Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Beatles tribute в Радио Шумен

Снимка: Архив

Концерт с любими песни на "Бийтълс" могат да чуят шуменци тази вечер от 19 ч. в Арт салона на Радио Шумен.

Това е пиано трио проект, създаден в чест на най-успешната група за всички времена. Песните са в аранжименти на Любо Цанев, които следват съвременната джазова стилистика, запазвайки духа и мелодичността на оригиналите.

Ще ги чуете в изпълнение на Любо Цанев - пиано, Михаил Иванов - контрабас и Димитър Семов - барабани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виртуози свирят Владигеров

Годишнината от рождението на Панчо Владигеров отново ще намери своя отзвук в Шумен. Тази вечер в музейния комплекс, който носи неговото име, ще прозвучи едно от рядко изпълняваните негови произведения, а именно клавирното трио.  То е и първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. Със задачата да го представят пред публиката се заемат..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

„Танцувалня“ на върха в Хасково

С Гранд при от Международното състезание "Вълшебен свят" в Хасково се завръщат децата от шуменската танцова организация „Танцувалня“. Талантите на хореографите Грациела Стоянова и Борислав Стратиев впечатлиха международното 14-членно жури с 13 танца в направленията „Диско поп“, „Мюзикъл“ и „Улични танци“. „Участвахме с 29 млади танцьори във..

публикувано на 22.04.24 в 16:37

Показват съкровищата на Калиакра

Археологическият музей „Велики Преслав“ представя тази вечер знакови находки, намерени на нос Калиакра при проучвания от последните години.  Находките са предоставени от Историческия музей в Каварна и съдържат уникални експонати като „пръстена убиец“ от края на 14 век, напълно запазен кръст за съхранение на частици от мощи на светци, накити, монети и..

публикувано на 22.04.24 в 15:17

Антиутопия на сцената

Дебютният спектакъл на режисьорката Валерия Минева ще гостува в Търговище. Тя и нейните колеги представят пиесата „Астория“ от Юра Зойфер, която преди година беше показана за първи път в България.  Текстът на австрийския драматург, който става класик едва на 27 години разглежда важни и актуални теми като дезинформацията и липсата на достатъчно..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Таланти свързват България и Унгария

Над 100 участници от страната събра в Шумен XXIX издание на Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература. В неделя най-добрите бяха отличени от авторитетно жури, под председателството на проф. д-р Пенко Господинов.  Тазгодишното издание на конкурса бе посветено на 95 години от рождението на унгарския писател Имре Кертес и..

публикувано на 21.04.24 в 12:49

"България пее“ в Русе

Концертът "България пее“ събра на една сцена в Русе четири български хо̀ра. В Голямата зала на Доходното здание се състоя хоров концерт, който е част от инициативата „България пее“ и се провежда за осма поредна година.Събитието се организира от Общинския младежки дом и се осъществи с подкрепата на Община Русе. В концерта участваха четири..

публикувано на 21.04.24 в 11:33

"Филип Кутев" с грандиозен концерт

Повече от четвърт век композиторът Георги Андреев смесва мелодията на българския фолклор със звучността и инструментите на европейската класическа музика. Такъв е последният му спектакъл "Извори", който ще бъде показан на с цената на зала „Арена Шумен“ тази вечер (19.04).  В него участва най-представителният ни ансамбъл „Филип Кутев“, заедно с..

публикувано на 19.04.24 в 10:00