Добра оценка за шуменската полиция

2
Снимка: ОД на МВР - Шумен

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР в Шумен даде професионалното ръководство на МВР.

Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов заяви, че шуменската полиция се е справила с поставените задачи през 2018 година. От своя страна заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Благородна Макева посочи, че шуменската полиция работи в пълен синхрон с всички институции в града и областта и това допринася за добрата й работа.

2020 са престъпленията на територията на област Шумен през 2018 година, което е с 208 по-малко от предходния отчетен период. Разкритите престъпления са 1090 или в процентно съотношение това е близо 54 на сто. Най-много са престъпленията срещу собствеността - 823. Увеличение има при грабежите - 16, с един повече от 2017 година, но пък се наблюдава спад при кражбите.

Четири са умишлените убийства в областта. Ало измамите през 2018 година в Шуменско са били 44. Щетите от тях са над 316 000 лева. Престъпленията, свързани с наркотици, са 85 или това е с 22 повече от тези през 2017 година.

По данни на полицията, в Шуменска област през изминалата година са станали 749 пътнотранспортни произшествия, 100 от тях са тежки, загиналите са 18, а ранените са 101. 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Велики Преслав

Проверка на ремонти

Общинският съвет във Велики Преслав създаде тричленна комисия, която да установи има ли оскъпяване на строителните работи по улица “Борис Спиров“ в града. Съветниците решиха комисията да се оглавява от вносителя на докладната Станислав Йорданов, който председателства и другата временна комисия за проверка ремонта в спортната зала. Тримата съветници в..

публикувано на 19.03.19 в 17:02

Без опашки в поликлиниката

Търсят се варианти за намаляване на опашките в шуменската поликлиника. Това стана ясно на днешното заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет. Управителят на лечебното заведение д-р Миглена Ангелова коментира, че това би могло да се случи при пребазиране на микробиологичната и паразитологичната..

публикувано на 19.03.19 в 16:41

Полицията: Не палете сухи треви!

Акт за установено административно нарушение е съставен на 67-годишен жител на Нови пазар за това, че не е спазил правила за пожарна безопасност.  Вчера малко след 11 ч. служители на РСПБЗН - Нови пазар реагирали на сигнал за пожар в сухи треви близо до язовир край града. След като пристигнали на място, локализирали пламъците и се погрижили да..

публикувано на 19.03.19 в 16:05

Чакъл за най-калните улици в Имренчево

Кметът на преславското село Имренчево Юрий Лозанов ще вложи почти цялата общинска субсидия за очакъляване на най-калните улици в селото. Тази година общината във Велики Преслав отпусна по 15 000 лв. бюджетни средства за малките населени места, с които да бъдат извършени неотложни ремонти и подобрения според исканията на местните хора. В..

публикувано на 19.03.19 в 15:00

Магазин без свинско

Магазин, застрашен от затваряне, защото в него се продава свинско месо и алкохол, разбуни духовете в Нови пазар. Обектът се намира близо до джамията. Хора от града се събраха на протест, направиха   и петиция , която ще бъде изпратена до Комисията за защита от дискриминация и до омбудсмана на републиката Мая Манолова. Потърсен за коментар по..

публикувано на 19.03.19 в 14:46

Магнолии и рози в Шумен

Над 200 фиданки от ясен, шестил, липа, кедър, лириодендрон, каталпа, магнолия, ела, бреза, върба ще бъдат засадени в Шумен. Служители на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност" засадиха нови дървесни видове по ул. „Съединение“ пред СУ „Панайот Волов“ и в района на болницата. До края на тази седмица ще има нови дървета по бул...

публикувано на 19.03.19 в 14:18

И Каолиново с дарение за МБАЛ

МБАЛ - Шумен ще получи дарение от 2000 лева от община Каолиново, съобщи кметът Нида Ахмедов. В началото на годината общинските съветници единодушно решиха да подпомогнат финансово областната болница, след предложение, направено от общинската администрация. Тези дни ще проведе среща с директора на шуменската болница д-р Димитър Костов, за да се..

публикувано на 19.03.19 в 12:59