Стари печки или чист въздух

Снимка: greenpeace.org

Русе реализира съвместен екологичен проект с още 5 общини. Новата разработка „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ е по програма "Лайф" на Европейската комисия.

Целта е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на стари печки на твърдо битово отопление с по-екологична алтернатива. Кампанията ще обхваща 1500 домакинства на територията на Община Русе. Целта на инициативата е замяната на отоплителните уреди да завърши в рамките на три години.

От днес в Центъра за административни услуги на Община Русе са на разположение заявления, в които всеки желаещ може да посочи искането си за подмяна на отоплителните си уреди с по-екологични. На базата на интереса ще се определят зоните за въздействие, както и целевите групи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мажоретки превземат Русе

Русе е домакин на Международния младежки мажоретен фестивал „Русе. Ритъм & Марш“. Третото издание на проявата, организирана от общинската администрация и Общинския младежки дом, е днес и утре в крайдунавския град. Ще участват 28 представителни формации на мажоретни клубове от България и Румъния, както и три фанфарни младежки оркестъра. В 17,30..

публикувано на 20.04.19 в 16:00

Велопоход, посветен на Априлското въстание

Велопоход между градовете Русе и Гюргево, посветен на Априлската епопея, ще се проведе днес под патронажа на областния управител на Русе Галин Григоров. Очаква се да се включат над 100 колоездачи, както и представители на клуб „Традиционер“ и членове на сдружението „Приказка за България“ в четнически униформи.  Стартът ще бъде даден в 10 ч. пред..

публикувано на 20.04.19 в 09:03
Снимката е илюстративна.

Русенец загина при пожар

Мъж загина при пожар тази нощ в Русе, съобщава агенция БГНЕС. Инцидентът станал в къща в непосредствена близост до булевард "Неофит Бозвели". Огнеборците се борили с часове с пламъците, а тази сутрин на мястото на произшествието все още има противопожарен екип. Все още няма официална информация какво е причинило пожара. Работата на огнеборците била..

публикувано на 19.04.19 в 11:05

Хайде на Търлата!

От днес в Русе се открива традиционната Търла. Тази година тя ще се проведе в Парка на младежта заради ремонтите, които в момента се извършват на кея. В тазгодишния панаир ще има детски атракциони и забавления за големи, люлки за тийнейджъри и изнесени щандове на местни заведения. Организатор е Съюзът на ресторантьорите и хотелиерите. И тази година ще..

публикувано на 19.04.19 в 07:14

Част от Русе без вода

Заради подмяна на водопровод по улица „Панайот Хитов“ в Русе без вода днес (19 април) ще останат част от абонатите на ВиК, съобщават от дружеството в дунавския град. С нарушено водоподаване ще бъдат потребителите по улица “Панайот Хитов“ – в участъка от улица „Муткурова“ до булевард „Цар Освободител“, и вховоде А, Б и В на блок „Съединение“.

публикувано на 19.04.19 в 06:20
Снимката е илюстративна.

Ще ремонтират градинка, ама друг път

Тази година няма да се реконструира градинката до площад „Дунав“ в Русе. Това съобщи в отговор на питане заместник-кметът Димитър Наков по време на днешното заседание на Общинския съвет. Въпросът беше поставен след сигнал на граждани за лошото ѝ състояние и опасните детски съоръжения там. Благоустрояването и озеленяването на градина „Дунав“ е..

публикувано на 18.04.19 в 16:23

Истории по действителни случаи

Проектът „Истории по действителни случаи“ стартира днес в Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе. Участниците ще работят с експерти за проследяване на развитието на модните тенденции в облеклата от 1920 г. до 1989 г. Ученици от специалностите „Моден дизайн“ и „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“..

публикувано на 17.04.19 в 16:56