Измамник завлича наивници

Снимка: Радио Шумен

48-годишен мъж от търговищкото село Здравец е заловен от полицията за извършване на измами.

Под предлог, че купува автомобили втора употреба от чужбина, мъжът отнел 1500 евро от 55-годишен жител на село Давидово, 750 евро от 46-годишен търговищенец и 1000 евро и 1800 лв. от 43-годишна жена от Търговище.

Извършителят на деянията е известен на полицията заради извършени от него предишни измами на територията на страната, осъждан, неколкократно изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Повдигнато му е обвинение за извършени измами в условията на опасен рецидив.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Двореца в Балчик

Летуване в Балчик

За втора поредна година 17 ученици от побратимената румънска Община Търговище летуват в морската база в Балчик по покана на администрацията в българската община със същото име. Децата са на възраст от 10 до 16 години. Част от тях са наследници на етнически българи от побратимения град и владедят български език. След края на престоя си в Балчик..

публикувано на 15.07.19 в 13:47

На събор в „Баба Конду“

Мюсюлмани от цялата страна ще участват днес в тpaдициoнния cъбop в cвeщeнaтa мecтнocт „Бaбa Koндy“ ĸpaй тъpгoвищĸoтo ceлo Бoжypĸa. Началото е от 11 ч. Организатор на проявата е Областният съвет на ДПС, каза заместник-председателят на партията Емине Якубова.  „Програмата включва основно традиционните за нашата местност етноси и обичаи. Ще има също..

публикувано на 14.07.19 в 10:10

Помощ от Швейцария

19 000 лева помощ от Швейцария е получила червенокръстката организация в Търговище през последните няколко години, съобщава БТА. Ежегодно представители на църквата, бизнесмени и общественици от Швейцария, даряват по около 5000 лв. Тази година хуманитарната организация ще разпредели сумата за няколко социални проекта. С 4000 лева вече са купени..

публикувано на 12.07.19 в 13:24

Условно за братя иманяри

Състав на Търговищкия окръжен съд одобри днес постигнатото споразумение между Окръжната прокуратура и подсъдимите за незаконна иманярска дейност братя Адил и Адем Й. 68-годишният Адил бе подсъдим за държане на нерегистриран металдетектор, предназначен за търсене на археологически обекти, както и за търсене на артефакти в съучастие с брат си Адем..

публикувано на 12.07.19 в 12:04

Лято без дрога

За втора поредна година в Търговище се провежда информационната кампания „Лято без дрога“. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационният център и Българският младежки червен кръст в Търговище. На площад „Стоян Мавродиев“ в града днес бяха организирани занимателни игри и забавления за младите хора. Бяха..

публикувано на 11.07.19 в 15:22

Светлина на зебрите

Започна поставянето на осветление на 13 пешеходни пътеки в Търговище. Те се намират на натоварени улици и булеварди,   слабо осветени са или са в близост до детски и учебни заведения, съобщават от общинската администрация. Днес екип на фирмата, с която Община Търговище има сключен договор за изпълнение, работи в района на кръстовището на улиците..

публикувано на 11.07.19 в 14:57

Затвор за точене на карта

10 месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието на 37-годишнен мъж за теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Присъдата бе постигната след споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище, което подсъдимият Валентин поиска. Мъжът се снабдил с дебитната карта, след като тя изпаднала от дрехите на негов колега в..

публикувано на 10.07.19 в 13:26