Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посеви в добро състояние

posevi

Няма пропаднали площи с пшеница и ечемик в Силистренско, показва справка от Областната дирекция „Земеделие”. От отглежданите в района 489 100 декара с пшеница близо 65% са в много добро състояние, а в незадоволително състояние са около 6 на сто. Наторяване с минерални торове е извършено на 52% от площите. В района се отглеждат и 38 800 декара ечемик. От тях близо 23 на сто са в много добро състояние.

Наторяване е извършено на 60% от площите. Не се наблюдава нападение от гризачи в пшеницата и ечемика.

В Областната дирекция „Земеделие”  са подадени две заявления за пропаднали площи с рапица за 3179 декара от засушаване. Няма издадени констативни протоколи поради неблагоприятни климатични условия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празнично настроение

Училища, детски градини и читалища украсяват Силистра за Великден.  Инициативата е на Общината и е под надслов „Пролетна и празнична Силистра“. Покана за участие е отправена към всички, които имат желание да изработят цветни и шарени кътове за игра или за снимки. Целта е емблематични места в града на брега на Дунав да бъдат украсени,..

публикувано на 23.04.24 в 14:44

Пътник пострада при катастрофа

55-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие на пътя Русе – Силистра, в близост до Тутракан. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. Пътният инцидент станал около 11 ч. вчера. Мъжът пътувал в лек автомобил „Дачия“, чийто 46-годишен водач загубил контрол над управлението и колата се преобърнала в скат край пътя...

публикувано на 23.04.24 в 09:27

Блъснаха пиян пешеходец

Пешеходец в нетрезво състояние е пострадал при пътнотранспортно произшествие тази около 05:40 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  50-годишният мъж пресичал платното на необозначено за целта място и бил ударен от лек автомобил „Тойота“, управляван от 58-годишна жена.  Пристигналият полицейски екип тествал с дрегер участниците в произшествието...

публикувано на 22.04.24 в 10:13

Борисов с призив за отрезвяване

За осъзнаване и отрезвяване на политическата класа призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в тутраканското село Шуменци, където присъства на откриването на иновативен музей в Мемориалния комплекс „Тутраканска епопея -1916“. Апелът на Борисов беше по повод поисканата от служебния премиер Димитър Главчев смяна на външния министър Стефан Димитров с Даниел..

публикувано на 18.04.24 в 12:10

Блъснат пешеходец с опасност за живота

54-годишен пешеходец е пострадал тежко при пътен инцидент в Силистра. За това съобщават от полицията. Снощи около 21 ч. на  кръстовището, образувано от булевард „Велико Търново“ и улица „Никола Вапцаров“ в областния град,  лек автомобил „БМВ“, управляван от 28-годишна жена, блъснал пешеходеца, който пресичал пътното платно. Пострадалият е с  тежка..

публикувано на 18.04.24 в 09:47

1720 проверени в спецакция

Микробус „Фолксваген“, обявен за международно издирване, е установен в хода на специализираната полицейска операция, която се проведе вчера в област Силистра. При обход полицейски служители забелязали автомобила, паркиран по ул. „Петър Мутафчиев“ в областния град. Установен бил мъжът, който го ползвал, а микробусът бил иззет. В рамките на..

публикувано на 17.04.24 в 10:48

Спецакция в Силистренско

Специализирана полицейска операция се провежда от 6:00 ч. тази сутрин в Силистренско, съобщават от Областната дирекция на МВР. Целта е противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, пътната безопасност и осъществяване на превантивна дейност.  Изградени са контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на няколко..

публикувано на 16.04.24 в 10:04