Имаш бизнес идея?

Снимка: pixabay.com

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема "Имам бизнес идея!" организират Министерският съвет и 27-те Областни информационни центрове в страната.

В надпреварата могат да участват ученици на възраст от 14 до 18 години. Те трябва да създадат видеоклип и да представят своята бизнес идея в специално създадено събитие във фейсбук „Онлайн конкурс „Имам бизнес идея!“ - Силистра. Участниците трябва да изпратят своите клипове до 12 май чрез лични съобщения към организаторите. Класираните на първите десет места ще получат мобилни тонколонки, а двама победители ще пътуват до София и ще се срещнат с вече успели предприемачи.

Конкурсът "Имам бизнес идея!" е част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г. и Националната кампания на мрежата от Областни информационни центрове.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Река Дунав - Силистра

Предават бюлетините

Областната администрация и РИК в Силистра предават бюлетините за евроизборите на общините в Силистренско, съобщиха от РИК. Получени са 130 400 бюлетини. Осигурени са 55 машини за гласуване. В 225 секции, от които 4 са подвижни, ще работят 1830 души. Осигурена е охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните..

публикувано на 22.05.19 в 14:55

Нови коли за полицията

Четири нови леки автомобила получи Областната дирекция на МВР-Силистра. Колите, предоставени от МВР, обновяват автопарка на дирекцията и ще се ползват от полицейските служители, които се занимават с охрана на обществения ред. Две от тях остават в Силистра, по една ще получат районните управления в Дулово и Тутракан. В близко време се очаква да бъде..

публикувано на 22.05.19 в 10:58

Обсъждат екотуризма по Дунав

Експерти от четири общини – Русе, Силистра, Тутракан и Свищов – се събират на работна среща в Тутракан днес и утре ( 21 и 22 май). Те ще обсъждат резултатите от създаването на дунавската перла Регион Русе като дестинация, която прилага концепцията за устойчивата мобилност в туризма. Обект на разискванияата ще са перспективите за развитие и новите..

публикувано на 21.05.19 в 08:10

Смяна на секции

Ръководството на Община Силистра уведомява гражданите на Общината, имащи желание да упражнят правото си на глас в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г., за следните промени на местата за гласуване /секции/ както следва: 1.   Секция 104 /офис на автогара „Хари-3“, пл. Съединение/ Е ПРЕМЕСТЕНА в Детска градина „Радост“..

публикувано на 20.05.19 в 14:55

Газ погубил работници в септична шахта

Причина за смъртта на двамата работници в свинефермата в село Попина е остро отравяне със сероводород. Това е установило разследването под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра на базата на резултатите от аутопсията на телата на двамата мъже, които са извършвали ремонтни дейности в септична шахта там. Радио Шумен припомня, че вчера..

публикувано на 20.05.19 в 11:22

Побързайте с личните карти

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Силистра ще работи на 24 и 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17:30 ч. и на 26 май от 08.30 ч. до 19.30 ч.  В седмицата преди 26 май 2019 г. е създадена организация за работа с българските граждани, които нямат издадена лична карта или не..

публикувано на 20.05.19 в 11:04

Отличия за най-добрите

Директорът на Основното училище „Цанко Церковски“ в Средище Милена Цветкова, старшият учител по български език и литература в силистренската Езикова гимназия „Пейо Яворов“ Ванушка Йорданова и Светла Йорданова, старши учител в Детската градина „Роза“ в областния град, старшият учител по химия и опазване на околната среда Ивелина Желева от ОУ „Св..св...

публикувано на 20.05.19 в 10:58