Състоянието на язовирите, речните корита, дигите и деретата - тема на предаването "Часът на репортера"

Река Камчия след вливането на река Врана в нея.
Снимка: Антоний Димов

В актуалното издание на предаването "Часът на репортера" на Радио Шумен на 19.03.2019 г. от 11 до 12 часа можете да проследите:

- Кои институции следят, координират и извършват работата по осигуряване на безопасността и правилното функциониране на язовирните съоръжения, почистването на речните корита и деретата, коментира професор Стефан Желев, областен управител на Шумен;

- За кои големи наводнения имат спомени жителите на Кочово, с какви финансови, човешки и технически ресурси разполага селото сега и каква е комуникацията му с Община Велики Преслав при работата върху язовира, река "Врана" и деретата на територията на селището, анализират жители и кмета на Кочово г-жа Гюсюм Хаджъ;

- Какво е състоянието на дигите по поречието на Дунав, какви предписания са направени на собствениците и наемателите на язовирите в община Силистра, ще коментира заместник-кметът Тихомир Борачев;

- Явор Димитров, началник в Регионалния отдел за Североизточна България към Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“, ще обобщи направените наблюденията до средата на месец март върху язовирите в североизтока на страната.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикален редактор е Бояна Петрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

„Да се въведе система за продължаващо обучение на шофьорите, както и механизъм за по-често провеждане на опреснителни шофьорски курсове". Така председателят  на Държавната агенция за пътна безопасност Малина Крумова коментира случаите на катастрофи, предизвикани от възрастни водачи. Кога се налага един шофьор да започне опреснителни курсове?..

публикувано на 23.04.19 в 19:20

Оттука започва 24 април

Още преди изгревът на Велика сряда ви очакваме в "Оттука започва денят" за да научите защо да не ползвате асансьора точно в този ден.  Как можете да се присъедиините към инициативата "Ден без асансьори"? Ще разберете кога ще приключи работата по проекта в градинката пред шуменския съд . Ще ви разкажем и едно от съъвременните изкуства - театърът на..

публикувано на 23.04.19 в 19:09

Една седмица от живота ви

Коя е тази седмица, която с готовност бихте изживели отново? Може да не е най-безоблачния период от живота ви, но  през нея да сте открили правия път. А може да е и най-щастливата, свързана с паметен миг, който с радост бихте повторили. Това е темата в "Денят на совите" на 22 април - на Велики понеделник и на старта на Страстната седмица. Както знаем,..

публикувано на 22.04.19 в 19:02

Вторник сутрин в "Оттука започва денят"

Замерват качеството на въздуха в Разград, шуменски ученици изследват какъв е пластмасовият отпечатък на всеки, „Златното петле“ отново ще запее на шуменска сцена в 27-то издание на конкурса за детска забавна песен – това са акцентите в утрото на 23 април. В „Оттука започва денят“ след новините в 6.00 часа ви очакват музикалният редактор Бояна Петрова..

публикувано на 22.04.19 в 16:41

Ще спрат ли междусъседските войни?

10 години след приемането на Закона за управление на етажната собственост предстои той да претърпи сериозни промени. До 15 април Министерството на регионалното развитие и благоустройството приемаше предложения. Какви точно трябва да са корекциите и ще спрат ли те междусъседските войни? Какво в момента липсва в Закона, къде в текстовете му се..

публикувано на 22.04.19 в 15:44
книга просвета култура

В международния ден на книгата

Спортната база в Градската градина в Шумен е възстановена. Кой и при какви условия може да я използва? Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата? Как да бъдем съпричастни към хората, засегнати от редки болести? Отговор на тези въпроси очаквайте в програма „ДНЕС“ на 23-ти април. Това са част от акцентите във вторник следобед...

публикувано на 22.04.19 в 15:00

Читалища, филми, книги и земеделски проблеми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен на 22 април, понеделник може да проследите: - С какви събития се отбелязва Световният ден на Земята? Колко деца се включват в екофиестата в Шумен ще научим от Ирина Николова; - Закъснява очертаването на площите за Кампания 2019 за директни плащания. Браншовите организации настояват за удължаване на срока заради проблеми..

публикувано на 22.04.19 в 11:17