Електронни командировки

Снимка: Онлайн юрист

В България вече работи единен информационен портал, в който представители на предприятия от други държави, командироващи работници у нас, както и самите командировани, могат да намерят информация за трудовото законодателство, действащо в страната.

Проектът е финансиран по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Сайтът е достъпен на адрес: https://postedworkers.gli.government.bg и е с версии на български и английски.Чрез него е осигурена възможност за подаване по електронен път необходимите заявления за командироване, които чуждестранните работодатели, следва да предоставят в Инспекцията по труда.

От днес (01.04.2019 г.) подаването им ще бъде само по електронен път. Разработен е и специален въпросник, чрез попълването на който командированите лица или тези, на които им предстои такова могат да проверят дали има риск от заобикаляне на закона при командироването им.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Клип за опасностите

Във връзка с възникналите огнища на африканска чума по свинете у нас, Министерство на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните, подготвиха видеоклип, който може да изтеглите тук:  https://we.tl/t-wPxYD7kGKC  или да видите в интернет на адрес:  www.youtube.com/watch?v=mIreHMLjbWI&app=desktop . Клипът е..

публикувано на 18.07.19 в 10:11

Пръскат срещу комари

Продължава авиационното пръскане срещу комари по поречието на река Дунав, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Предвиденият препарат е Ефциметрин 10 ЕК, който е от семейството на пиретроидите. Днес ще бъдат третирани площите от село Сомовит, община Гулянци, Плевенска област, до сухоземната ни граница с Румъния край Силистра...

публикувано на 18.07.19 в 09:32

Свободен Шумен

Шумен отбелязва 141 години от освобождението си и 182 години от рождението на Васил Левски С молебен за здраве и благоденствие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Програмата ще започне в 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“, където ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и..

публикувано на 18.07.19 в 07:39

Без електрозахранване

Разград В периода до 19.07.2019 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Пороище - улиците "Асеница", "България", "В. Левски", "Доспат", "Дружба", "Нева", "Райна Княгиня", "Рожен", "Хр. Ботев",..

публикувано на 18.07.19 в 07:14

За пенсиите в Турция

Българските граждани, които получават пенсии в Турция, са задължени два пъти в годината да декларират пред българските власти, че са живи. Това напомнят от Националния осигурителен институт. През януари и юли българските пенсионери следва да се явяват лично пред официален орган в Турция за заверка на декларацията за живот. Оригиналът на..

публикувано на 17.07.19 в 10:48

Без ток на 17 юли

Разград В периода 17.07 - 26.07 от 9.00 ч. до 17.00 ч., заради неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Бели Лом, язовир "Бели Лом" и Базова станция - Теленор. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8.30 ч. до 17:00 ч. в районите на с. Пороище;..

публикувано на 17.07.19 в 08:18

Лятото се завръща

Между 14 и 16 са градусите тази сутрин в региона. Днес ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места във вътрешността на района е възможно да превали. Вятърът ще е слаб до умерен от север, северозапад, по Черноморието ще се ориентира от юг, югоизток. Максималните температури ще са между 24 и..

публикувано на 17.07.19 в 07:31