Без ток на 15 март

Снимка: Радио Шумен

Спирания на тока ще има днес от 08:00 ч. до 17:00 ч. днес в шуменските села Драгоево, Златар, Суха река и Мокреш, информират от електроразпределителното дружество. По същото време без електричество ще бъдат и част от абонатите в село Миланово. От 08:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде прекъснат тока и в част от Търговище и квартал "Бряг". За времето от 9:00 ч. до 16:30 ч. спирания ще има и в района на Разград - в част от булевардите "България" и "Бели Лом". За около час от 15:30 ч. безе елктричество ще е квартал "Дряново" в Кубрат. В Мартен и русенските села Бабово, Тръстеник и Голямо Враново прекъсването на тока ще е от 9:00 ч. до 16:00 ч. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Велики Преслав

Проверка на ремонти

Общинският съвет във Велики Преслав създаде тричленна комисия, която да установи има ли оскъпяване на строителните работи по улица “Борис Спиров“ в града. Съветниците решиха комисията да се оглавява от вносителя на докладната Станислав Йорданов, който председателства и другата временна комисия за проверка ремонта в спортната зала. Тримата съветници в..

публикувано на 19.03.19 в 17:02

Без опашки в поликлиниката

Търсят се варианти за намаляване на опашките в шуменската поликлиника. Това стана ясно на днешното заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет. Управителят на лечебното заведение д-р Миглена Ангелова коментира, че това би могло да се случи при пребазиране на микробиологичната и паразитологичната..

публикувано на 19.03.19 в 16:41

Полицията: Не палете сухи треви!

Акт за установено административно нарушение е съставен на 67-годишен жител на Нови пазар за това, че не е спазил правила за пожарна безопасност.  Вчера малко след 11 ч. служители на РСПБЗН - Нови пазар реагирали на сигнал за пожар в сухи треви близо до язовир край града. След като пристигнали на място, локализирали пламъците и се погрижили да..

публикувано на 19.03.19 в 16:05

Чакъл за най-калните улици в Имренчево

Кметът на преславското село Имренчево Юрий Лозанов ще вложи почти цялата общинска субсидия за очакъляване на най-калните улици в селото. Тази година общината във Велики Преслав отпусна по 15 000 лв. бюджетни средства за малките населени места, с които да бъдат извършени неотложни ремонти и подобрения според исканията на местните хора. В..

публикувано на 19.03.19 в 15:00

Магазин без свинско

Магазин, застрашен от затваряне, защото в него се продава свинско месо и алкохол, разбуни духовете в Нови пазар. Обектът се намира близо до джамията. Хора от града се събраха на протест, направиха   и петиция , която ще бъде изпратена до Комисията за защита от дискриминация и до омбудсмана на републиката Мая Манолова. Потърсен за коментар по..

публикувано на 19.03.19 в 14:46

Магнолии и рози в Шумен

Над 200 фиданки от ясен, шестил, липа, кедър, лириодендрон, каталпа, магнолия, ела, бреза, върба ще бъдат засадени в Шумен. Служители на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност" засадиха нови дървесни видове по ул. „Съединение“ пред СУ „Панайот Волов“ и в района на болницата. До края на тази седмица ще има нови дървета по бул...

публикувано на 19.03.19 в 14:18

И Каолиново с дарение за МБАЛ

МБАЛ - Шумен ще получи дарение от 2000 лева от община Каолиново, съобщи кметът Нида Ахмедов. В началото на годината общинските съветници единодушно решиха да подпомогнат финансово областната болница, след предложение, направено от общинската администрация. Тези дни ще проведе среща с директора на шуменската болница д-р Димитър Костов, за да се..

публикувано на 19.03.19 в 12:59