Нов социален проект

Читалището в град Антоново
Снимка: Валери Леков

Нов социален проект ще се реализира в община Антоново.

Кметът Хайредин Мехмедов е подписал договор за безвъзмездна финансова помощ в Министерството на труда и социалната политика. Проектът е за социално-икономическа интеграция на уязвими общности, подобряване достъпа до образование цели, повишаване качеството на живот, социално включване и трайна интеграция.

Партньорски организации са Детската градина "Шестте ястребинчета", читалище "Хр. Ботев" и Център "Амалипе". 

Срокът на проекта е 18 месеца. Общата му стойност е над 710 000 лв. Чрез него ще бъде осигурена заетост на общо 27 души.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Стипендии за малки таланти

52 деца от Търговище ще получат стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби в общината, съобщават от местната администрация. Еднократната стипендия „Търговищко дарование“ в размер на три минимални работни заплати се присъжда на деветокласничката Мария Георгиева в Първо средно училище „Св. Седмочисленици“. Наградата е за..

публикувано на 14.10.19 в 14:07

Вандали вилняха в центъра

Продължават вандалските прояви с увреждане на общинско имущество в Търговище. Тази нощ е счупена пейка в центъра на града. Откъртена е металната конструкция, към която са захванати гредите. Друга пейка е пренесена на стълбите към нефункциониращо заведение в близост до бившето кино. Въпреки работещото видеонаблюдение в района, съоръженията често..

публикувано на 14.10.19 в 11:15

Вандализъм в училище

34 единични стъкла на прозорци са изпочупени в училището в търговищкото село Лиляк, съобщават от Областната дирекция на МВР. Неизвестният хулиган е извършил вандалската проява за времето от 17 ч. на 9 октомври до 7,30 ч. на 10 октомври. По случая се извършва проверка.

публикувано на 11.10.19 в 11:37

Иззеха фалшиви спортни стоки

28 фалшиви спортни стоки с логото на известни търговски марки са предлагани за продажба в магазин в Омуртаг. Специализираната полицейска операция за противодействие на търговията със стоки – предмет на интелектуална собственост, е проведена вчера. Стоките са иззети от търговския обект. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б, ал...

публикувано на 11.10.19 в 11:29

10 години подкрепа

Повече от 100 певци, танцьори и рецитатори са участници в есенния празник на приятелството в Комплекса за психично-здравни грижи в търговищкия квартал „Бряг“. Празникът е посветен на днешния Световен ден на психичното здраве. Артистичните си дарби ще покажат възпитаници на центровете за настаняване от семеен тип и защитените жилища в..

публикувано на 10.10.19 в 13:28

Мистериозна смърт на майка и син

Криминалисти на Областната дирекция на МВР в Търговище изясняват обстоятелствата около смъртта на майка и син. Вчера около 16,30 ч. безжизнените им тела са намерени в дома им в жилищна кооперация в кв. „Запад“ в областния град. Своевременно на  място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Извършен е оглед на местопроизшествието, при..

публикувано на 10.10.19 в 12:13

Среднощни крадци на кола разкрити за час

Извършители на противозаконно отнемане на кола са установени и задържани в Районното управление в Търговище в резултат на проведени незабавни издирвателни действия. 25 минути след полунощ днес в с. Лиляк, община Търговище, неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „Фиат Дукато“ с търговищка регистрация, собственост на..

публикувано на 10.10.19 в 12:07