Светът през очите на Виктория

3
Снимка: Община Силистра

Силистренската ученичка Виктория Петрова, възпитаничка на Вихрен Иванов от ОДК в Силистра, е изпратила своя творба и е отличена на Световната детска артизложба в Япония. Това съобщиха от Община Силистра.

В конкурса са представени общо 27 599 рисунки, от тях 23 826 от различни държави и 3773  - от префектура Канагава -  Япония.

Организаторите са  информирали, че след преглеждане на всички творби е избрана рисунката на силистренското момиче.

Творбата ще бъде използвана за промотиране на международния обмен и глобалното разбиране чрез детски творби, се казва в съобщението.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиера на "Баница с локум"

Еди Румян ще представи днес в Шумен дебютната си книга с разкази „Баница с локум”. Изданието е отличено със съпътстващата награда от конкурса „Южна пролет, а едноименният разказ в него получи специална награда в конкурса „Агоп Мелконян”. Срещата с автора е от 18 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Входът е свободен. Кои са..

публикувано на 11.10.19 в 16:00

Какво е арт-туризъм?

Значението на арт-туризма ще обсъждат специалисти в Шумен. Първото издание на конференцията „Между Дунав и Черно море“, която е част от тематичната поредица „България – скритата арт дестинация“, ще се проведе днес в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Форумът се организира съвместно с Община Шумен и Министерството на туризма. В..

публикувано на 11.10.19 в 08:43

Смях над мрачни страници

На голямата сцена на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ днес бе представено най-новото заглавие в афиша - „Алеко. Смях над мрачни страници”. Спектакълът, който ползва изразни средства на драматичния и кукления театър, е дело на режисьорите Максима Боева и Любомир Колаксъзов. За сценичната реализация те работят по различни текстове на Алеко..

публикувано на 10.10.19 в 16:35

Изложба в Архива

Дарителска изложба бе открита в Държавния архив в Силистра по случай празника на българските архивисти. Интерес предизвикаха експонатите от личния фонд на д-р Станка Георгиева – преподавател, краевед и изследовател на историята на Силистренския край и Добруджа, а също и журналист. Автор е на книги, статии, рецензии, отзиви и научни публикации...

публикувано на 10.10.19 в 14:06

България в четири сезона

Първото издание на конференцията „Между Дунав и Черно море“, която е част от тематичната поредица „България – скритата арт дестинация“, ще се проведе на 11 октомври, петък, в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Форумът се организира съвместно с Община Шумен и Министерството на туризма. Откриването е в 11.00 ч. в залата на библиотеката...

публикувано на 10.10.19 в 13:00

Изложба в Деня на българските архиви

На 10 октомври отбелязваме Деня на българските архиви. В тази връзка в редица областни градове има различни инициативи, отразяващи и подкрепящи работата на Държавния архив. В сградата на Държавния архив в Шумен бе представена изложба, посветена на унгарската общност в града в периодите на късното Възраждане и първите десетилетия след Освобождението. След..

публикувано на 10.10.19 в 11:53

Спектакъл за любовта и вярата

Спектакъла „Невястата“ ще представи днес в Шумен фолклорният ансамбъл „Родопа“ от Смолян. Постановката разказва легендата за девойка, която скочила от скала, за да запази любовта и вярата си. Режисьор на представлението е Адриан Петров, който казва, че спектакълът съдържа в себе си много елементи. "Освен фолклорните мотиви, изпълненията с народни..

публикувано на 10.10.19 в 11:14