Националния протест на медицинските сестри в деня на поезията, гората и кукления театър, ще следи програма "Днес"

Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове.
Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво решиха съветниците на заседанието на Общинския съвет на Русе ще чуем от Галя Савова;

- Как открит урок на Шуменското плато събира деца в Международния ден на горите търси Елица Маринова;

- Радио Борсата с вашите обяви и оферти е от 14:30 часа;

- Двудневен национален форум "Инвестицията в кадрите - инвестиция в бъдещето на социалните услуги" тече днес и утре в Разград. Темата следи Росица Арабаджиева;

- Международен форум, посветен на етеричните масла събира земеделски производители от Румъния и България в община Две могили. Айше Лятиф ще ни срещне с участниците в събитието;

- Ще излязат ли на национален протест медицинските сестри в Тутракан и Шумен? Какви са исканията им и кои са основанията им за недоволство ще чуем от Мина Денева;

- В Световния ден на поезията Петър Миланов, председател на Фондация "Димитър Воев" ще коментира как песента "Кукла" на група Атлас, направена по текст на Димитър Воев, стигна до учебника по музика за седми клас;

- В Международния ден на кукления театър ще ви поканим на премиерата на спектакъла "Малчуган на пътя" в Държавен театър - Търговище. Режисьорът Моника Угренова ще анализира образователното заглавие, обърнато към най-малките зрители.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов. Музикални редактори са Бояна Петрова и Данаил Денчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ
слънце

Научете важните неща в "Оттука започва денят"

Как Шумен отбелязва 141 години от освобождението си и 182 години от рождението на Васил Левски? Какво предстои в дните на толерантността в Търговище? Това са част от темите в предаването „Оттука започва денят“ на 18 юли. И още - за работата като призвание да помагаш и мисия да спасяваш човешки животи. В денят на гражданска защита, очаквайте..

публикувано на 17.07.19 в 16:16

Здравна реформа?

Проектът за здравна реформа засяга всички, но неяснотите са много. Експертни позиции по темата търсим в програма „ДНЕС“. Очаквайте и коментар преди мача- реванш „Лудогорец“- „Ференцварош“   в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Както винаги в делничния следобед ще следим актуалните теми и ще ви поканим на значими културни събития..

публикувано на 17.07.19 в 09:48

Сряда сутрин в "Оттука започва денят"

Мащабни безплатни медицински прегледи и изследвания на здравно неосигурени хора организира Община Самуил. Как ще се случи това, ще разберете в сряда сутрин. В „Оттука започва денят“ ще чуете и как може да се включите в конкурса „Дърво с корен“ , организиран от фондацията „ЕкоОбщност“ . Взаимоучителната метода в съвременен вариант – как..

публикувано на 16.07.19 в 15:43

Оттука започва 16 юли

Как да си направите домашен спрей срещу комари и къде ще пръскат тези дни, това е само една от полезните теми на 16 юли след 7 часа сутринта. Не пропускайте още имат ли право да санкционират електрическите инвалидни колички при движение на пътищата - какво казва законът? 14 истински истории от войната по пътищата,разказани от първо лице - в книгата..

публикувано на 15.07.19 в 14:30

Програма "Днес" на 15 юли

Какви са амбициите на БСП за предстоящия местен вот в Шумен? Ще бъдат ли рехабилитирани системите за напояване в район Попово? Как Русе се превръща в лятна столица на класическата музика? И какво да очакваме от спектакъла „Кризисен център? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем Елица Маринова..

публикувано на 15.07.19 в 10:41

Оттука започва 15 юли

Какво да правим със старите непотребни или неработещи ел. уреди, към кого да се обърнем, кого да потърсим и не на последно място – защо в никакъв случай не трябва да си позволяваме да   ги изхвърляме сред природата или в казаните за битова смет ? Отговорите ще научите в понеделник сутрин в „Оттука започва денят“. Как деца от Русе се учат да живеят..

публикувано на 14.07.19 в 10:00

Култура на почивката?

В средата на лятото в неделя темата за почивките е някак естествена.   Пълноценната почивка също е въпрос на култура. Можем ли да се подготвим и как? Ще ви поканим на първото издание на „Игрите на града“ в Шумен. Ще ви разкажем поредната приказка за вярата с отец Николай. Неделно събуждане с информация и музика. Това ви предлагаме Драгомир..

публикувано на 12.07.19 в 13:52