Състоянието на язовирите, речните корита, дигите и деретата - тема на предаването "Часът на репортера"

Река Камчия след вливането на река Врана в нея.
Снимка: Антоний Димов

В актуалното издание на предаването "Часът на репортера" на Радио Шумен на 19.03.2019 г. от 11 до 12 часа можете да проследите:

- Кои институции следят, координират и извършват работата по осигуряване на безопасността и правилното функциониране на язовирните съоръжения, почистването на речните корита и деретата, коментира професор Стефан Желев, областен управител на Шумен;

- За кои големи наводнения имат спомени жителите на Кочово, с какви финансови, човешки и технически ресурси разполага селото сега и каква е комуникацията му с Община Велики Преслав при работата върху язовира, река "Врана" и деретата на територията на селището, анализират жители и кмета на Кочово г-жа Гюсюм Хаджъ;

- Какво е състоянието на дигите по поречието на Дунав, какви предписания са направени на собствениците и наемателите на язовирите в община Силистра, ще коментира заместник-кметът Тихомир Борачев;

- Явор Димитров, началник в Регионалния отдел за Североизточна България към Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“, ще обобщи направените наблюденията до средата на месец март върху язовирите в североизтока на страната.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикален редактор е Бояна Петрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Делото

Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите: - Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова; - Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова; - Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки..

публикувано на 19.07.19 в 10:44

Кога трябва да сме над нещата

„Бъди над нещата, оттам гледката е винаги по-хубава“ - твърди анонимен за автор. А вие успявате ли и в какви житейски ситуации трябва да сме над нещата. Очакваме ви с вашите позиции в предаването „По първи петли“ на 19 юли. В студиото на Радио Шумен ще бъдем водещата Катерина Петрова и музикалният редактор Драгомир Симеонов. Телефоните за..

публикувано на 18.07.19 в 18:15

Какво става с пощенски клон №5 в Шумен?

Какво става с Пощенски клон №5 в Шумен? Кой и за кого предлага безплатни медицински прегледи? Какви са правилата за безопасно плажуване? Това са само част от въпросите, на които можете да получите отговор в петъчното утро. Музиката ще избира Драгомир Симеонов. Аз съм Мина Денева и ще се радвам , ако имам компанията ви от 7 до 10 сутринта..

публикувано на 18.07.19 в 13:00

Програма "Днес" на 18 юли

Какви са инициативите по повод на годишнината от рождението на Васил Левски и освобождението на Шумен ? Каква е епизоотичната обстановка към момента в Шуменско и какви мерки са набелязани за недопускане разпространението на африканска чума по свинете в областта? Как протича кръводарителската акция, организирана от Военното окръжие в Шумен? Кои..

публикувано на 18.07.19 в 10:35
слънце

Научете важните неща в "Оттука започва денят"

Как Шумен отбелязва 141 години от освобождението си и 182 години от рождението на Васил Левски? Какво предстои в дните на толерантността в Търговище? Това са част от темите в предаването „Оттука започва денят“ на 18 юли. И още - за работата като призвание да помагаш и мисия да спасяваш човешки животи. В денят на гражданска защита, очаквайте..

публикувано на 17.07.19 в 16:16

Здравна реформа?

Проектът за здравна реформа засяга всички, но неяснотите са много. Експертни позиции по темата търсим в програма „ДНЕС“. Очаквайте и коментар преди мача- реванш „Лудогорец“- „Ференцварош“   в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Както винаги в делничния следобед ще следим актуалните теми и ще ви поканим на значими културни събития..

публикувано на 17.07.19 в 09:48

Сряда сутрин в "Оттука започва денят"

Мащабни безплатни медицински прегледи и изследвания на здравно неосигурени хора организира Община Самуил. Как ще се случи това, ще разберете в сряда сутрин. В „Оттука започва денят“ ще чуете и как може да се включите в конкурса „Дърво с корен“ , организиран от фондацията „ЕкоОбщност“ . Взаимоучителната метода в съвременен вариант – как..

публикувано на 16.07.19 в 15:43