Слънчево през Страстната седмица

Снимка: Радио Шумен

Днес, утре и в неделя се очаква атмосферата над района да е неустойчива. Главно в следобедните часове и в часовете до полунощ предимно във вътрешността на района ще се създават условия за изолирани краткотрайни превалявания. През останалите дни по-често ще преобладава слънчево време.

Днес максималните температури ще са от 13 до 18 градуса,малко по-ниски по крайбрежието и в Добруджа.

От вторник ще се затопля, като се очаква във вътрешността на района дневните температури до петък-събота постепенно да достигнат 22-23 градуса. По-хладно, с максимални температури между 14 и 17 градуса ще остава времето по крайбрежието, където най-често ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

В неделя ще нахлуе хладен въздух и първо ще се понижат максималните температури във вътрешността.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Топло с променлива облачност

През деня ще има променлива предимно висока облачност, а следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места на северозапад и по Черноморието слабо ще превали и прегърми. Вятър умерен, над северните райони временно до засилен от юг. Максимални температури между 23 и 28 градуса, за Шумен около 25.

публикувано на 20.05.19 в 06:12

Без ток днес

От 09:00 ч. до 14:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в селата Божурово, Чернооково и Крайгорци. От 09:00 ч. до 16:00 ч. ток няма да има в част от с. Малко Враново: Изключвания с продължителност около 3 часа само за клиенти захранени от ТП 3. От 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Голямо Враново:..

публикувано на 20.05.19 в 06:08

Награда за талантлива шуменка

   Седмокласничката Йоанна Пенева от Шумен спечели второ място на VІІ-та Национална студентска научна конференция с участието на ученици "От атома до космоса“." Тя е ученичка от СУ "Сава Доброплодни" и представи днес доклад на тема: "Резерватите в област Шумен". След проведеното гласуване в Шуменския университет ,,Константин Преславски“..

публикувано на 18.05.19 в 20:09

Отново аплодисменти за ,,Бодра песен"

  Хор "Бодра песен" представя Шумен на Втория фестивал на детските и младежки хорове във Варна. Днес и утре хористите, с диригент Деница Узунова ще изнесат три концерта, които са в рамките на 40-я Международен майски хоров конкурс "Проф. Георги Димитров". Изявата им започна днес в Градската художествена галерия. Вторият им концерт е тази вечер в..

публикувано на 18.05.19 в 18:50

В Шумен започна Европейската нощ на музеите

     Европейската нощ на музеите в Шумен започна с безплатен вход за всички експозиции на Регионалния исторически музей. Официалното им откриване е в 19.30 ч. в Мраморното фоайе с три изложби: „Катеринка – пътуване в миналото“;„Живот с фотоапарат“ – не показвани творби на Марк Маркарян и „Национални реликви от Шуменско“ – гостуваща експозиция на..

публикувано на 18.05.19 в 18:05

Отново дъжд

Преди обяд в региона облачността ще е по-често разкъсана, но след пладне отново ще стане купеста и купесто-дъждовна и на места ще има валежи. По – интензивни ще бъдат в района на Добрич, Силистра и Варна. Сутринта духа умерен, с пориви до силен северозападен вятър, който следобед ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максималните температури в..

публикувано на 18.05.19 в 07:50
Прокуратура

Закриват 29 районни прокуратури в страната.

Ще бъдат закрити районните прокуратури в Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Дулово, Тутракан и др. За една част от тях преобразуването може да започне на 1 октомври т.г., а за друга – от 1 януари 2020 г. На тяхно място ще бъдат открити териториални отделения, които ще бъдат към районната прокуратура в съответния областен град. Това е вторият етап от..

публикувано на 17.05.19 в 14:22