Ученици писаха писма до себе си

Дванайсетокласничката Петранка Желева от 12 клас в Средното училище „Васил Левски“ в Опака беше отличена с грамота за отлично представяне в Националния литературен конкурс „Писма до себе си”. Темата е свързана с начина, по който младите хора възприемат себе си и мястото си в обкръжаващия ги свят. Над 100 младежи от училища, литературни клубове и ателиета в 27 населени места се включиха в третото издание на надпреварата с есета, стихотворения и разкази. Участниците бяха разпределени в две възрастови групи: от 7 до 13 години и от 13 до 20 години.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Момиченце е „Бебе на панаира 2019“

Общо 11 са бебетата, родени в седмицата на Традиционния пролетен панаир в Търговище. Момченцата са 6, а момиченцата - 5. Седем от новородените са на родители от град Търговище. По едно са от селата Хърсово, Илийно, Манастирци и Камбурово. Жребият бе изтеглен днес от 2-годишния Андре в присъствието на представители на Общината. Момиченцето, определено..

публикувано на 19.05.19 в 12:42

Кучета на изложба в Търговище

25 участници се  включиха в киноложката изложба, която се проведе днес на поляната пред Художествена галерия „Никола Маринов“ в Търговище. Събитието е част от календара на Българската републиканска федерация по кинология (БРФК). Съдия на турнира бе международният рефер Катя Стефанова. Тя извърши оценяването в 6 от възможни 10 породни групи, за..

публикувано на 18.05.19 в 15:50

Светват музейните експозиции и в Търговище

Eкипът на Историческия музей в Търговище се включва в Европейската нощ на музеите - 18 май и отваря експозициите си с безплатен вход между 18 и 24 ч.. В събота всеки ще може да тръгне по пътеките на миналото, да се потопи в наследството на дедите и да се забавлява, приканват от ръководството на културната институция. Музеят в Търговище за 13-ти..

публикувано на 18.05.19 в 09:33

Шест златни сватби в Търговище

8 семейни двойки подновиха брачните си клетви на церемония, организирана от Община Търговище. Пред Художествената галерия „Никола Маринов“ шест от тях празнуваха 50 години съвместен живот и две - 60 години. Свидетели на ритуала бяха кметът д-р Дарин Димитров и неговата съпруга д-р Росица Димитрова. Длъжностно лице бе секретарят на Общината..

публикувано на 17.05.19 в 17:03

Пчеларски семинар в Търговище

Повече от петдесет пчелари от цялата страна вземат участие в откриващия се днес в Търговище научно-практически семинар „Пчелите и хората - заедно“. " Решаването на наболелите проблеми не бива да бъде отлагано, защото те са от важно значение за пчеларите. Би трябвало, както и с присъствието на представители на Министерството на земеделието и..

публикувано на 16.05.19 в 10:20

Блъснаха възрастна пешеходка

83-годишен жител на Търговище е блъснал с автомобила си „Рено Меган“ 71-годишна жена от града. Инцидентът станал вчера около 10:15ч. Жената пресичала булевард „Митрополит Андрей“. Тя е пострадала и е настанена в „ОАРИЛ“ на МБАЛ - Търговище със счупена дясна подраменна кост и счупен таз. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. По случая е..

публикувано на 16.05.19 в 09:39

Награди за платени данъци

В Община Търговище днес изтеглиха жребия с предметни награди за стимулиране на данъкоплатците, платили целия годишен размер на налозите върху превозните средства и недвижимите имоти, както и такса смет. Жребият бе поверен на   6-годишната Ивайла Димитрова в присъствието на нотариус, зам.-кмета Валентин Велчев и началника на отдел „Местни данъци и..

публикувано на 15.05.19 в 12:57