Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благодарност за социалните работници

6
Снимка: Община Разград

Почетни знаци за принос в развитието на социалните услуги в Разград бяха връчени на директорите на Домашния социален патронаж и на Центъра за обществена подкрепа в лудогорския град. На свое заседание общинските съветници присъдиха колективната награда на социалния патронаж с директор Янка Георгиева, а индивидуалната – на Росен Аврамов, директор на Центъра за обществена подкрепа.

„Петнадесет години трудов стаж не са отишли напразно“, каза в благодарственото си слово тя, а Росен Аврамов пожела на всички гости от други градове и социални услуги, да имат зад себе си такава общинска администрация, която да ги подкрепя в техните идеи и работа.

Кметът д-р Валентин Василев поздрави наградените и всички хора, работещи в социалната сфера за професионализма и  отговорната им работа, като каза, че благодарение на тях и екипите им, Община Разград получава куп награди всяка година.

По повод Деня на социалната работа той връчи почетни призове на председателя на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев и на проф. Евгени Дюкянджиев, който е приел като мисия да осигури протези на дете от Разград. Почетни плакети получиха и други дарители, които неизменно през годините са подпомагали дейностите на социалните услуги в Община Разград.Отличени бяха също ръководителите на всички социални услуги.

Церемонията за връчването на почетните знаци се проведе късно вечерта на 21 март в рамките на Седмицата на социалната работа. Днес програмата от честванията продължава с втория ден от националния форум на тема „Инвестицията в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните услуги“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Разград

Община осъди министерство

Община Разград спечели още едно дело срещу регионалното министерство за наложена корекция по европроект, съобщиха от администрацията. Става дума за реконструкция и благоустрояване на дворно място и изграждане на енергоспестяващо осветление на Основното училище „Никола Й. Вапцаров“.  Санкцията е наложена  през септември 2021 г. от заместник-министър на..

публикувано на 19.04.24 в 14:10

Спортни турнири с кауза

Благотворителни турнири по канадска борба, шах и тенис на маса ще се проведат този следобед в двора на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Инициативата е на ученици и на техния преподавател по гражданско образование Цветалина Минкова. Може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта. Таксата за участие е..

публикувано на 18.04.24 в 13:42

3000 лева от фонд "Инвитро"

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки, семейства и хора с репродуктивни проблеми в община Разград, съобщават от местната администрация.  Заявления се подават през цялата година в деловодството на община Разград или на eлектронния адрес на администрацията.  Право на подпомагане от Общинския фонд „Инвитро“ имат двойки, в..

публикувано на 17.04.24 в 09:39

Награда за Разград

Община Разград е сред отличените от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата в категория „Иновации в образованието“ беше получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум.  Високата оценка от Асоциацията е за стремежа на местната управа да подкрепя изпълнението на..

публикувано на 16.04.24 в 09:33

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38

Спортен календар онлайн

Община Разград се включи в платформата „Спортен календар“. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството.  Платформата осигурява взаимовръзка между всички потребители. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания..

публикувано на 15.04.24 в 09:16

Номинации за Съвета на децата

Започна процедурата за номинация на община Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.  Могат да кандидатстват деца от 13 до 16 години. Те трябва да подадат мотивационно писмо и формуляр. Образци на документите са публикувани на интернет страницата на община Разград. Заявленията се подават  в сградата на общината или по..

публикувано на 15.04.24 в 08:39