Терариум в музея

3
Снимка: РИМ - Русе

Изложбата „Влечугите – тайнствени и непознати“ може да бъде разгледана от днес в Историческия музей в Русе. Терариумът е разположен в приземния етаж и показва змии от различни точки на света, които са малко популярни, а някои от тях напълно неизвестни за хората.

Посетителите ще имат възможност да видят горска кобра, пясъчни отровници, азиатски ямкоглави змии, гюрза (змията, с най-скъпата отрова в света), ивичеста гърмяща змия, каскавела, тексаска гърмяща змия албинос, черноврат варан, пепелянки. Експозицията показва и няколко вида смоци и бои, които не са отровни и са напълно безопасни. С тях желаещите ще могат да си направят снимки за спомен.

Изложбата „Влечугите – тайнствени непознати“ е отворена за посещение до 28 април.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Възрастните шофьори на тестове

До края на годината трябва да се предприемат адекватни мерки, за да се намали броят на пътно-транспортните произшествия.Това заяви в Русе председателят  на Държавната агенция за пътна безопасност Малина Крумова. Като част от тези мерки са обезопасяване на инфрастуктурата, въвеждане на ограничителни системи, успокояване на движението в..

публикувано на 23.04.19 в 15:46
Д-р Зарзаланов

Лекар осъден за наркорецепти

Окръжният съд в Русе осъди лекар за издаване на рецепти за лекарства, съдържащи наркотични вещества. Д-р Петър Зарзаланов е нарушил закона като е подписал повече от 150 такива рецепти от 2012 година до 2017 г., когато е започнало разследването срещу него. Работата на прокуратурата започва през 2017 г., когато е получен сигнал за..

публикувано на 23.04.19 в 15:18

Събират играчки и бижута

Благотворителен кът с предмети от бита е подреден в семейния център на „Еквилибриум“ в Русе. Показани са също книжки, играчки и бижута, които русенци са дарили с благотворителна цел. Средствата, събрани от продажбата, ще се използват за обогатяване на дейностите в първия в страната интерактивен семеен център „В света на ранното детство“.

публикувано на 23.04.19 в 09:28

Пешеходец сгазен на зебра

95-годишен пешеходец е загинал при катастрофа на улица „Плиска“ в Русе, съобщават от полицията. Сигналът е постъпил след 11 ч. Установено е, че на прав участък лек автомобил „Фолксваген“ с русенска регистрация, управляван от 71-годишен водач, блъснал мъжа, който пресичал на пешеходна пътека. Причините за катастрофата се изясняват, образувано е..

публикувано на 22.04.19 в 17:01

Данъци с награди

Награди ще има за изрядните данъкоплатци в община Ценово, съобщават от местната администрация. До края на април хората могат да платят данъците към хазната с отстъпка и така да се включат в разиграването на техника за дома. За късметлиите са подготвени телевизор, микровълнова фурна и тонколонки за компютър. Инициативата се реализира за първи път в..

публикувано на 22.04.19 в 13:33

Хиляди се хванаха на хоро в Русе

Няколко хиляди души се включеха в най-дългото хоро в Русе, съобщиха от областната администрация. На площад „Свобода“ концерт изнесе народният певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“. Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред гостите на концерта на народния певец Илия Луков и танцова формация "Мездра". „Нека децата помнят кои са..

публикувано на 21.04.19 в 13:52

Най-дългото хоро в Русе

Най-дългото хоро организира днес в Русе народният певец Илия Луков. Концертът на фолклорният изпълнител и Танцова формация   „Мездра” ще започне след час на площад „Свобода“, в близост до Съдебната палата в града. По време на събитието ще се проведе и фолклорното надиграване ”Да се хванем на хорото”. Концертът е част от националната инициатива..

публикувано на 21.04.19 в 09:34