано на 21.02.19 в 17:06

Старица пострада при катастрофа

79-годишна жена от Опака е със счупена тазобедрена кост в резултат на катастрофа, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. Вчера преди обед в Попово 26-годишен водач на лек автомобил „Шевролет“ изгубил контрол над управлението, колата излязла от пътното платно и се блъснала в дърво. Пострадалата жена се е возела на задната седалка на..

публикувано на 21.02.19 в 12:04

Грижа за психично болни

Община Търговище сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 109 989 лв. за изграждане на Център за лица с психични разстройства и Център за възрастни хора с невъзможност за самообслужване. Парите са от оперативна програма „Региони в растеж“. Центровете ще се помещават в двуетажна сграда, която е общинска..

публикувано на 20.02.19 в 13:15

Пиян катастрофира с фирмен камион

60-годишен шофьор от село Берковски катастрофира след употреба на алкохол на третокласен път в община Попово.   Той е управлявал фирмен товарен автомобил с търговищка регистрация от село Берковски в посока село Славяново. Поради движение с несъобразена скорост мъжът изгубил контрол над автомобила, напуснал е платното и се е блъснал. 60-годишният..

публикувано на 20.02.19 в 12:50

С 2,92 промила зад волана

48-годишен мъж от село Лиляк е бил засечен в Търговище зад волана на „Фолксваген Поло“ с холандска регистрация след употреба на алкохол и 2,92 промила в кръвта. Шофьорът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище.

публикувано на 20.02.19 в 12:38

Камиони с крадени дърва

Камиони, превозващи дървесина не по надлежния ред, са установени в Търговищко вчера. Проверките са направени в Разделци и в землището на антоновското село. Товарните автомобили били управлявани от мъже от Златарица, Долно Козарево и Трескавец. В камионите имало 180 пространствени кубични метра дърва за огрев от вида „акация“ с нередовни..

публикувано на 20.02.19 в 11:17

Затворен участък от улица

От 19 до 22 февруари, включително, заради ремонт в Търговище е затворен за движение на моторни превозни средства участък от улица „Г. С. Раковски“ – от кръстовището й с ул. „Лудогорие“ до ул. „Александър Стамболийски“. Общинското предприятие БКС в момента извършва ремонт на линейния оток на посочената отсечка. Екипи на предприятието почистват..

публикувано на 19.02.19 в 14:09