Отново зам-министър в Шумен

Снимка: МОН

Зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще бъде в Шумен.

Тя ще награди ученици, победители в националния конкурс "Места и памет".

Церемонията ще се проведе в Дома на учителя от 16:30 ч. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От местопрестъплението

"Детективско парти" е темата на поредната Щура лаборатория, която ще се проведе днес в Шумен. Децата ще имат възможност да събират и обработват улики с помощта на химични реакции, да открият следи и да свалят отпечатъци с помощта на науката, съобщи за Радио Шумен Елена Арнаудова. Предвидено е и интерактивно шоу. Занятията по криминалистика са..

публикувано на 25.05.19 в 08:50

Шестгодишни абитуриенти

Детската градина „Щастливо детство” в смядовското село Риш изпраща днес бъдещите първокласници. Тържеството започва в 10 ч. в комплекс „Хан Крум” в района на Ришкия проход. За шестгодишните абитуриенти са осигурени тоги, академични шапки и подаръци. Малчуганите ще получат първите в живота си удостоверения в присъствието на учителката Нели Добрева,..

публикувано на 25.05.19 в 08:44

Слънце и дъжд

Между 10 и 15 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България – 10 градуса е в Разград, 14 – в Шумен и Русе, 15 – в Силистра. До обед ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Около и след обед над региона ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места отново ще превали краткотраен дъжд, възможни са и..

публикувано на 25.05.19 в 07:31

Базовото най-желано за първолаци

Две трети от родителите на първокласници в Община Шумен вече подадоха заявления за записване на своите деца в първи клас. Втора година записването в първи клас ще стане по електронен път. Системата за електронен прием бе отворена в 10 ч. на 21 май и ще затвори в 24 ч. на 31 май. За този период родителите трябва да подадат заявление за записване на..

публикувано на 23.05.19 в 15:49

Кметски прием

Прием за учители и културни дейци от Община Велики Преслав дава тази вечер кметът Александър Горчев. Срещата с настоящи и бивши преподаватели, училищни директори, заслужили самодейци, музейни работници и носители на званието „Златен век” ще започне в 18,30 ч. в Археологическия музей. Приемът е традиционен и се провежда всяка година в навечерието..

публикувано на 23.05.19 в 15:18

Арест за стрелеца в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на мярка „Задържане под стража“ на мъжа, който направи опит да убие бившата си съпруга. Радио Шумен припомня, че късно снощи той бе задържан за срок до 72 часа. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура 30-годишният Нелгин да остане..

обновено на 23.05.19 в 14:50

Нова телефонна измама

Жители на Шумен съобщили на полицейски служители, че са получили странни обаждания на мобилните си телефони. В единия от случаите жена получила обаждане от скрит номер. След като вдигнала, ѝ затворили. Друго обаждане било от номер, започващ с код 02. По време на разговора било съобщено, че се обаждат от “Енергото” и че била засечена кражба..

публикувано на 23.05.19 в 14:03