50 години СБХ в Разград

Юбилейна изложба по повод 50 години от основаване на представителство на СБХ в Разград подредиха художниците от местното дружество. Експозицията е в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. В две от залите са подредени 63 творби на 22 съвременни автори и 43 на 23 автори от фонда на галерията.

«Петдесет години са много и не са", каза в поздрава си към творците кметът Валентин Василев, и увери, че художниците имат достойно място в Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов фонтан на ларгото

Фонтанът пред паното "Завет на Хан Кубрат" в град Кубрат отново заработи. Строително-ремонтните дейности по съоръжението в централната част на града вече приключиха.  Възстановяването на един от символите на лудогорския град се осъществява със средства на Община Кубрат. Фонтанът ще работи всекидневно до 22 ч. Вечер той ще блести с цветни..

публикувано на 20.09.19 в 16:37

Община погаси дълг за милиони

Община Кубрат извърши окончателно плащане по споразумителен протокол с „Енерго Про Продажби” АД и ВиК "Меден Кладенец". Това се случи днес в присъствието на кмета на Община Кубрат Алкин Неби, управителя на ВиК- Кубрат Метин Мехмедов и упълномощени представители на елекроразпределителното дружество. Радио Шумен припомня, че на 12 декември 2018..

публикувано на 20.09.19 в 16:30

3000 присъди за домашно насилие

Малко над 4000 съдебни дела за домашно насилие са водени в Разградска област през изминалата година. От тях 3000 са завършили с присъда. Това е статистиката на Висшия съдебен съвет. За осемте месеца на тази година 16 пострадали от домашно насилие са потърсили подкрепа в Консултативния център по проблемите на домашното насилие в Разград...

публикувано на 20.09.19 в 15:55

Пожар погълна жилищна сграда

Пожар унищожи едноетажна жилищна сграда, съседните пристройки и намиращата се в нея покъщнина. Сигналът е подаден около 14 ч. вчера от 62-годишната собственичка на изгорелия имот в кубратското село Звънарци, която живее в Русе. Причините за пламването на огъня и нанесените щети са в процес на изясняване. Води се досъдебно производство

публикувано на 20.09.19 в 11:08

Крадени дърва в двора

Крадени дърва са открили при проверка в исперихското село Райнино служители от Държавното ловно стопанство „Воден Ири Хисар“. В частен дом, обитаван от 45-годишен мъж, са намерени 12 кубика от видовете „цер“ и „благун“, без контролна горска марка и съпровождащи документи. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно..

публикувано на 20.09.19 в 11:04

Блъсната пешеходка в тежко състояние

С травма на гръбначните прешлени и счупен череп в разградската болница е настанена 61-годишна жена от село Дряновец. Тя е стабилизирана, но все още е в тежко състояние, съобщават от разградската полиция. Жената е пресичала бул. „Дунав“ в Разград близо до магазин „Воден свят“, когато е била блъсната от „Москвич 407“, шофиран от 84-годишен..

публикувано на 20.09.19 в 10:07

85-годишен блъсна пешеходка

62-годишна жена бе блъсната от водач на "Москвич" в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 9 ч. тази сутрин. Пешеходката пресичала пътното платно до бар "Буквар", когато била пометена от автомобила. Виновникът напуснал местопроизшествието, по-късно бе издирен и установен - мъж на 85 години от..

публикувано на 19.09.19 в 10:56