Читалища, филми, книги и земеделски проблеми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен на 22 април, понеделник може да проследите:

- С какви събития се отбелязва Световният ден на Земята? Колко деца се включват в екофиестата в Шумен ще научим от Ирина Николова;

- Закъснява очертаването на площите за Кампания 2019 за директни плащания. Браншовите организации настояват за удължаване на срока заради проблеми със системата. По темата работи Айше Лятиф;

- От 14:30 е редовната Радио борса с вашите кратки обяви и оферти;

- Читалището в Дулово се ремонтира с половин милион лева. За какво ще бъдат изразходвани те търси Миглена Стоянова;

- Влогърката Изабела Овчарова представя в Шумен книгата си "Щастливей";

- В Силистра ще бъде прожектиран филмът "Бягай". Лентата проследява историята на група тийнейджъри, впускащи се във вълнуващи приключения. Режисьор е Матей Генчев;

- Заседание по делото за убийството на Виктория Маринова е на дневен ред в Русе. Следи го кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Диана Лазарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Програма "Днес" на 22 юли

Как вървят разкопките в късноантичния град Абритус? Какви забавления за най-малките организират от Екоинпекцията в Шумен? И как ще бъдат открити Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем аз – Елица..

публикувано на 22.07.19 в 10:42

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

Държавата ще плаща за приспособяването на жилищни сгради за хора с увреждания. Дълго чаканата програма е публикувана за обществено обсъждане. Още по темата ще чуете в понеделник сутрин. От 22 до 24 юли най-много кисело мляко ще се изяде в Разград. За поредна година градът е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и..

публикувано на 21.07.19 в 10:05

Неделно утро с Радио Шумен

Събудете се с радио Шумен в неделното юлско утро! От 07:00 ч до 10:00 ч. ви очакват часове пълни с интересни срещи и много музика. Ще научите повече за интересния професионален път на директорът на болницата в Дулово д-р Константин Попов, който минава дори през далечна Африка. Ще ви заведем и на басейн. Как шуменци се разхлаждат в жегата и за емоциите..

публикувано на 19.07.19 в 16:55

Утро на Илинден

Огън, вода и приключения. Това са ключовите думи в темите ни на 20 юли. В Деня на Свети Илия - ще честитим името на българите, закриляни от пророка, ще ви разкажем за народните поверия, ще напомним, че в този ден морето взема жертви и по какво да се ориентираме за опасностите. Ще чуете любопитни факти за два храма, които носят името на светеца - църквата..

публикувано на 19.07.19 в 16:29
Делото

Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите: - Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова; - Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова; - Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки..

публикувано на 19.07.19 в 10:44

Кога трябва да сме над нещата

„Бъди над нещата, оттам гледката е винаги по-хубава“ - твърди анонимен за автор. А вие успявате ли и в какви житейски ситуации трябва да сме над нещата. Очакваме ви с вашите позиции в предаването „По първи петли“ на 19 юли. В студиото на Радио Шумен ще бъдем водещата Катерина Петрова и музикалният редактор Драгомир Симеонов. Телефоните за..

публикувано на 18.07.19 в 18:15

Какво става с пощенски клон №5 в Шумен?

Какво става с Пощенски клон №5 в Шумен? Кой и за кого предлага безплатни медицински прегледи? Какви са правилата за безопасно плажуване? Това са само част от въпросите, на които можете да получите отговор в петъчното утро. Музиката ще избира Драгомир Симеонов. Аз съм Мина Денева и ще се радвам , ако имам компанията ви от 7 до 10 сутринта..

публикувано на 18.07.19 в 13:00