Националния протест на медицинските сестри в деня на поезията, гората и кукления театър, ще следи програма "Днес"

Медицински сестри излязоха на протест в София и в други градове.
Снимка: БГНЕС

В програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво решиха съветниците на заседанието на Общинския съвет на Русе ще чуем от Галя Савова;

- Как открит урок на Шуменското плато събира деца в Международния ден на горите търси Елица Маринова;

- Радио Борсата с вашите обяви и оферти е от 14:30 часа;

- Двудневен национален форум "Инвестицията в кадрите - инвестиция в бъдещето на социалните услуги" тече днес и утре в Разград. Темата следи Росица Арабаджиева;

- Международен форум, посветен на етеричните масла събира земеделски производители от Румъния и България в община Две могили. Айше Лятиф ще ни срещне с участниците в събитието;

- Ще излязат ли на национален протест медицинските сестри в Тутракан и Шумен? Какви са исканията им и кои са основанията им за недоволство ще чуем от Мина Денева;

- В Световния ден на поезията Петър Миланов, председател на Фондация "Димитър Воев" ще коментира как песента "Кукла" на група Атлас, направена по текст на Димитър Воев, стигна до учебника по музика за седми клас;

- В Международния ден на кукления театър ще ви поканим на премиерата на спектакъла "Малчуган на пътя" в Държавен театър - Търговище. Режисьорът Моника Угренова ще анализира образователното заглавие, обърнато към най-малките зрители.

Водещ на програма "Днес" е Антоний Димов. Музикални редактори са Бояна Петрова и Данаил Денчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортните неуспехи, театърът и чумата по свинете - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен във вторник, 15 октомври от 13 до 17 часа можете да проследите: - Какви нови информации и анализи бяха изнесени за борбата за ограничаването на африканската чума по свинете, следи Мина Денева; - Как расизмът около терена стана повод за национален срам и как националите ни записаха унизителна загуба от Англия ще коментира..

публикувано на 15.10.19 в 12:20

Какво ядат децата ни?

„Докога държавата ще дава пари за безплатни закуски, които учениците изхвърлят в кошчетата?“ Това е темата на предаването „Часът на репортера“ на 15 октомври - вторник. Очаквайте репортаж с деца от първи до четвърти клас от две шуменски училища и родители. Коментар по темата ще чуете и от представител на фирма-доставчик на безплатни закуски,..

публикувано на 15.10.19 в 09:20

На Петковден в „Денят на совите“:

Ще ви попитаме: От какво човек помъдрява? Въпросът е свързан с традициите на днешния ден в обредния календар на българите и винаги може да ни бъде полезен с отговорите, които най-мъдрите сред нощните птици ще коментират. Преди това в актуалната част ще бъдем на криминална вълна, заради някои акценти от днешния ден, но няма да подценим полезните и любопитни..

публикувано на 14.10.19 в 19:28

Полезно утро с Радио Шумен

За възможностите и перспективите на професията програмист, за това как старо дърво в центъра на Шумен ще се преобрази в библиотека на открито, както и за изложба живопис в Търговище ще говорим в „Оттука започва денят“ на 15 октомври. Веднага след новините в 6 сутринта на честотите на Радио Шумен ще ви очакват Невена Николова и Васил Манев. Започнете новия..

публикувано на 14.10.19 в 14:09

Нови пазар празнува на Петковден

Нови пазар   празнува днес. Как се усеща празникът в града? Кое е най-важното за хората в малкия град? Защо от Националото сдружение на общопрактикуващите лекари настояват да няма освободени от потребителска такса за преглед? Какви са аспектите на кризата в Сирия? Какви са лостовете за предотвратяване на бежанска вълна към Европа? Това са..

публикувано на 14.10.19 в 09:51

От радост или от мъка пие българинът?

България е на 8-мо място в света по консумация на алкохол годишно на глава от населението. Според проучване на авторитетното общомедицинско научно списание българите пият по средно 12,8 литра чист алкохол на година. В "Денят на совите" във втората октомврийска неделя питаме: От радост или от мъка пие българинът? Каквото и да мислите по темата, може да..

публикувано на 13.10.19 в 18:30

"Оттука започва денят" в събота сутрин

Кулинарни майстори и самодейци ще се съберат в Сребърна, за да покажат автентичните вкусове и обичаи на региона. Още за фестивала „Гозбите на Добруджа“ ще чуете в събота сутрин. В „Оттука започва денят“ ще закрием и летния сезон подобаващо – с много домашна бира в шуменското село Кюлевча. „Драгоево пее и танцува“ е фестивалът, който ще събере на..

публикувано на 11.10.19 в 16:16