Децата и гората

5
Снимка: Радио Шумен

Занимания за деца бяха организирани днес по повод Международния ден на гората. С тазгодишната кампания, която се проведе под мотото „Да се научим да обичаме горите“, ученици от 2 и 3 клас на III ОУ „Димитър Благоев“ бяха запознати със значението на горите и техните функции.

Децата участваха в занимателни игри и научиха най-интересното за обитателите на шуменския природен парк. Малчуганите останаха най-впечатлени от наученото за опазването на горските територии, животните, дърветата и растенията. Те споделиха и как обикновено прекарват свободното си време сред природата заедно със своите семейства.

Образователната инициатива беше организирана от Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ и Регионалната дирекция по горите в Шумен. Предстоящата седмица на гората пък ще бъде отбелязана с редица други инициативи в дните между 1 и 7 април.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Запознанство на партия шах

Доброволци от Шумен, обединени от идеята да доставят радост на децата от преславския квартал "Кирково", поднесоха днес празнична изненада. Те пристигнаха в кварталното читалище с великденски подаръци, сред които и уникална шах-табла, изработена специално за случая от любителя дърворезбар Елена Стефанова. Младежите донесоха пълна компютърна..

публикувано на 24.04.19 в 14:05

Шумен оцвети парламента

Изложба с картини на възпитаници от профил „Изобразително изкуство“ в СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен бе открита днес в Народното събрание. Творбите са резултат от проведения конкурс в учебното заведение между учениците от 8 до 11 клас. В северното крило на парламента са подредени 34 маслени платна. Поканата за изложбата е дошла..

публикувано на 24.04.19 в 13:39

550 пакета за баба и дядо

Над 550 възрастни, самотно живеещи и социално слаби хора получиха хранителни пакети от благотворителната акция „Купи и сподели“ в Шумен, Варна и Търговище. Благотворителната акция е част от 4-тото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Днес към..

публикувано на 24.04.19 в 13:23

Наематели бранят язовири

Икономическата комисия при шуменския Общински съвет единодушно гласува против предложението да бъдат прехвърлени на държавата 8 общински язовира. С последното изменение на Закона за водите се дава възможност на кметовете на общини да прехвърлят безвъзмездно на държавата собствеността на язовирите. Кметът Любомир Христов поясни, че Общината няма..

публикувано на 24.04.19 в 13:16

Крият трудови злополуки

Общо 23 трудови злополуки са допуснати през първото тримесечия на 2019 година в Шуменска област. Това стана ясно на заседание на Областния съвет по условия на труд. Данните са на териториалното поделение на НОИ по повод 28 април - Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Информация по темата изнесе главният инспектор по..

публикувано на 24.04.19 в 12:24
Архив

Отломка от винаги храбър народ

Арменската общност в Шумен ще се поклони днес пред жертвите на арменския геноцид. Събитието ще започне в 18 ч. в централната част на града, където ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника, издигнат в знак на благодарност към България и българския народ. След това под формата на мирно траурно шествие участниците ще стигнат до Арменската..

публикувано на 24.04.19 в 10:45

Пръскат отново

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства в Шумен, включително и в кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“, кв. „Мътница“, с. Панайот Волов и с. Белокопитово, както и тези, които са разположени в граничещите землища, че ДП „Кабиюк” ще проведе третирания с растителнозащитни препарати в землището на града на 25, 26 и 27 април 2019 г. Съгласно..

публикувано на 24.04.19 в 10:05