Пари на вятъра?

Защо хората губят вяра в утвърдените медицински практики и избират да се лекуват със съмнителни апарати, управлявани често от неспециалисти? Все повече кабинетите предлагат диагностика или лечение с методи като биорезонанс, вегатестове, квантови терапии или снимки на аурата. Лекарите заклеймяват тези дейности като измама, наметнала медицинска престилка. Въпреки това популярността на алтернативните методи расте. Процъфтява и бизнесът с хранителните добавки, които обещават да ни излекуват от всевъзможни болежки. Какво като нямат право на подобни претенции по закон?

„Пари за здраве, хвърлени на вятъра“ - това бе темата на „Часът на репортера“ на 12 март. Чуйте интервютата на Стоян Стоянов с микробиолога Йордан Стефанов. Той е един от най-авторитетните блогъри у нас и автор на бестселъра „Митове и истини за храненето“. Алтернативните терапии и лековерието на българите коментира и д-р Милен Чолаков – председател на Асоциацията на общопрактикуващите лекари в Шумен.ВИЖТЕ ОЩЕ

Възпитание срещу агресията

Според данни на просветното министерство, през миналата учебна година са регистрирани 3616 случая на агресия в училище – с около 400 повече отколкото през учебната 2016/2017-та. Миналата седмица от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ излязоха със становище по темата. Председателят на синдиката д-р Юлиян Петров смята, че българското училище..

публикувано на 19.03.19 в 15:24

Без ощетени пенсионери

Няма да има ощетени хора, които ще се пенсионират тази година. Размерът на пенсиите ще бъде изчисляван по старата и по новата формула и ще бъде избиран по-благоприятният вариант. Това стана ясно след спешната среща, която се проведе днес по обяд при премиера Бойко Борисов. Тя бе провокирана от дискусиите около новата формула за изчисляване на..

публикувано на 19.03.19 в 14:52

Кога ще бликне отново изворът в Мараш?

Повече от 20 години хората от Мараш очакват да се върне старата слава на шуменско село, прочуто с лековитата си вода. Изворите са затапени, басейните са тревясали, съблекалните са рухнали. В същото време цените на земята около бившия балнеологичен комплекс растат. Повишават се и цените на имотите в селото. Строят се хотели. Надеждата   за..

публикувано на 19.03.19 в 13:58

По-добре без Великбритания

Какви са поуките, които Европа трябва си вземе от предстоящия Брекзит? Откриват ли се нови възможности пред съюза или се задава криза на доверие в общия проект? Възможен ли е сценарият, след като Великобритания напусне Европейския съюз – да я последва и Италия? Отговори на тези въпроси потърси Стоян Стоянов от проф. Добромир Добрев, преподавател по..

публикувано на 18.03.19 в 16:28

Парченцата на семейния пъзел

Травматичните събития в рода на човек като убийства, участие във военни действия, измами, аборти оказват влияние върху фамилната система, твърди създателят на семейните констелации Берт Хелингер. Методът показва, че не всичко, което се случва в живота на човек, е резултат на неговите действия, а може несъзнателно да повтаря съдбата на член от..

публикувано на 18.03.19 в 12:11

Гората през детските очи

През далечната 1925 г. се приема поредният нов Закон за горите, чрез който се учредява Първия празник на залесяването. Според запазените от тогава архиви, законът е урежда два празника на залесяване през годината - единият през есента, а другият през пролетта. Всеки по-възрастен от 15 години български гражданин трябвало да засажда най-малко по 5..

публикувано на 15.03.19 в 15:44

Отсрочката за Брекзит не успокои българите на Острова

След политическата драма, която се разигра в британския парламент през последните месеци, вчера депутатите поискаха отсрочка за датата на Брекзит. Така Великобритания няма да напусне Европейския съюз след две седмици. Как българите в Обединеното кралство приеха новината? Какво е икономическото лице на развода? Защо в мобилните съобщения, потвърждаващи..

публикувано на 15.03.19 в 15:04