Звезден баскетбол в Шумен

16
Снимка: Радио Шумен

За пръв път в историята Шумен ще бъде столица на баскетбола, като градът ще посрещне Мача на звездите. Това обявиха днес организаторите на шоуто. Спектакълът ще бъде в „Арена Шумен“ тази неделя от 16,30 ч.

„Шумен ще бъде лакмус за интереса към българския баскетбол“, коментира основният организатор на събитието Стефан Августинов.

"За първи път рискуваме да отидем в град, който няма активен отбор в Първа дивизия. Другата причина да сме тук е, че "Фикосота" ще си събере звездния отбор от 1998-1999 г., който донесе два бронзови от първенство и един сребърен медал от Купата. Около 5 часа се получава шоуто тази година. За първи път ще имаме и щипка сол с Българската федерация по баскетбол. Президентът на Федерацията Георги Глушков ще награди деятели от Шумен, които са дали много за развитието на баскетбола през годините", посочи той.

Мачът на звездите по традиция ще включва конкурси за тройки, умения и забивки, ще има и двубой на непрофесионалистите. Билетите са пуснати в продажба, като една трета от местата в зала „Арена Шумен“ вече са разпродадени. До петък включително цената ще е 10 лв., след това талоните ще се продават за 12 лв. Билети могат да бъдат купени в мрежата центрове на "EasyPay", както и онлайн. Безплатни пропуски ще бъдат осигурени за деца от баскетболните школи в Шумен, Разград, Варна, Добрич и Плевен.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

16,30 ч. Престиж Мач на звездите - непрофесионалисти

18,45 ч. Церемония "100 години баскетбол" с участието на Георги Глушков

19,00 ч. Престиж Мач на звездите - начало

19,02 ч. Конкурс "Тройки"

19,20 ч. Престиж Мач на звездите - първа четвърт

19,35 ч. Конкурс "Умения"

19,55 ч. Престиж Мач на звездите - втора четвърт

20,10 ч. Конкурс "Забивки"

20,30 ч. Престиж Мач на Звездите - "Фикосота" срещу Звездите

20,45 ч. Игра с публиката

20,50 ч. Мач на звездите - последна четвърт

21,10 ч. Награждаване

Всичко за Мача на звездите може да намерите в официалния сайт на събитието, както и във фейсбук страницата на проявата.