Маркови дрехи менте за ЕС

Снимка: МВР

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Русе са извършили проверка по сигнал за търговия със стоки с лого на различни търговски марки.

По този повод е проверен офис на куриерска фирма в Русе на бул. "Липник", където е намерена пратка с въпросните артикули. Стоките са били за клиенти от Европейския съюз. Открити са 18 кашона, в които е имало дрехи, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки. 46-годишният мъж, който е подготвил пратка, е познат на служителите на икономическа полиция.

В хода на акцията е установен още един подобен случай. При проверка в офис на фирма за куриерски услуги, намираща се в централната част на Русе, са заловени двама от село Смирненски в момент на подготвяне за изпращане на голямо количество стоки в други страни от ЕС.

Работата по досъдебните производства продължава под наблюдението на Русенска районна прокуратура.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Северин отива на съд

Окръжна прокуратура – Русе внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров за убийството на русенската телевизионна водеща  Виктория Маринова. Срещу Северин са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен начин за жертвата, съобщи окръжния прокурор Георги Георгиев. След приключване на досъдебното..

публикувано на 19.03.19 в 13:18

Обвинителен акт срещу Северин

Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в Окръжния съд обвинителен акт срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова. Подробности по случая днес ще дадат говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, и наблюдаващите прокурори, съобщава БГНЕС. Агенцията припомня, че телевизионната водеща беше убита на 6 октомври миналата година...

публикувано на 19.03.19 в 10:13

111 милиона за ВиК - Русе

ВиК – Русе подаде проектно предложение за финансиране по процедурата „Изграждане на ВиК инфраструктура“ по Оперативната програма „Околна среда“. Общата стойност на допустимите разходи е над 111 000 000 лв. Ще бъдат реконструирани над 63 км от водоснабдителната мрежа и над 10 км довеждащи водопроводи, както и повече от 42 км от канализационната..

публикувано на 18.03.19 в 15:25

Подменят стари печки

1500 домакинства в Русе ще бъдат включени в екологичен проект за подобряване на качеството на атмосферния въздух. Те ще получат алтернативни отоплителни системи, с които да заменят печките си на твърдо гориво. Проектът е съвместен с още пет български общини и се финансира по програма Лайф на Европейската комисия. Първоначално в Русе ще се работи..

публикувано на 18.03.19 в 14:34

5000 км в Щатите

Русенският пътешественик Петър Ванев заминава за САЩ, където ще извърви Континенталния преход. Експедицията се осъществява с подкрепата на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Поломие“. Петър Ванев потегля  за Америка на 17 март 2019 г. и ще прекоси 4989 км от щата Ню Мексико до Монтана до края на август тази година...

публикувано на 15.03.19 в 15:24

Стотици на тъмно заради чужд борч

Заради невъзможност да бъде издирен титулярът на сметката за електричество, повече от 100 семейства в жилищен блок в Русе ще останат на тъмно след седмица. Казусът има 10-годишна история и до този момент всички институции се оказват безпомощни. Хората от жилищния блок на бившето общежитие АОНСУ в Русе отново са застрашени да останат на..

публикувано на 15.03.19 в 13:08

3 милиона фалшиви бандероли

Общо 2 988 400 стикера, наподобяващи украински акцизни бандероли, са открили митничари в камион с турска регистрация на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от митницата. Товарният автомобил е превозвал стока от Турция за Русия. При сканиране митничарите забелязали зона с различна плътност. При последвалата..

публикувано на 15.03.19 в 12:54