Тютюнът блокира пътища

Снимка: Архив

Тютюнопроизводители от региона ще протестират на 30 март заради неизплатените средства от гръцка фирма за изкупена суровина от реколта 2016 година. Това заяви за Радио Шумен председателят на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България Асен Кичуков.

Дружеството вече трета година бави средствата на стопани от Североизточна България за изкупена суровина от реколта 2016 година. „На Консултативния съвет по тютюна вчера министър Румен Порожанов заяви, че няма как да вземе отношение по казуса и че стопаните трябва да си търсят правата по съдебен път“, поясни Кичуков.

В последната събота на март тютюнопроизводителите ще блокират главния път Шумен – Силистра в района на село Пристое.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой ще ходи на детска градина в Шумен?

Резултатите от класирането за прием в детските градини и яслените групи на градините в община Шумен вече са оповестени в електронната система. Това съобщиха от местната администрация. Записването на класираните деца  за учебната 2019/2020 година, започва на 22 април от 9.00 часа и ще продължи до 17.00 часа на 24 април.

публикувано на 19.04.19 в 17:26

Илияна Йотова за европейската позиция на България

"Песимист съм по отношение на реформата, от която се нуждаят европейските институции. Крайно време е България да каже какво не ѝ харесва в ЕС, как оценяваме Брекзит и как ще защитим външните граници на Общността." Това каза във Велики Преслав вицепрезидентът Илияна Йотова Тя е в старата столица за награждаването на  победителите в конкурсната..

публикувано на 19.04.19 в 17:25

БСП няма да се върне в парламента до евровота

"Въпреки динамичния пленум БСП излиза много по-консолидирана и по-силна." Това заяви в Шумен заместник-председателят на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията Деница Златева. По думите ѝ окончателната листа на социалистите за евроизборите е професионална и балансирана между приемственост, обновление и утвърдени политици в нея. "Ние сме..

публикувано на 19.04.19 в 17:15

Пазим ли блатните кокичета

Добро е общото състояние на блатните кокичета от находищата в селата Осмар и Кочово. Това установиха експерти на Регионалната инспекция по околната среда в Шумен и представители на двете кметства. След проверка на всички находища на блатно кокиче в страната ще бъде издадена заповед на министъра на околната среда и водите, която забранява или..

публикувано на 19.04.19 в 15:30

50 места за предизборни плакати в Шумен

Представители на пет политически сили теглиха в Шумен жребий за разпределение на местата за поставяне на агитационни материали за изборите за Европейски парламент на 26 май. От „Реформаторския блок“ и коалиция „България без цензура“ не се явиха на тегленето.  Местата за разлепяне на агитационните материали са 50, разпределени в три зони на Шумен –..

публикувано на 19.04.19 в 13:04

Системата за очертаване на площи вече работи

След близо месец и половина закъснение започна Кампания 2019 за подаване на заявления за директните плащания, научи Радио Шумен. Това потвърдиха и от Министерството на земеделието, храните и горите. Кампанията стартира на 1 март, но заради проблем в системата до 17 април в цялата страна нямаше нито едно приключено заявление. Според браншовите..

публикувано на 19.04.19 в 12:25
Нарушителят в село Радко Димитриево.

Със 149 км/ч край село Веселиново

1 585 превишения на максимално допустимата скорост са установени в Шуменска област през първата половина на месеца. До момента са издадени 1 348 електронни фиша, съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Сред най-сериозните нарушители е водач на лек автомобил БМВ с ямболска регистрация, който е засечен да преминава през село Радко..

публикувано на 19.04.19 в 12:11