Такса "Куче" - до 31 март

Срокът за плащане на таксата за притежаване на куче в община Търговище е до 31 март, напомнят от администрацията. За територията на града тя е 10 лв., а за селата в общината – 5 лв. Освободени от такса са кастрираните домашни любимци, кучета на инвалиди, както и тези, използвани от Българския червен кръст, служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка и други, посочени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Към момента броят на декларираните в Общината кучета е 2319, като от началото на годината са вписани 68.

10 000 лв. са събраните средства от таксата за домашни любимци през миналата година. За 2017 г. от такси са постъпили малко над 5000 лв. 

От община Търговище припомнят, че събраните суми се използват целево за изпълнение на програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета. През миналата година са изградени 26 нови клетки в Общинския приют за безстопанствени животни. Там в момента са настанени малко над 100 кучета. Кастрираните кучета от началото на годината са 100.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Грижа за старите хора

Община Търговище възлага управлението на социалните услуги Дневен център за стари хора и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания на Сдружение „Агенция за социално развитие Вижън“. Това става след проведен конкурс, който администрацията обяви през февруари. Сдружението беше единственият участник, който се яви на процедурата. Представена е..

публикувано на 24.04.19 в 14:16

Търсят най-писаното яйце

Днес е крайният срок за предаване на творби за участие в конкурс ите „Най-красива и оригинална великденска украса“ и “Най-писано яйце“, организирани от Народно читалище "Отец Паисий" в Омуртаг. В тях могат да участват ученици от града и от селата в общината, както и самодейци към читалището. По традиция НЧ "Отец Паисий" всяка година организира и..

публикувано на 24.04.19 в 11:17
Търговище

Солени глоби за счупени пейки

Две нови наредби приеха общинските съветници в Търговище на заседанието си днес. Първата от тях е за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища в община Търговище, чието изграждане ще бъде финансирано по проект на Оперативна програма „Региони в растеж“. Текстовете прецизират условията, на които следва да отговарят кандидатите за..

публикувано на 23.04.19 в 16:17
Борово око

3000 лъснаха Търговище

Над 3000 души участваха в кампанията на Община Търговище за почистване на града и населените места преди Великден. В кампанията се включиха 11 училища, 9 детски градини, 9 пенсионерски клуба, институции, организации, представители на бизнеса, политически партии, граждани. Всички те почистиха 80 различни места в общината. Сред тях бяха парковете..

публикувано на 23.04.19 в 13:10

Ниви под наем

Търг за отдаване под наем и аренда на 366 имота за земеделско ползване обявява Община Търговище. Тайното наддаване ще е на 22 май от 9 ч. в зала № 74 в местната администрация. В търга са включени общински земи с различен срок на ползване. За 5 години се отдават ниви и имоти, заети с храсти, за почистване и промяна на начина им на ползване. За 30..

публикувано на 22.04.19 в 15:47

Кръв по шията

42-годишен мъж от Кардам е заплашвал и порязал в областта на шията 41-годишен турски гражданин, който има имот в същото село. Инцидентът е станал в 2 ч. през нощта на 19 април в заведение в Попово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Пострадалият е прегледан в МБАЛ - Търговище и е освободен за домашно лечение.

публикувано на 22.04.19 в 12:29

Общински фирми на печалба

По-голям размер на приходите в сравнение с 2017 г. и устойчивост на финансовите резултати отчитат общинските търговски дружества в Търговище. Това съобщават от местната администрация, като се позовават на финансовите отчети на трите предприятия за 2018 г. Търговските дружества са отчели приходи от общо 671 000 лв., което е с 37 000 лв. повече в..

публикувано на 22.04.19 в 12:04