Читалища, филми, книги и земеделски проблеми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен на 22 април, понеделник може да проследите:

- С какви събития се отбелязва Световният ден на Земята? Колко деца се включват в екофиестата в Шумен ще научим от Ирина Николова;

- Закъснява очертаването на площите за Кампания 2019 за директни плащания. Браншовите организации настояват за удължаване на срока заради проблеми със системата. По темата работи Айше Лятиф;

- От 14:30 е редовната Радио борса с вашите кратки обяви и оферти;

- Читалището в Дулово се ремонтира с половин милион лева. За какво ще бъдат изразходвани те търси Миглена Стоянова;

- Влогърката Изабела Овчарова представя в Шумен книгата си "Щастливей";

- В Силистра ще бъде прожектиран филмът "Бягай". Лентата проследява историята на група тийнейджъри, впускащи се във вълнуващи приключения. Режисьор е Матей Генчев;

- Заседание по делото за убийството на Виктория Маринова е на дневен ред в Русе. Следи го кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Розалина Райчева и Диана Лазарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ
лабрадор кученце куче

Как кучетата спасяват живот само с носа си?

Как кучетата могат да спасят живот само с носа си?За   първите 2 такива кучета ще Ви разкажем в днешното предаване на Радио Шумен „Бялата лястовица“. Ще ви срещнем и с единствения в България сляп барабанист. Дни преди Изборите ще припомним как технически се извършва гласуването с подвижна избирателна урна и какви са другите възможности за..

публикувано на 23.10.19 в 09:59

Кога човек трябва да си смени професията?

Какви новини харесвате? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. По-късно предлагам да поговорим за любимата ви работа, а въпросът ще бъде: Кога човек трябва да си смени професията? Ще ви срещнем с една интересна дама, която заменя учителското си призвание с уюта на училищната библиотека. Драгомир Симеонов и Мина Денева ще..

публикувано на 22.10.19 в 17:56

От рано сутринта с Радио Шумен

  Утрото в сряда ще е по-приятно с п редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! Бъдете с него от 6 до 10 часа, за да посрещнем заедно новия ден. Ще има много полезна информация и музика за приятно разсънване. В студиото ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Васил Манев. Точно и навреме с Радио..

публикувано на 22.10.19 в 12:49

С програма „Днес“ в следобеда на 22 октомври

Плували ли са трупове на диви прасета във втория ръкав на язовир Тича? Как върви ремонтът на летния театър в русенския Военен клуб? Проверка прави вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Спорт ли е мажоретният танц? Питаме златните новопазарски момичета. В Русе има внесени най-много жалби срещу предизборни нарушения. Какви са те? Кой..

публикувано на 22.10.19 в 12:43

За пътя и парите в "Денят на совите"

Трябва ли да бъде тайна заплатата ни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Повод за въпроса са последните коментари и примери, според които споделянето на подобна информация би могло да има сериозни административни последици. След това ще се отдадем на една по-философска тема. Кога не е необходимо пътят да има..

публикувано на 21.10.19 в 18:41

Престъпление и наказание в "Часът на репортера"

Има ли проблемни деца или проблемът е на друго място? – това е въпросът, който поставяме в предаването „Часът на репортера“ на 22 октомври. 8% от всички престъпления в Шуменско през миналата година са извършени от малолетни и непълнолетни. Това показва анализът на областната дирекция на МВР. Кога децата стават контингент на детските педагогически..

публикувано на 21.10.19 в 17:12

От рано сутринта с Радио Шумен

  П редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен - четири часа с актуална информация, покани за различни събития и много музика в ефира. Бъдете с него и във вторник от 6 до 10 часа, за да посрещнем заедно новия ден. В студиото ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Приятно..

публикувано на 21.10.19 в 11:53