Щура събота в следобеда на 9 март

Снимка: Радио ВИДИН

Как пътешественикът Тодор Андреев стигна от Берлин до Шипка? Какво остана скрито от преминаването през шестте европейски столици? Има ли бензин в кръвта дрифт състезателя Иван Божков? Какво казват критиците за новия комиксов филм „Капитан Марвел“? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата? Това са въпросите, които ще ни вълнуват през щурия съботния следобед. Изберете Радио Шумен във времето от 15 до 18 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Хайде на панаира в Разград!

В „Оттука започва денят“ на 23 юли ще коментираме стари и нови проблеми, ще ви каним на летни фестивали и ще следим актуалната и полезна информация от Североизточна България. Какво става с недостроената сграда в центъра на Шумен, която от години боде очите на гражданите? Къде можем да отидем за безплатен преглед за хепатит? Какви са интересните..

публикувано на 22.07.19 в 14:16

Програма "Днес" на 22 юли

Как вървят разкопките в късноантичния град Абритус? Какви забавления за най-малките организират от Екоинпекцията в Шумен? И как ще бъдат открити Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем аз – Елица..

публикувано на 22.07.19 в 10:42

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

Държавата ще плаща за приспособяването на жилищни сгради за хора с увреждания. Дълго чаканата програма е публикувана за обществено обсъждане. Още по темата ще чуете в понеделник сутрин. От 22 до 24 юли най-много кисело мляко ще се изяде в Разград. За поредна година градът е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и..

публикувано на 21.07.19 в 10:05

Неделно утро с Радио Шумен

Събудете се с радио Шумен в неделното юлско утро! От 07:00 ч до 10:00 ч. ви очакват часове пълни с интересни срещи и много музика. Ще научите повече за интересния професионален път на директорът на болницата в Дулово д-р Константин Попов, който минава дори през далечна Африка. Ще ви заведем и на басейн. Как шуменци се разхлаждат в жегата и за емоциите..

публикувано на 19.07.19 в 16:55

Утро на Илинден

Огън, вода и приключения. Това са ключовите думи в темите ни на 20 юли. В Деня на Свети Илия - ще честитим името на българите, закриляни от пророка, ще ви разкажем за народните поверия, ще напомним, че в този ден морето взема жертви и по какво да се ориентираме за опасностите. Ще чуете любопитни факти за два храма, които носят името на светеца - църквата..

публикувано на 19.07.19 в 16:29
Делото

Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите: - Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова; - Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова; - Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки..

публикувано на 19.07.19 в 10:44

Кога трябва да сме над нещата

„Бъди над нещата, оттам гледката е винаги по-хубава“ - твърди анонимен за автор. А вие успявате ли и в какви житейски ситуации трябва да сме над нещата. Очакваме ви с вашите позиции в предаването „По първи петли“ на 19 юли. В студиото на Радио Шумен ще бъдем водещата Катерина Петрова и музикалният редактор Драгомир Симеонов. Телефоните за..

публикувано на 18.07.19 в 18:15