Съд за ветеринар с наркоджунгла

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд инспектора от Агенцията по безопасност на храните за производство и държане с цел разпространение на марихуана.

Стойността на иззетото количество марихуана в землището на село Янково, където ветеринарният лекар си направил плантацията за отглеждането й, е 171 120 лева, а на иззетата марихуана, която държал с цел разпространение в къщата си в кв. „Дивдядово“  –  почти 170 000 лева.  Количеството на наркотичните вещества е над 80 кг.

В обвинителния акт прокуратурата посочва, че стойността на предмета на престъплението надхвърля над два пъти критерия за особено големите размери.

Досъдебното производство срещу инспектора от Агенцията по безопасност на храните в Шумен било образувано, след като 33-годишният мъж бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители на 9 октомври миналата година. Тестван с техническо средство, показанията отчели, че ветеринарят управлява МПС след употреба на наркотични вещества.

При проверка в дома му органите  на реда усетили специфичния мирис на марихуана. Със следово куче била открита и плантацията с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край село Янково.

Предстои делото срещу 33-годишния Красен К. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.