Бъдете с нас в утрото на 5 април

"Кои са хората преобърнали и променили съдбата ви?“ Това ще бъде темата на предаването ,,По първи петли“, което всеки петък от 4:00 до 6:00 часа Радио Шумен излъчва на честотите на програма „Хоризонт“ на БНР. На телефони 855-145 и 855-155 с код към Шумен 054 ще очакваме вашите обаждания. Ако останете с нас, ще научите как българка създаде в Лондон собствена музикална школа, за да помага на деца с аутизъм. За помощта, милосърдието, състраданието, хорската злоба и завист ще ни разкаже албанецът Лео Кадели от платформата "Приятели, помагайте!". Поканата да бъдем заедно в първите часове от утрото на 5-ти април е от звукорежисьора и музикален редактор Виктория Стефанова и водещия Георги Софронов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Как ще се промени Домът за мъже в Лозево?

Как ще се преобразува   Дома за мъже с умствена изостаналост в шуменското село Лозево? Какъв е интересът за финансиране по общинския фонд „Ин витро“ в Шумен? Какви проблеми поставиха тутраканци през областния управител на Силистра на изнесена приемна? Това са част от информационните акценти на програма „ДНЕС“ в сряда. Ще ви поканим на значими..

публикувано на 17.09.19 в 15:50
Любомир Христов - кмет на Община Шумен

С програма "Днес" в следобеда на 17 септември

Каква оценка поставя на мандата си кметът на Община Шумен Любомир Христов? Колко и какви са кандидатите за местния вот в Русе? Говори новият председател на Общинската избирателна комисия в дунавския град. Какво предвижда следващият етап от развитието на Географската информационна система в Шумен? Отговор на тези и други въпроси чуйте в програма..

публикувано на 17.09.19 в 12:43

Започнете новия ден с Радио Шумен

  Добро утро в 6 часа сутринта на 18 септември ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Пламена Бръчкова. Ако желаете да научавате всичко важно точно и навреме, да се разсъните с приятна музика –..

публикувано на 17.09.19 в 11:05

За паметните първи дни

На добър час, ученици, учители, студенти и родители! Пожеланието, което звуча многократно днес, ще бъде ключовият израз в актуалната част  на  "Денят на совите" на 16 септември. Ще ви дадем възможност да поздравите съпричастните на старта на новата учебна година и да споделите  всичко, което ви вълнува по темата. По-късно ще ви питаме, освен първият..

публикувано на 16.09.19 в 18:32

Програма "Днес" в първия учебен ден

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 16.09, можете да проследите: - Какви са емоциите на старта на учебната година в училището в с. Царев брод; - 2 станции, измерват замърсяването на въздуха в Търговище, следят радиационния фон и запрашаването; - От 13:30 е редовната ни радио борса с вашите оферти и обяви; - Демократична България ще..

публикувано на 16.09.19 в 09:51

Кой е най-добрият учител?

С този въпрос ще започне вечерното предаване на Радио Шумен на 15-ти септември в навечерието на новата учебна година. Ще го зададем още в първия час от срещата на мъдрите птици, но не и преди да сме споделили с вас апела на образователния министър към родителите. По-късно ще ви срещнем с един млад музикант, а след това ще попитаме: Кой талант е безценен?..

публикувано на 15.09.19 в 18:58

Оттука започва 16 септември

Отново на училище! В понеделник в „Оттука започва денят“ заедно ще открием новата учебна година. Ще разберете и защо новите пътни знаци, които ще бъдат въведени, няма как да подобрят безопасността на движението. Музикалният редактор Диана Лазарова и водещата Людмила Борисова ви очакват на 16 септември веднага след новините в шест часа. 

публикувано на 15.09.19 в 10:05