Медици отново на протест в Русе

Снимка: Радио Шумен

В Русе на протест със социални искания излязоха медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори и акушерки. Те отново поставиха пред обществото проблемите на съсловието си и потърсиха подкрепа.

Специалистите по здравни грижи от Русе излязоха и днес на протест, който обаче не беше организиран от съсловната им асоциация и дори беше определен като нелигитимен. Въпреки това на площад "Свобода" те потърсиха подкрепа от обществото и изразиха надеждата си, че ще бъдат чути от управляващите.

"Ние искаме да не бъдем бити на работа. Искаме да имаме работно облекло, да бъде добре заплатен нощният труд, да има регламент за изплащането на допълнителните възнаграждения по здравна каса, защото сега се получава така, че който работи най-много, получава най-малко", посочиха протестиращите.ВИЖТЕ ОЩЕ

Спешни мерки срещу чумата

Още от тази сутрин е започнало умъртвяването и загробването на животните от зоните на установени огнища от африканска чума на територията на област Русе. Точните местонахождения са в животновъден обект за отглеждане на свине за лични нужди, намиращ се в село Ценово, и в животновъден обект – свинеферма тип А в село Пет кладенци, община Бяла. В..

публикувано на 17.07.19 в 12:40

Дете с колело пострада на пътя

Шофьор на лека кола блъсна 7-годишно дете в Русе, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на ул. "Христо Г. Данов". Колата е управлявана от 31-годишен мъж, който блъска внезапно излязло на платното 7-годишно дете - велосипедист. От удара е пострадало детето с фрактура на дясна ключица. След преглед в УМБАЛ "Канев" е настанено в хирургично..

публикувано на 17.07.19 в 11:08

Африканска чума в Русенско

Българската агенция за безопасност на храните потвърди две нови огнища на африканска чума при домашни свине в област Русе. Те са в лично стопанство, в което се отглеждат 5 нерегистрирани свине в село Ценово, както и в регистрирана фамилна ферма в която се отглеждат общо 19 прасета в село Пет кладенци, община Бяла. Взетите проби от свинете са..

публикувано на 16.07.19 в 16:33

Адекватни мерки

По повод протеста на обитателите на жилищен блок „Левента“ в Русе срещу проститутките в района директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов обясни, че Общината взима адекватни мерки. Районът е почистен. Тревата също е окосена. Подлезът в района се чисти два пъти седмично. "За проблема е сигнализирана Областната дирекция на..

публикувано на 16.07.19 в 15:14

Протест срещу жрици на любовта

На протест срещу проститутките в района излизат днес обитателите на жилищен блок „Левента“ в Русе, съобщи организаторът Пламен Минев, цитиран от TVN. Недоволството на хората е предизвикано от терора, който жриците на любовта упражняват върху тях, практикувайки професията си в района. Затова в 12,30 ч. днес ще излязат пред блока в знак на протест..

публикувано на 16.07.19 в 10:15

Възраждат идея на 111 години

Пътеводител по маршрути до природните, историческите и културните забележителности в околностите на Русе ще бъде издаден по проект "Една русенска идея се възражда след 111 години".   Проектът е на Спортното дружество "Академик" и се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух“. Изданието ще послужи на..

публикувано на 15.07.19 в 14:03

Как да бъда як?

Повече от 40 деца от Русе ще се учат как да живеят и да се хранят здравословно. Това става по проекта „Как да бъда як“, който се реализира по оперативната програма „Знание и растеж“. Тази седмица в Регионалната библиотека в крайнавския град ще се проведе семинар за деца и младежи. „Проектът е вдъхновен от двама млади хора – Михаил Баленков и Богдан..

публикувано на 15.07.19 в 11:10