"Импулс" с "Таралеж“

Предпремиера на спектакъла „Таралеж“ на Младежка театрална формация „Импулс“ в Разград ще има на голяма сцена днес от 18 часа. Постановката е на Веселин Керемедчиев, по текст на Иван Радоев. Премиерата ще бъде в четвъртък, 18 април, от 18 часа. На сцената са общо шестима актьори – по трима ученици от природо-математичесакта и от езиковата гимназия в Разград.

Спектакълът вече е селектиран за участие в ученическия театрален фестивал „Малкият принц“ във Велико Търново, който ще се проведе през месец май. Още чуйте от разговора с Веселин Керемедчиев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за археолога

Известни са вече носителите на наградите на Сдружение „Български музеи“ за 2018 г. За трета поредна година музейни институции и специалисти са удостоени за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на страната ни. В категория „За цялостен принос за развитието на музеите“ с грамота е удостоен Ангел..

публикувано на 22.04.19 в 16:43

Пет училища на втори кръг

Отборите на 5 училища (ППМГ „Нанчо Попович“, II ОУ „Д-р Петър Берон“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Царев брод, СУ „Сава Доброплодни“ и СУ „Панайот Волов“) от община Шумен се класираха за втория етап на ученическата викторина за Панчо Владигеров. Той ще се проведе на 8 май в 14.30 ч. в зала „Сава Доброплодни“ на Народно читалище „Добри..

публикувано на 22.04.19 в 15:10

Официалното откриване на възстановения бюст-паметник на Панчо Владигеров се състоя на Алеята на безсмъртните (до Лятната естрада) в Борисовата градина.

Памет за Панчо Владигеров

Възстановеният бюст-паметник на Панчо Владигеров беше открит днес в Алеята на безсмъртните в Борисовата градина в столицата. В церемонията участваха кметът на София Йорданка Фандъкова и наследникът на големия композитор проф. Панчо Владигеров-младши. Автор на оригиналния бюст е скулпторът Тодор Първанов. Той го създава през 50-те години на..

публикувано на 22.04.19 в 14:42

Филмът "Бягай" в Силистра

Филмът "Бягай" ще има прожекция в Драматично-кукления театър на Силистра днес от 19 часа. Лентата проследява историята на група тийнейджъри, въвлечени в опасни и вълнуващи приключения. В ролите участват Матей Генчев, Симона Милушева, Йордан Босев, Десислава Димова, Галин Гочев, Божидар Костадинов - Бобката, Неда Спасова, Максим Генчев, Йордан Георгиев...

публикувано на 22.04.19 в 12:17

Ателие за писани яйца

"Магията на великденските писани яйца" е озаглавено ателието, което организира Peгиoнaлният иcтopичecĸи мyзeй в Tъpгoвищe. От днес до 25 aпpил cпeциaлиcти oт мyзeя ще пoĸaзвaт и възpaждaт пред ученици вocъчнaтa тexниĸa за изписване на яйца. Това е еднa oт нaй-cтapитe тexниĸи зa pиcyвaни яйцa, пoзнaти в Бългapия. B минaлoтo тя e билa пpилaгaнa и в..

публикувано на 22.04.19 в 11:36

Великденски концерт в Русе

В Русе Великденски концерт ще изнесат днес Детският хор „Дунавски вълни“ и едноименният Дамски камерен хор. Програмата включва произведения на български  и чужди автори. Диригент е Весела Тодорова, а пианисти – Гергана Вичева и Веселина Ботева. Началото е в 18 ч. в Зала „Европа“ на Доходното здание. Входът е свободен.

публикувано на 22.04.19 в 11:31
Христо Шопов и Лилия Маравиля

Христо Шопов и Лилия Маравиля на шуменска сцена

В големия салон на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ на 22 април ще се играе спектакълът „Догодина по същото време 2“. Началото му е от 19 ч.  Негов режисьор е Георги Михалков. Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, композитор на музиката е Иван Драголов. Продуценти са Владислав Карамфилов и Лилия Грънчарова. На сцената блестят..

публикувано на 19.04.19 в 15:52