Облаци и дъжд

Между 4 и 6 градуса бяха температурите тази сутрин в Североизточна България. През нощта на много места преваля дъжд, като количествата са между 1 и 2 литра на квадратен метър. Атмосферното налягане е 1001 хектопаскала, а влажността на въздуха 85%. Днес ще има значителна облачност, следобед ще се разкъса и на много места ще има краткотрайни превалявания, които до вечерта постепенно ще спрат навсякъде. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от запад. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, за района на Шумен около 9 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Шумен , административен съд

Съдът срещу Община Шумен

Административният съд в Шумен днес отхвърли като неоснователни жалбите на Община Шумен за наложените финансови корекции в размер на 145 717,86 лв, свързани с откритите нарушения при провеждането на обществена поръчка за извършването на основен ремонт и внедряването на енергоефективни мерки в СОУ „Панайот Волов“. Обжалваният административен акт..

публикувано на 18.03.19 в 17:47

Пролетно почистване

Пролетно почистване започна в градския парк на Велики Преслав. Работници от общинското предприятие по трудова заетост премахват с храсторези ненужната растителност върху зелените площи от двете страни на централната алея. Дробилката на общинска фирма БКС обработва растителната маса и я извозва за компостиране. Площта на градския парк е близо..

публикувано на 18.03.19 в 16:49

Проверка на адреса

Във връзка с въвеждането на електронната система за прием на деца в детските градини на град Шумен от утре, 19 март, на сайта на Общината ще бъде активен линк за проверка на адрес – постоянен и настоящ. Родителите, които ще кандидатстват за прием в детските градини или в яслените групи към детските градини, могат да направят проверка в Локална база..

публикувано на 18.03.19 в 16:21

Кметските заплати на ревизия

Да бъде изменено част от решението на Общинския съвет в Шумен, което касае увеличението на кметските заплати. Това предлага групата съветници от ДПС. Въпросът ще бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет в Шумен, насрочено за 28 март. На предишната сесия заплатите на кметовете бяха увеличени, но съветниците гласуваха по-голямо повишение за..

публикувано на 18.03.19 в 16:07

Дарение за МБАЛ - Шумен

3 кардиотокографа на стойност 5760 лева бяха дарени на шуменската многопрофилна болница днес. Дарението направи Община Смядово. Апаратите ще се използват за проследяване на маточните контракции при бременност и сърдечните тонове на плода. Това обясни д-р Ивелина Маринова, старши лекар в Родилното отделение. „Новата апаратура са жизнено..

публикувано на 18.03.19 в 15:55
Читалище

Протест в Нови пазар

На протест в подкрепа на магазин, който е застрашен от затваряне, излизат тази вечер жители на Нови пазар. Според собственичката му Анка Тодорова, причината е, че продава свинско месо и алкохол близо до джамията в града. Парцелът е собственост на храма и от Мюфтийството отказват да подновят   договора за наем, който изтича. В подкрепа на Анка..

публикувано на 18.03.19 в 15:51
Паметник

Двама в битка за туризма

Двама души ще се борят за директор на Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ – Шумен. Това стана ясно, след като Общината обяви кои са допуснатите до участие в конкурса кандидати. Това са Петко Василев и Петинка Петрова. Конкурсът ще се проведе на 3 април от 9,00 ч. в кабинет №215 на Община Шумен. Бившият директор на..

публикувано на 18.03.19 в 15:47