Читалища, филми, книги и земеделски проблеми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен на 22 април, понеделник може да проследите:

- С какви събития се отбелязва Световният ден на Земята? Колко деца се включват в екофиестата в Шумен ще научим от Ирина Николова;

- Закъснява очертаването на площите за Кампания 2019 за директни плащания. Браншовите организации настояват за удължаване на срока заради проблеми със системата. По темата работи Айше Лятиф;

- От 14:30 е редовната Радио борса с вашите кратки обяви и оферти;

- Читалището в Дулово се ремонтира с половин милион лева. За какво ще бъдат изразходвани те търси Миглена Стоянова;

- Влогърката Изабела Овчарова представя в Шумен книгата си "Щастливей";

- В Силистра ще бъде прожектиран филмът "Бягай". Лентата проследява историята на група тийнейджъри, впускащи се във вълнуващи приключения. Режисьор е Матей Генчев;

- Заседание по делото за убийството на Виктория Маринова е на дневен ред в Русе. Следи го кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Диана Лазарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бъдете тази нощ с предаването ,,По първи петли"

  Какво печелим и какво губим, когато изразяваме искрено чувствата си? Това е темата, с която ви каним на ефирен диалог в предаването ,,По първи петли“ на програма ,,Хоризонт“ тази нощ! То ще се излъчи този петък от 4 до 6 часа от студио едно на Радио Шумен. С вас ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор..

публикувано на 22.08.19 в 13:14

Борбата с африканската чума по свинете - във фокуса на програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък можете да проследите: - Дават ли резултат предприетите от Държавно горско стопанство „Върбица“ мерки за ограничаване на африканскската чума по свинете в района на местността „Елешница“? Това ще дискутират на на епизоотична комисия в Шумен. Каква е ситуацията в Русе и Разград? По темата работят Росица..

публикувано на 22.08.19 в 09:58

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

Survivor по шуменската улица „Люботрън“ ще ви предложим в утрото на 22 август. И ако това преживяване за всички нас ще трае само минути, то за живеещите там, изпитанието да въвриш и да шофираш по улицата продължава вече години наред. Още по темата ще чуете в „Оттука започва денят“ в четвъртък сутрин. И от предизвикателствата на „Люботрън“ в Шумен, ще..

публикувано на 21.08.19 в 15:40
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов „Не на насилието на стадионите“

Предпазване и грижа

Как се работи при случаи на насилие над деца? Можем ли и как да ги научим да са предпазливи?Какво ще се реши в Омуртаг. Обществеността и властите там обсъждат мерки   след катастрофата на 15 август. Какви предимства ще дадат на пациентите самостоятелните практики на медицинските специалисти? Какви грижи предлагат за възрастни и хора с увреждания..

публикувано на 21.08.19 в 09:53

Сряда с Радио Шумен!

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. В утрото на 21 август ще говорим за основните приоритети и ценности на българите, ще разберем от каква подкрепа се нуждае приютът за бездомни животни „Тонка Петрова“ в Шумен, ще чуем и какво се случва с Кръглата църква във Велики Преслав. С вас след новините в..

публикувано на 20.08.19 в 14:56

С програма "Днес" в следобеда на 19 август

Защо жители на шуменския квартал Тракия излизат тази вечер на протестно шествие? Какви са новите археологически открития в разградската антично селище Абритус? Има ли какво да ни каже архивът на Радио Шумен за Световен ден на фотографията? Отговори на тези въпроси чуйте в програма "Днес". Тя започва минути след 13:00 ч. и продължава до 16:00 ч.

публикувано на 19.08.19 в 12:43

Приятно утро с Радио Шумен и на 20 август

  От 7 до 10 часа във вторник ви каним да посрещнете новия ден с предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! Ще ви подарим много музика от ефира. Актуалната информация и поканите за различни събития ще са също за вас. В студио едно ще бъде екипът: водещ- Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Приятно..

публикувано на 19.08.19 в 10:12