Изложба - колекция в Радио Шумен

“Пролетна изложба” с творби на Петина Уин,  Йордан Енчев (YARDEN) и Елица Атанасова ще се открие на 19 април, петък от 17.30 часа във фоайето на етаж 2 на медията.  Изложбата - колекция включва тематични картини свързани с предстоящите празници Цветница и Великден. 
Заповядайте в Радио Шумен на 19 април от 17.30 часа. Вход свободен!

Повече за авторите, които участват в Пролетната изложба:

Петина Уин -

Ученичка на Румен Михайлов и доц. Валентин Кулев. Завършва Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” със специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Работи като уредник в Шуменската галерия близо десет години.Участвала в общи и има три самостоятелни изложби в Шумен. Сега живее в САЩ и продължава да рисува и да прави изложби там. 

Елица Атанасова -

Завършва СУ “Сава Доброплодни“, профил „Изобразително изкуство“, а нейни  преподаватели са Мария-Десислава Петрова и Антоний Джамбазов. Взема уроци и при доц. Валентин Кулев. Продължава обучението си във Великотърновски университет “Св.Св.Кирил и Методий“, където специализира – Изящни изкуства – стенопис при акад.проф. Олег Гочев. Нейни творби са част от колекциите на ценители в България, Англия, Германия и Швейцария.


Йордан Енчев (YARDEN) - 

 Йордан Енчев завършва курс на обучение за магистър по изкуствата към международното кореспондентско училище (International Schools in Scranton) в Скрантън, Пенсилвания. По време на престоя си в Ню Йорк Сити Йордан Енчев излага свои картини в местна галерия. Йордан Енчев твори главно в областта на реализма, но понякога работи и в импресионистичен стил. Оригинали на негови творби са притежавани от корпоративни и частни колекционери в САЩ, Канада, Австралия, Великобритания, Ферьорски острови, Израел, Русия, Мексико, Сейнт Луша, Румъния, България.ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТМЕНЯ СЕ концертът на Jazz cats в Радио Шумен

!!!!!!ОТМЕНЯ!!!!!!!!! се концертът на 13 април в Студио 3 на Радио Шумен. Проекта ще гостува в Шумен през месец юни. Членовете на групата се отказват от част от националното си турне, заради нещастен случай в семейството на един от музикантите. Радио Шумен ще обяви новата дата, на която Jazz cats ще гостуват и ще представят фюжън програмата си.

публикувано на 19.03.19 в 14:04

Базар с мартеници на 25.02.2019 г.

Радио Шумен отново е домакин на изящните и колоритни празнични украси, които децата от Център за специална образователна подкрепа изработват. Във фоайето на първия етаж в медията ще бъдат подредени мартенички с разнообразен дизайн и предназначение.  Базарът ще се открие в понеделник - 25 февруари и ще остане до 5 март включително. Всички събрани средства..

публикувано на 22.02.19 в 15:40

Beatles tribute в Шумен

Радио Шумен е домакин на концерта с любими песни на Бийтълс , който ще зарадва шуменци на 21 февруари от 19:00 часа.  Тsanev/Ivanov/Semov play The Beatles е Пиано трио проект, създаден в чест на най-успешната група за всички времена. Песните са в аранжименти на Любо Цанев и следват съвременната джазова стилистика, запазвайки духа и мелодичността на..

публикувано на 28.01.19 в 17:02
Ръчно изработена украса

Традиционен базар в Радио Шумен

На 6 декември от 17.30 часа ще се открие благотворителен коледен базар в Радио Шумен. Коледните украса, подаръци и сувенири са изработени от децата от Центъра за специална образователна подкрепа - гр. Шумен. Елате в  Деня на дарителя в Радио Шумен, купете си украса и зарадвайте малките майстори на празнични изделия. Базарът ще остане в сградата на медията..

публикувано на 05.12.18 в 10:34
Автопортрет на Гергана Балабанова

Колекцията "Светове" в Радио Шумен

В Деня на християнското семейство, 21 ноември от 17:30 часа в артпространството на Радио Шумен ще бъде представена изложбата "Светове" на младия артист Гергана Балабанова. Колекцията от творбите, включени под общото заглавие на изложбата, са рисуване в различни години и представят различните стилове и техники, с които борави техният автор...

публикувано на 16.11.18 в 12:09

Алея на родовата памет в Радио Шумен

Народно читалище "Пробуда - 1906" - с. Никола Козлево   гостува в артпространството на Радио Шумен с изложбата " Алея на тракийските родове" . На фотопана са представени родословните дървета на тракийските родове, които преди повече от 130 години са се заселили в района.  Събитието се осъществява с продкрепата на кмета на община Никола Козлево, г-н..

публикувано на 26.10.18 в 15:20
Фотоколекция на фондация

Уникалната фотоколекция "Конкурсът през годините" в Радио Шумен

Радио Шумен е домакин на изложбата с фотопана, в които са показани моменти от провеждането на конкурсите на името на Панчо Владигеров, организирани от едноименната фондация. Във фотоколекцията могат да бъдат видяни лауреати от минали издания, членове на журитата и гости на музикалния форум, които са допринесли за разпространението на българската култура..

публикувано на 09.10.18 в 11:48