Изложба - колекция в Радио Шумен

“Пролетна изложба” с творби на Петина Уин,  Йордан Енчев (YARDEN) и Елица Атанасова ще се открие на 19 април, петък от 17.30 часа във фоайето на етаж 2 на медията.  Изложбата - колекция включва тематични картини свързани с предстоящите празници Цветница и Великден. 
Заповядайте в Радио Шумен на 19 април от 17.30 часа. Вход свободен!

Повече за авторите, които участват в Пролетната изложба:

Петина Уин -

Ученичка на Румен Михайлов и доц. Валентин Кулев. Завършва Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” със специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Работи като уредник в Шуменската галерия близо десет години.Участвала в общи и има три самостоятелни изложби в Шумен. Сега живее в САЩ и продължава да рисува и да прави изложби там. 

Елица Атанасова -

Завършва СУ “Сава Доброплодни“, профил „Изобразително изкуство“, а нейни  преподаватели са Мария-Десислава Петрова и Антоний Джамбазов. Взема уроци и при доц. Валентин Кулев. Продължава обучението си във Великотърновски университет “Св.Св.Кирил и Методий“, където специализира – Изящни изкуства – стенопис при акад.проф. Олег Гочев. Нейни творби са част от колекциите на ценители в България, Англия, Германия и Швейцария.


Йордан Енчев (YARDEN) - 

 Йордан Енчев завършва курс на обучение за магистър по изкуствата към международното кореспондентско училище (International Schools in Scranton) в Скрантън, Пенсилвания. По време на престоя си в Ню Йорк Сити Йордан Енчев излага свои картини в местна галерия. Йордан Енчев твори главно в областта на реализма, но понякога работи и в импресионистичен стил. Оригинали на негови творби са притежавани от корпоративни и частни колекционери в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания, Ферьорски острови, Израел, Русия, Мексико, Сейнт Луша, Румъния, България.ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба против тютюнопушенето

РЗИ – Шумен и Общинският здравен център гостуват в артпространството на Радио Шумен с изложба под мотото   „Защо светът да е сив, като може да е цветен?“. Подредените рисунки са на ученици от гр. Шумен,  които са отличени за оригналността си.  Изложбата се посвещава на 31 май, Международният ден без тютюнев дим и ще остане до края на месец юни...

публикувано на 30.05.19 в 14:22

Камерен етно концерт в Радио Шумен

На 14 юни 2019 г. от 19.00 часа в Студио 3 на Радио Шумен гостуват Нели Андреева и Николай Пеев . Акустичното дуо ще ви представи програма с познати и любими песни и най-новите им проекти. Факт са двата им албума -    „Единствена” - 2015 г,  в който освен глас и китара, има и  поп песни , както и фюжън и    „Джаста Праста” от   2017г във..

публикувано на 17.05.19 в 10:02

Jazz cats на радиосцена в Шумен

Концерт-промоция на втория албум на групата “Jazz Cats 2” ще зарадва шуменци на 19 юни. Пиесите, както и в предишния албум, са на Христо Йоцов и този път музиката има по-фюжън характер.  Очакваме Ви в Студио 3 на Радио Шумен, за да чуем джаз квартета -  Арнау Гарофе Фарас – тенор, сопран саксофон,   Любo Цанев – пиано, Димитър Карамфилов –..

публикувано на 08.05.19 в 13:28

ОТМЕНЯ СЕ! Мира Радева в Студио 3 на Радио Шумен

ОТМЕНЯ СЕ!!! Мира Радева и Маестро Александър Кипров представят проекта си "Моите любими любовни песни" в Шумен на   6.06. 2019 г. , от 19:00 ч. в БНР - РАДИО ШУМЕН .  Ще чуете незабравими песни на Лара Фабиан, Селин Дион, Барбара Стрейзънд, Ив Монтан, Шарл Азнавур в изпълнението на Мира Радева и  Маестро Александър Кипров. Билети и резервации:..

публикувано на 08.05.19 в 12:51

Представяне на "Златоструй" в Радио Шумен

XXIII издание на алманаха "Златоструй" ще бъде представено на 2 май от 17:30 часа в Арт салона на Радио Шумен при вход свободен. В него са включени художествени или критически текстове от Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Станчо Пенчев, Николай Гундеров, Роза Боянова, Пламен Шуликов, Антонин Горчев, Кънчо Енчев, Тони Теллалов, Стоян Ангелов, Христо..

публикувано на 30.04.19 в 16:44

ОТМЕНЯ СЕ концертът на Jazz cats в Радио Шумен

!!!!!!ОТМЕНЯ!!!!!!!!! се концертът на 13 април в Студио 3 на Радио Шумен. Проекта ще гостува в Шумен през месец юни. Членовете на групата се отказват от част от националното си турне, заради нещастен случай в семейството на един от музикантите. Радио Шумен ще обяви новата дата, на която Jazz cats ще гостуват и ще представят фюжън програмата си.

публикувано на 19.03.19 в 14:04