Земеделците декларират доходи

Снимка: БГНЕС

Търговищкият офис на Националната агенция за приходите очаква близо 2600 земеделски стопани да декларират получените субсидии и доходи от 2018 година, информира БТА. Срокът за това е 30 април.

Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася както за регистрираните, така и за нерегистрираните производители, уточняват от приходната администрация. Освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавния фонд "Земеделие".

Фермерите могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. онлайн, като електронната справка е достъпна с въвеждането на Единен граждански номер.

Ако стопаните вече са подали документа, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от фонд „Земеделие“ суми, могат да подадат коригираща декларация. Срокът за това също е 30 април.ВИЖТЕ ОЩЕ

Незаконна сеч в гората

Три каруци, два коня и близо 4 пространствени кубически метра дърва за огрев са задържали горските от ДГС-Омуртаг през последните дни. С помощта на полицията са установени и двамата бракониери, които са секли дървета в местността „Кайника“. На нарушителите са съставени 4 акта и 3 констативни протокола, като случаят е предаден на РДГ-Шумен и..

публикувано на 21.11.19 в 14:13

Възстановено движение

От Областната дирекция на МВР в Търговище съобщават, че днес в 11 ч. движението на МПС в местността "Боаза" на път I-4 /София-Варна/ в община Търговище, което бе временно преустановено заради ПТП с участието на три леки автомобила, бе отново възобновено.

публикувано на 21.11.19 в 11:13

Избират най-добрите

Започват номинациите за Спортист на годината за 2019 г. на Община Търговище. В класацията ще бъдат отличени десетте най-добри индивидуални спортисти, както и най-успешният отбор на годината. За втора поредна година ще бъде връчена и наградата „Млада надежда на годината“, в която ще бъде отличен най-добрият спортист до 12-годишна възраст. В..

публикувано на 21.11.19 в 10:05

Верижна катастрофа затвори път

Верижна катастрофа с три автомобила на пътя София - Варна, в местността „Боаза“ в община Търговище, затвори пътен участък. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. Сигналът за пътния инцидент е получен в 8,27 ч. днес. Участъкът е временно затворен за движение на МПС. По първоначални данни, няма сериозно пострадали хора при..

публикувано на 21.11.19 в 09:31

Готови за преспите

Община Търговище е в пълна готовност да посрещне предстоящия зимен сезон. 8 са фирмите, които ще се грижат за снегопочистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина 220 км. Изпълнителите бяха определени след проведена през миналата година обществена поръчка. Всички фирми имат необходимата оборудвана техника и материали...

публикувано на 20.11.19 в 12:57

Разпити в синята стая

Шестима специалисти са обучени да изслушват деца, жертви на насилие или свидетели на престъпление, съобщават от Асоциация "НАЯ“ в Търговище. Екипът, който е специално сертифициран за разпит на деца в т.нар синя стая, включва психолози, социални работници и педагог от Асоциацията. Всички те преминаха през шест модула в рамките на проекта „..

публикувано на 20.11.19 в 11:06
Дарин Димитров - кмет на Търговище

И в Търговище данъците непроменени

„Не обмисляме повишаване на местните данъци и такси за следващата година“. Това каза за Радио Шумен кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров. Той уточни, че за 2019 година Общинският съвет е утвърдил по-висок размер на данъка за автомобилите, за сградите и таксата за придобиване на имущество. „Това ще ни помогне през 2020 година да имаме един..

публикувано на 19.11.19 в 13:09