Работата на прокуратурата и наградите за образование са акценти в програма "Днес"

Снимка: архив

В следобедната програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Как ръководителят на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева отчита работата на институцията;

- В Астрономическата обсерватория в Шумен ще има концерт, посветен на 100-годишния юбилей на Международния астрономически съюз. Под надслова „Музиката на Космоса“ той ще събере студенти от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", ученици от Средно училище "Сава Доброплодни. Публиката ще се наслади на изпълненията на солистите от Варненската и Русенската опера Лиляна Кондова и Борис Луков. Те са възпитаници на световноизвестният тенор Емил Иванов, докторант по Астрофизика в Шуменския университет;

- Асоциацията на европейските журналисти - България осъди ползването на езика на омразата в някои социални мрежи и медии. Сбъдват ли се страховете, че вървим към ескалация на етническото напрежение коментира Иван Радев;

- Кои са  носителите на "Наградата на Шумен" в системата на образованието и науката, какви са заслугите им и кога ще бъдат връчени призовете;

- Какви заглавия ще видят зрителите в новото издание на театралния фестивал "Нова българска драма", който ще се състои през месец май? Дияна Христова - председател на Управителния съвет на сдружение "Нова българска драма" и Димитър Димитров - директор на фестивала ще коментират програмата на форума;

- Поетът Георги Гаврилов ще гостува в предаването за да представя третата си стихосбирка „Сините часове“. Среща с автора се организира в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" от 17:30 часа.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Бояна Петрова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Последна лятна Щура събота

Още в първите минути на срещата ни от 21 септември ще ви отведем на празника "Кюлевчиада", ако не се сещате къде, слушайте ни. Ще чуете вълнуващ репортаж от завръщането на шуменският хор "Бодра песен" след 10-дневно творческо пътуване и пореден успех в Европа. Ще станем съпричастни и на старта на поредните ученически дебати в Шумен в среща с едни от..

публикувано на 21.09.19 в 14:51

Преходните периоди

В „Денят на совите“ в петък вечер ви предлагам да говорим за преходните периоди в живота ни- между лятото и есента, между ваканцията и работата, между празниците и делниците. Как се адаптирате, как се пренастройвате, как приемате различните сезони и житейски етапи? Какви са вашите антистрес рецепти? Музиката в „Денят на совите“ ще избира Диана..

публикувано на 20.09.19 в 18:41

Гореща точка на пресичане за науката и бизнеса

България е горещо място за наука и бизнес, стига да има мотивирани млади хора, казва един от носителите на награда "Джон Атанасов" , а българската технологична компания  TESY, която се изкачи до 3-то място в Европа, го доказва на практика . TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и..

публикувано на 20.09.19 в 16:33

И в събота сутрин с Радио Шумен

  Приятно утро с Радио Шумен - това е нашето предложение за уютен почивен ден с предаването ,,Оттука започва денят“. Много музика и забавни събеседници ви обещава екипът: Жулиета Герова и Данаил Денчев. Очакваме ви на 21 септември от 7 до 10 часа на вълните на Радио Шумен. 

публикувано на 20.09.19 в 15:23

Пакетът "Мобилност" и домашното насилие - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък, 20 септември, можете да проследите: - Защо следващите седмици са от особена важност за приемането на пакета "Мобилност", за транспорта на стария континент ще коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи; - Сдружението "Младежки форум 2001", Центърът за съзидателно правосъдие и Областната..

публикувано на 20.09.19 в 12:34

Да се раздвижим в „Клуб петък“!

Успя ли да ни раздвижи Европейската седмица на мобилността? Какви стимули са ни нужни, за да станем от бюрото или дивана? Как сами се мотивират младежите от Шумен, за да поддържат спортен дух и тяло? Защо децата не могат да си представят сценария, в който ходят на градина или училище пеша? Такива въпроси ще ни занимават в „Клуб петък“. Включете се..

публикувано на 20.09.19 в 09:23

За непреходното - в "По първи петли"

В седмицата, в която изпратихме децата си на училище и за пореден път им пожелахме на добър час, ще си поговорим за нещата, които си заслужава да съхраним, за непреходните ценности – като образованието. В предаването „По първи петли“ този петък ще ви разкажем как едно шуменско училище изненада своите възпитаници в първия учебен ден. Очаквайте и..

публикувано на 19.09.19 в 18:24