50 години СБХ в Разград

Юбилейна изложба по повод 50 години от основаване на представителство на СБХ в Разград подредиха художниците от местното дружество. Експозицията е в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. В две от залите са подредени 63 творби на 22 съвременни автори и 43 на 23 автори от фонда на галерията.

«Петдесет години са много и не са", каза в поздрава си към творците кметът Валентин Василев, и увери, че художниците имат достойно място в Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Чисти язовирни води

Проверен е сигналът за отлагане на замърсени води в язовир "Липник", Разград, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Проверката е извънредна и е по сигнал на концесионера за отлагане на замърсени води и оцветяване повърхността на язовира. При обход на дерето, подхранващо язовира, и около водното му огледало не са..

публикувано на 27.06.19 в 12:15

Поредна трудова злополука

57-годишен работник e пострадал при трудова злополука в източната промишлена зона на Разград, съобщават от полицията. Вчера преди обяд при движение на заден ход товарен автомобил „МАН“ с прикачено полуремарке притиска работника към бетонов блок. Пострадалият е откаран в разградската болница и настанен в хирургичното отделение със счупен крак...

публикувано на 27.06.19 в 10:55

Пари за военни паметници

Извършените ремонти на военни паметници в Лудогорието през миналата година бяха обсъдени на заседанието на Областната  комисия „Военни паметници“ в Разград. Приети бяха и нови девет предложения за възстановяване на паметници. През настоящата година са отпуснати 1600 лева за ремонт на Мавзолея-костница и Паметника на Свети Георги на площад..

публикувано на 26.06.19 в 15:35

Свирепа глутница уби овчарка

Група кучета са нападнали и нахапали немска овчарка в двор в село Острово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът е подаден от 39-годишния собственик на пострадалото животно. Кучетата, три от които собственост на съсед – ловец, а останалите – улични, са влезли в имота на мъжа около 02.00 ч. на 24 юни. Нахапаната немска..

публикувано на 26.06.19 в 10:44

Безработицата намалява

9,1% е равнището на безработица през май за Разградска област, при 9,4% през предходния месец, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Русе. В сравнение с май 2018 г. равнището на безработица е по-ниско с 1,2 процентни пункта. Най-високо е равнището на безработица в община Самуил – 22,1% , а най-ниско – в община Разград – 4,7%...

публикувано на 26.06.19 в 09:14

Община даде два заема

Два временни безлихвени заема ще бъдат отпуснати от общинския бюджет на Кубрат. Това решиха местните общински съветници. 15 000 лева ще бъдат предоставени на Сдружението с нестопанска цел „МИГ Завет – Кубрат“ за погасяване на закъснели плащания, а 29 000 лв. ще бъдат заети на ВиК „Меден Кладенец“ за погасяване на заема към Енерго про. Общинският..

публикувано на 25.06.19 в 14:05

Таблети за шампиони

Таблети получиха като подарък момчетата и момичетата   от отбора по роботика „ QWERTY“ към ОУ “Васил Левски“- Разград. Преди дни те спечелиха националното състезание „Роботика за България 2019“. Подаръците са част от инициативата на   областния управител на Разград Гюнай Хюсмен за стимулиране на децата от Лудогорието с успехи в различни сфери...

публикувано на 25.06.19 в 13:46