111 милиона за ВиК - Русе

Снимка: pixabay.com

ВиК – Русе подаде проектно предложение за финансиране по процедурата „Изграждане на ВиК инфраструктура“ по Оперативната програма „Околна среда“. Общата стойност на допустимите разходи е над 111 000 000 лв.

Ще бъдат реконструирани над 63 км от водоснабдителната мрежа и над 10 км довеждащи водопроводи, както и повече от 42 км от канализационната мрежа. Очаква се загубите на вода да бъдат намалени от 48% на 30%.

6150 домакинства от кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ ще бъдат присъединени към канализационната мрежа, а процентът на водите, отвеждани към пречиствателната станция за отпадъчни води в Русе, ще се покачи от 89% на 100%.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Русе без вода

Заради подмяна на водопровод  по ул. „Панайот Хитов“ в град Русе, без вода днес /19.04/ ще останат част от абонатите на ВиК, съобщават от дружеството в дунавския град. С нарушено водоподаване ще бъдат потребителите по ул. “Панайот Хитов“ в участъка от ул. „Муткурова“ до бул. „Цар Освободител“ и  вх. А, Б и В на бл. „Съединение“.

публикувано на 19.04.19 в 06:20
Снимката е илюстративна.

Ще ремонтират градинка, ама друг път

Тази година няма да се реконструира градинката до площад „Дунав“ в Русе. Това съобщи в отговор на питане заместник-кметът Димитър Наков по време на днешното заседание на Общинския съвет. Въпросът беше поставен след сигнал на граждани за лошото ѝ състояние и опасните детски съоръжения там. Благоустрояването и озеленяването на градина „Дунав“ е..

публикувано на 18.04.19 в 16:23

Истории по действителни случаи

Проектът „Истории по действителни случаи“ стартира днес в Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе. Участниците ще работят с експерти за проследяване на развитието на модните тенденции в облеклата от 1920 г. до 1989 г. Ученици от специалностите „Моден дизайн“ и „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“..

публикувано на 17.04.19 в 16:56

Детски люлки или старо желязо?

Градинката до площад „Дунав“ в Русе  е в изключително лошо състояние. За това сигнализират граждани и търсят отговор от администрацията. Питането на русенци е внесено от двама общински съветници и ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет.  В сигнала си до местния парламент те посочват: "Ежедневно там преминава немалък поток от..

публикувано на 17.04.19 в 16:05

Рунтавелки оцеляват на предела

Най-малките за момента катеричета в Бебешориума на Фондация "Диви животни" са Малина и Капина. Това съобщиха на фейсбук страницата си от организацията. Двете сестрички са от Русе и са паднали от хралупа при отсичане на дърво в Дунавския парк. Майката е избягала и без да знаят какво точно да направят, секачите оставили бебетата отстрани с надежда..

публикувано на 17.04.19 в 11:29

Европа в нашия дом

Ролята на училището в професионалното образование и кариерното развитие, както и дигитализацията в съвременното общество, бяха обсъдени по време на форума „Европа в нашия дом“ в Русе. В гражданския диалог участваха повече от 200 учители от региона. За по-практическата насоченост на образованието в бюджета за настоящата година са отделени 1,5..

публикувано на 16.04.19 в 14:11

Част от Русе - без вода

Част от русенци ще са без вода заради  подмяна на водопровод, съобщават от водоснабдителното дружество. Днес (16.04.) от 8:30 до 17:00 часа, ще бъде нарушено водоподаването по ул. “Панайот Хитов“, ул. „Муткурова“ и жилищен блок „Съединение“.

публикувано на 16.04.19 в 05:42